Ιστορία μαρτυριών GPO - Αναδημιουργία του Πάσχα

Η ιστορία των μαρτύρων GPO είναι ένα από τα νεότερα μουσεία του Δουβλίνου και μια συναρπαστική και συναρπαστική νέα μίσθωση ζωής για τις υπόγειες περιοχές του σεβάσμου Γενικού Ταχυδρομείου στην οδό O'Connell . Δεν υπάρχει σύγκριση με το μικροσκοπικό μουσείο που φιλοξενείται εκτός από το Φιλοτελικό Γραφείο σε παλιές μέρες - αν και οι φιλοτελιστές υπέφεραν λίγο στη διαδικασία. Μπορείτε να εισέλθετε μέσω της βόρειας πτέρυγας του κτιρίου, στη συνέχεια κατεβαίνετε στη νέα έκθεση και ιστορία.

Σε μια ξενάγηση με ξεναγό ή με οδηγό. Και θα εμφανιστείς περίπου μια ώρα αργότερα, με καλή γνώση του τι συνέβαινε μέσα και γύρω από το GPO το Πάσχα του 1916 .

Ιστορία μαρτυρίας GPO - Μουσείο Κάτω

Το "Immersion" φαίνεται να είναι η λέξη-κλειδί για την ιστορία των μαρτύρων GPO, όχι μόνο πηγαίνετε υπόγεια, αλλά εκθέματα, εμφανίσεις και προσωπικό (μερικές φορές σε κοστούμι εποχής) θα σας τραβήξει πίσω στις δύσκολες μέρες του Πάσχα του 1916, κλωτσώντας και ουρλιάζοντας. Ο τελευταίος κυριολεκτικά, ως ταινία των γεγονότων παίζει σε έναν βρόχο, ο θόρυβος από αυτό κατά περιόδους και σε ορισμένες περιοχές εκκωφαντική, έτσι θα θέλετε να μιλήσετε λίγο πιο δυνατά, μόνο για να ακουστεί. Πραγματοποιήσαμε μια ξενάγηση με ακουστικά, ακόμη και τότε αποσπούν την προσοχή κατά καιρούς ...

Αυτό που θα βρείτε στα θησαυροφυλάκια του GPO είναι τα έγγραφα, οι οθόνες πλήρους μεγέθους, οι εικόνες και κάποιες αναδημιουργημένες σκηνές από την Άνοδο του Πάσχα, κατά την οποία το Γενικό Ταχυδρομείο έγινε μάρτυρας της διακήρυξης της Ιρλανδικής Δημοκρατίας, στη συνέχεια ενεργούσε ως έδρα και το κύριο οχυρό για τις δυνάμεις των ανταρτών και η διαδικασία καταστράφηκε (πολύ μεγάλη έκπληξη του James Connolly, ο οποίος ήταν βέβαιο ότι οι καπιταλιστές δεν θα κατέστρεφαν την ιδιοκτησία τους - ένας μύθος που καταδίκασε την αύξηση του Πάσχα).

Επομένως, στέκεστε στο ιστορικό έδαφος, εισάγετε στην ιστορία των καιρών και στον τόπο, με αρκετά ολοκληρωμένο τρόπο.

Ο τεράστιος αριθμός εικόνων και εγγράφων που προβάλλονται θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε κανένα μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων και οι οθόνες μεγέθους ζωής θα κάνουν την ιστορία επικείμενη, ακόμη και απτή από στιγμή.

Αλλά, υπάρχει ένα τρίψιμο. Στην πραγματικότητα, ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων στην οθόνη είναι τεχνητά, ή για να είναι ακριβής η χρήση αναψυχής και αντιγράφων φαίνεται να είναι ο κανόνας. Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό, οι ιστορικοί θα πρέπει να προσέχουν τη χρήση τους ως αναφοράς, η ακρίβεια 100% δεν μπορεί να εγγυηθεί. Παραδέχτηκε, αυτό είναι ένα δευτερεύον μαλάκας.

Showtime - η ταινία του 1916

Όπως ανέφερα προηγουμένως, δεν θα ξεφύγετε από την ταινία ... θα σας συνοδεύσει καθ 'όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και μπορεί μερικές φορές να αποσπά την προσοχή σας. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι υπέροχο. Τα γεγονότα του 1916 παρουσιάζονται σε μια υπερσύγχρονη οπτική εμπειρία, με τους ηθοποιούς στο κοστούμι εποχής, τα φανταστικά ειδικά εφέ και με εξαιρετικά δραματικό τρόπο (χωρίς να θυσιάζεται η ιστορική ακρίβεια). Οι τιμές παραγωγής είναι υψηλές, και η εκπαιδευτική αξία σίγουρα έρχεται πριν από την ψυχαγωγική αξία ... αλλά διασκεδάσατε ότι θα είστε. Αν και, δίνοντας την επιλογή του θέματος, θα περίμενε κανείς τα αστεία να είναι λεπτά στο έδαφος.

