Τι συμβαίνει με το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου;

Η γερμανική απόδοση έχει πετάξει έξω το παράθυρο στην πρωτεύουσα της χώρας

Εάν πετάξατε στο Βερολίνο ή μέσω του Βερολίνου τα τελευταία δύο χρόνια, πιθανότατα θα βρεθείτε στο Αεροδρόμιο Tegel. Αν και θεωρήθηκε ως ένα εξαιρετικά αποδοτικό, φιλικό προς τους επιβάτες τερματικό όταν χτίστηκε στα επόμενα χρόνια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Tegel είναι εντελώς ασυμβίβαστο με τις ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών, χωρίς να λέει τίποτα για το πόσο μεγάλο ποσοστό του ήδη περιορισμένου χώρου του σήμερα, .

Πόσο γερμανό!

Βεβαίως, με γνήσιο γερμανικό τρόπο, οι τοπικές αρχές άρχισαν να σχεδιάζουν ένα καινούργιο αεροδρόμιο του Βερολίνου για να αντικαταστήσουν τα γηράσκοντα υπάρχοντα της πόλης (τα τερατώδη του Schönefeld και του Tempelhof, πέραν του Tegel) αμέσως μετά τη γερμανική επανένωση, το 1996.

Εντυπωσιακά - τουλάχιστον αν έχετε αναμένει αποτελεσματικότητα και σκοπιμότητα εκ μέρους των Γερμανών - χρειάστηκε μέχρι το 2006 να ξεπεράσει το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, γνωστό ως Berlin Brandenburg International ή BBI, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης το 2010 .

Γιατί λοιπόν, μερικές εβδομάδες μικρότερες από το 2016, είναι το νέο αεροδρόμιο που δεν είναι κοντά στο άνοιγμα; Oh scheiße , είναι μια περίπλοκη ιστορία!

Οικονομικά διλήμματα

Οι Γερμανοί δεν είναι μόνο γνωστοί για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και για την οικονομική τους ανιδιοτέλεια, γεγονός που καθιστά το πρώτο στοιχείο των επαναλαμβανόμενων καθυστερήσεων του BBI όλο και πιο συγκλονιστικό. Υπάρχουν δύο κύριοι πυλώνες στους οποίους οι δυσκολίες αυτές απομένουν.

Ο πρώτος ήταν ο μακρύς αγώνας για τον προσδιορισμό του τόπου όπου το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου θα ήταν δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, μια μάχη που καθυστέρησε τη διαδικασία για τέσσερα χρόνια, από το 1999 έως το 2003. Μόλις ξεκίνησε η κατασκευή, το κόστος άρχισε να εκτονώνεται πέρα ​​από τις αρχικές προβλέψεις δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τίθεται απίστευτο άγχος στην εταιρεία, θεωρούν ότι το "δημόσιο" στρατόπεδο κέρδισε την προαναφερθείσα εφιάλτη.

Καταρράκτες

Το έπος του BBI όχι μόνο απέσπασε τα παράθυρα παρατεταμένων παραδοχών σχετικά με τη γερμανική απόδοση και τη νομισματική ευκινησία, αλλά και τη μηχανική τους.

Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστικές δυσχέρειες στο νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου επικεντρώθηκαν γύρω από την υποδομή συναγερμού πυρκαγιάς και προστασίας του αεροδρομίου, η οποία δεν άφηνε τους κανονισμούς. Οι υπεύθυνοι κατασκευής αεροδρομίων ισχυρίζονται ότι αυτό ήταν ένα λάθος, αλλά η βαθύτερη έρευνα έδειξε ότι ήταν μια συνειδητή επιλογή για σχεδιαστικούς σκοπούς.

Το χειρότερο είναι ότι το ζήτημα αυτό δεν χρειάζεται μόνο να διορθωθεί πριν ανοίξει το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, αλλά η ίδια η επισκευή πρέπει να επανεξεταστεί για να βεβαιωθεί ότι πληροί τις προδιαγραφές. Αχ, υπάρχει εκείνο το εμπορικό σήμα γερμανική απόδοση!

Πράγματι, ενώ αυτό ήταν ένα φαινομενικά μικρό λάθος, ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της εργασίας πέρα ​​από αυτό όχι μόνο δημιούργησε πρόσθετες καθυστερήσεις, αλλά συνέβαλε περαιτέρω στην οικονομική καταστροφή της δημόσιας επιχείρησης που διαχειριζόταν την κατασκευή του αεροδρομίου, δημιουργώντας ένα πραγματικό διπλό κτύπημα για τους φτωχούς BBI .

Για να γίνει ακόμη χειρότερη, η αρχή του αεροδρομίου του Βερολίνου είχε εγκρίνει το κλείσιμο του Tempelhof το 2008, πράγμα που σημαίνει ότι τα άλλα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου (τα οποία ήταν αναποτελεσματικά εδώ και δεκαετίες, ακόμη και στις καλύτερες μέρες τους) από τότε.

Προφανώς, ο σχεδιασμός τους, ειδικά αυτός του Tegel, δεν βοηθά τα ζητήματα, αλλά είναι θέμα απλών μαθηματικών.

Έτσι, πότε θα ανοίξει το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου;

Αυτό είναι το χειρότερο μέρος: κανένας δεν ξέρει, ακριβώς. Η τελευταία επίσημη απάντηση; "Το δεύτερο εξάμηνο του 2017." Ανεπίσημα, τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν υποθέσει ότι ένα ρεαλιστικό άνοιγμα δεν θα συμβεί πριν από το 2018 ή ακόμα το 2019, σχεδόν 30 χρόνια μετά το αεροσκάφος ήταν ένα λάμψη στο μάτι του νεοσυσταθέντος γερμανικού έθνους.

Πράγματι, μέχρι το 2013, ο αερολιμένας είχε χάσει τέσσερις συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης, γεγονός που μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο οι αρχές διστάζουν να παρέχουν οτιδήποτε άλλο εκτός από γενικές πληροφορίες. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αφηρηθείτε για ένα εξαιρετικά λειτουργικό αεροδρόμιο του Βερολίνου την επόμενη φορά που θα πετάξετε στο Tegel ή στο Schönefeld ή θα παρακάμψετε εξ ολοκλήρου το Βερολίνο παίρνοντας ένα τρένο ICE στον ανώτερο ανώτερο - και, ας το παραδεχτούμε - αεροδρόμια στο Μόναχο και τη