Ανακαλύψτε το Canyon του Χαλκού στο El Chepe

Το "El Chepe" είναι το ψευδώνυμο της σιδηροδρομικής γραμμής Chihuahua al Pacifico που διέρχεται από το χάλκινο φαράγγι του Μεξικού, ανάμεσα στο Los Mochis, το Sinaloa και το Chihuahua, πρωτεύουσα της πολιτείας Chihuahua. Το τρένο τρέχει καθημερινά μέσα από το θεαματικό τοπίο της La Barranca del Cobre . Πρόκειται για το τελευταίο εναπομείναν επιβατικό τρένο μεγάλης απόστασης που βρίσκεται σε υπηρεσία στο Μεξικό και αποτελεί ένα πολύ αξέχαστο ταξίδι.

Η ιστορία του El Chepe

Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής χαλκού Canyon ξεκίνησε το 1898.

Τα τεχνικά επιτεύγματα που απαιτούνται για την κάλυψη της περιοχής ήταν πέρα ​​από την τεχνολογία της εποχής και το έργο εγκαταλείφθηκε για αρκετά χρόνια. Η κατασκευή ανανεώθηκε το 1953 και ολοκληρώθηκε οκτώ χρόνια αργότερα. Η σιδηροδρομική γραμμή El Chepe ιδιωτικοποιήθηκε το 1998 και αναλήφθηκε από την Ferromex, μια ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία.

Το ταξίδι

Ολόκληρο το ταξίδι από το Los Mochis στην πόλη Chihuahua διαρκεί περίπου 16 ώρες. Ο σιδηρόδρομος καλύπτει πάνω από 400 μίλια, ανεβαίνει 8000 πόδια στη Sierra Tarahumara, περνάει πάνω από 36 γέφυρες και μέσα από 87 σήραγγες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η αμαξοστοιχία περνά μέσα από μια ποικιλία οικοσυστημάτων, από την έρημο έως το κωνοφόρο δάσος. Το τρένο σταματά για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους ακόλουθους σταθμούς: Cuauhtémoc, Creel, Divisadero, Posada Barrancas, Bahuichivo / Cerocahui, Témoris, El Fuerte και Los Mochis. Υπάρχει μια στάση 15 με 20 λεπτά στο Divisadero για να απολαύσετε την θέα του φαραγγιού και να αγοράσετε χειροτεχνήματα από τους τοπικούς ανθρώπους Tarahumara.

Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να κατεβούν από το τρένο στο Divisadero ή το Creel για να εξερευνήσουν το φαράγγι και να απολαύσουν τις δραστηριότητες περιπέτειας που προσφέρονται και να επιβιβαστούν πάλι την επόμενη μέρα ή λίγες μέρες αργότερα για να συνεχίσουν το ταξίδι.

Το τρένο

Υπάρχουν δύο κατηγορίες υπηρεσιών: Primera Express (First Class) και Clase Económica (Οικονομική τάξη).

Το τρένο πρώτης κατηγορίας αναχωρεί καθημερινά το Los Mochis στις 6 το πρωί και το τρένο Economy Class αναχωρεί μία ώρα αργότερα. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο κατηγοριών είναι η άνεση και η απόσταση των καθισμάτων και η αμαξοστοιχία Economy Class κάνει περισσότερες στάσεις - σταματά σε οποιοδήποτε από τους πενήντα σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής κατόπιν αιτήματος των επιβατών.

Το τρένο πρώτης κατηγορίας διαθέτει 2 ή 3 επιβατικά αυτοκίνητα με 64 καθίσματα το καθένα και τραπεζαρία με γεύματα και υπηρεσία μπαρ. Η Economy Class διαθέτει 3 ή 4 επιβατικά αυτοκίνητα με 68 θέσεις σε κάθε αυτοκίνητο και ένα "σνακ" με γρήγορο φαγητό. Όλα τα αυτοκίνητα και στις δύο κατηγορίες διαθέτουν σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης, καθίσματα με κλίση και οικολογικές τουαλέτες. Κάθε αυτοκίνητο έχει έναν αχθοφόρο για να παρακολουθήσει τους επιβάτες. Το κάπνισμα απαγορεύεται στο El Chepe .

Αγορά εισιτηρίων για το σιδηρόδρομο του χάλκινου φαραγγιού

Κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο σιδηροδρομικό σταθμό την ημέρα πριν από το ταξίδι ή το πρωί της αναχώρησής σας. Εάν ταξιδεύετε στις διακοπές των Χριστουγέννων ή της Σεμάνας Santa (Πάσχα), καλό είναι να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω της ιστοσελίδας railnsw.com (επιλέξτε μόνο κρατήσεις για σιδηροδρομικές γραμμές), ή επικοινωνώντας άμεσα με τη σιδηροδρομική γραμμή. Θα χρειαστεί να παραλάβετε τα εισιτήριά σας στο σιδηροδρομικό σταθμό την ημέρα της αναχώρησης.

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Σιδηρόδρομου του Χαλκού: CHEPE.