Είναι η ιστορία των μαρτύρων GPO αξίζει μια επίσκεψη;

Ναι, απολύτως - ενώ μπορείτε να εισέλθετε δωρεάν στην κεντρική αίθουσα του GPO, η αποκατασταθείσα δόξα δεν μεταδίδει αυτά τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα εδώ. Είναι καθαρό, πολύ καθαρό και τακτοποιημένο και ακόμη και το άγαλμα Cuchullain (που είναι αδέξια τοποθετημένο ούτως ή άλλως, είναι ορατό μόνο από το πίσω μέρος χωρίς την αντανακλαστική λάμψη του παραθύρου) δεν μπορεί να αρχίσει να δίνει την αίσθηση του δράματος και της τραγωδίας που παίζεται εδώ το 1916.

Αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα μουσείο ενός νέου είδους. Θα σας επιτεθεί από την ταινία αναπαράστασης του Easter Rising, μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση του χρόνου μέσω των αντιγράφων και bijou σκηνές, αλλά αν θέλετε την πλήρη εικόνα θα πρέπει να ... κοιτάξτε πολλές εικόνες, διαβάστε πολλά κείμενα. Τώρα αυτό προτιμώ να κάνω στο σπίτι, σε μια άνετη πολυθρόνα, με ένα φλιτζάνι καφέ. Όχι, ενώ θορυβούνται από το τι φαίνεται να είναι ένα εκατομμύριο άλλοι άνθρωποι (καπέλα μακριά από την ιστορία μαρτύρων GPO για την κατάρτιση των πλήθους, όμως). Επίσης, ο φωτισμός δεν είναι πάντα τόσο καλός. Από την άλλη πλευρά, αν γνωρίζετε την ιρλανδική ιστορία σας, πιθανότατα θα αποβουτυρώσετε τα πάνελ, θα δίνεις ένα νεύμα από καιρό, ανανεώνοντας τη μνήμη σου περισσότερο από την οικοδόμηση βασικών γνώσεων.

Για την εισαγωγή της αύξησης του Πάσχα, το ιστορικό μαρτυρίας GPO είναι σίγουρα ένας νικητής - μια σε βάθος εξερεύνηση όλων των γωνιών και των κρημνών της ιστορίας δεν είναι.

Δεν μπορεί να είναι, εστιάζοντας στον ρόλο του GPO το 1916 περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Και λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς του τι μπορεί να γίνει για να μην καταστεί μια τέτοια έκθεση πολύ συντριπτική, ασφυκτίζοντας το ευρύ κοινό σε απόκρυφες, εσωτεριστικές, εξειδικευμένες γνώσεις. ¶ ¶Έτσι, ναι, πλήρη σήματα για την έκθεση.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η ευκαιρία να δείτε το GPO από διαφορετική οπτική γωνία . Η εσωτερική αυλή, μακρά παραμελημένη και χρησιμοποιημένη ως αποθήκη ποδηλάτων, έχει ανανεωθεί ως ένας ανοιχτός χώρος. Με καθίσματα για το καφέ (κάτι που είναι επίσης μια καλή ιδέα και σερβίρει εξαιρετικό καφέ, τσάι και κέικ, αν και δεν είναι προσβάσιμο χωρίς εισιτήριο εισόδου). Και ένα μνημείο για τα παιδιά που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αύξησης του Πάσχα - εκπληκτική στην απλότητα του. Έτσι, συνολικά, μια αξιόλογη προσθήκη σε οποιαδήποτε ατζέντα του Δουβλίνου .

Ξεναγήσεις ή όχι;

Μας πήγαιναν σε μια περιοδεία με έναν οδηγό σε πλήρη φόρεμα, μια ωραία έκπληξη και ουσιαστικά ποιες μεγαλύτερες ομάδες θα ζήσουν σε μια προγραμματισμένη ξενάγηση - και σίγουρα αξίζει τον κόπο. Η Niamh έδωσε πραγματικά τον ενθουσιασμό της για όλη τη διάρκεια της επίδειξης και έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες προσφορές (καθώς και το περιστασιακό γέλιο, όπως επισημαίνει ότι η επιλογή του συμβόλου που υιοθέτησε ο Cumann mBan είπε πολλά - όχι πλεκτικές βελόνες, αλλά ένα τουφέκι) . Εάν όλοι οι οδηγοί είναι αυτού του διαμετρήματος, η εκδρομή σίγουρα αξίζει την επιπλέον χρέωση. Παρόλο που η ιστορία μου δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με ορισμένα σημεία της παρουσίασης ...

Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα - αν είστε οδηγός μέσα από την έκθεση από έναν οδηγό, σίγουρα θα θέλετε σίγουρα να επιστρέψετε σε κάποια εκθέματα για μια πιο προσεκτική ματιά. Και καθώς μια περιοδεία διαρκεί περίπου μια ώρα, ο χρόνος σας στο GPO θα τεντωθεί. Εκείνοι που πιέζονται για κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποφασίσουν είτε μια περιήγηση με ξεναγό (συνιστάται λόγω του ολοκληρωμένου τρόπου που θα παρουσιαστεί ολόκληρη η ιστορία και η έκθεση) είτε η αυτο-καθοδηγούμενη προσέγγιση (συνιστάται για όσους θέλουν να παραμείνουν στα δικά τους σημεία ενδιαφέροντος) .

Βασικές πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό μαρτυρίας GPO

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν εισιτήρια και μια ειδική ξενάγηση για λόγους αναθεώρησης. Αν και δεν έχει επηρεάσει αυτήν την αναθεώρηση, πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.