Φεστιβάλ γερανών στο Bosque del Apache

Το ετήσιο Φεστιβάλ Γερανογέφυρων στο κεντρικό καταφύγιο άγριων καταφυγίων Bosque del Apache του Νέου Μεξικού δεν αφορά μόνο τους γερανούς. Το φεστιβάλ συγκεντρώνει έμπειρους πουλί και νέους στο χόμπι, παρέχοντας ευκαιρίες για μάθηση για τους γερανούς άμμου και άλλες άγριες φύσεις. Το φεστιβάλ προσφέρει επίσης εργαστήρια και εμπειρίες σχετικά με το καταφύγιο.

Φεστιβάλ γερανών στο Bosque del Apache

Το Bosque del Apache αποτελεί καταφύγιο για όλες τις εποχές, αλλά η πτώση και ο χειμώνας είναι η εποχή για να δείτε το μεγαλύτερο αριθμό πουλιών από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Κάθε πτώση, χιλιάδες πτηνά που πετούν στα νότια σταματούν, όπου μπορούν να προβληθούν, να φωτογραφηθούν και να μαρτυρούν μαζικά. Το ετήσιο Φεστιβάλ Γερανών πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο, με το αστέρι να είναι οι γερανοί άμμου.

Πολλοί επισκέπτες φθάνουν πριν από την αυγή, ώστε να δουν χιλιάδες ελαφριές χήνες που άλεαν πάνω στο νερό. Καθώς ο ήλιος ανατέλλει, τα κοπάδια ανεβαίνουν μαζικά σε μια κακοφωνία του ήχου και της πτέρυγας. Οι γερανοί Sandhill εξέρχονται σε ομάδες μετά τις χήνες. Οι χήνες και οι γερανοί περνούν τη μέρα σε κοντινά χωράφια όπου εκτρέφονται. Τα απογεύματα, τα πουλιά πετούν πίσω με κύματα ήχου και πτέρυγα σε μια οθόνη, τόσο εντυπωσιακή όσο η πρωινή απογείωση.

Το ετήσιο Φεστιβάλ Γερανών πραγματοποιείται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Στο αυτόματο βρόχο οι επισκέπτες μπορούν να οδηγήσουν το καταφύγιο. Τα καταστρώματα παρατήρησης γύρω από τον βρόχο κάνουν τέλειους χώρους διακοπής για να τραβήξουν φωτογραφίες, να χρησιμοποιήσουν το πεδίο παρακολούθησης και να μάθουν από τους εθελοντές που βρίσκονται εκεί.

Σε εσωτερικούς χώρους, υπάρχουν πάνω από 100 διαλέξεις, εργαστήρια και πρακτικές δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με την ετήσια μετανάστευση πτηνών. Σε εξωτερικούς χώρους, πεζοπορίες και περιηγήσεις, όπως ειδικές περιηγήσεις φωτογραφίας.

Μια ζώνη άγριας ζωής διαθέτει εκθέματα και διαδηλώσεις, καθώς και διασώζονται πουλιά. Υπάρχουν ευκαιρίες για βόλτες με ιππασία, μονοπάτια ποδηλασίας, μάθηση για τα πουλιά και ακρόαση ομιλητών σε διάφορα θέματα.

Μια ζώνη άγριας ζωής διαθέτει εκθέματα και διαδηλώσεις, καθώς και διασώζονται πουλιά. Υπάρχουν ευκαιρίες για βόλτες με ιππασία, μονοπάτια ποδηλασίας, μάθηση για τα πουλιά και ακρόαση ομιλητών σε διάφορα θέματα. Κατά τη διάρκεια των έξι ημερών, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν την ομορφιά και το θαύμα των μεταναστευτικών πτηνών με διάφορους τρόπους. Το ετήσιο γεγονός διοργανώνεται από τους φίλους του Bosque del Apache, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Το Expo Tent έχει εκπροσώπους φωτογραφικών μηχανών, οπτικών και οικολογικών ταξιδιωτικών εταιρειών για να μιλήσει για το τι προσφέρουν. Η σκηνή περιέχει επίσης ένα μέρος για να πάρετε τον καφέ σας.

Στο φεστιβάλ, μαθαίνουν από τα μέλη του Συμβουλίου της Audubon, της Κεντρικής Αμερικανικής Εταιρείας Audubon του Νέου Μεξικού, της Αμερικανικής Ένωσης Πτηνών και των Φίλων του Bosque.

Κατευθύνσεις

Από το Albuquerque, πάρτε I-25 νότια προς τις ΗΠΑ 380 (9 μίλια νότια του Socorro)
Πάρτε US 380 ανατολικά προς Σαν Αντόνιο
Στρίψτε δεξιά / νότια στην εθνική οδό 1
Συνεχίστε να ακολουθείτε το NM 1 νότια περίπου 9 μίλια
Ακολουθήστε τις πινακίδες νότια προς το κέντρο καταφυγίων επισκεπτών
Η είσοδος στον βρόχο του οχήματος είναι νότια του Κέντρου Επισκεπτών.

Φεστιβάλ Essentials

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 - Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Οι περιηγήσεις αυτόματου βρόχου ανοίγουν από μία ώρα πριν σε μία μετά το ηλιοβασίλεμα.

Το Κέντρο Επισκεπτών είναι ανοιχτό από τις 7:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. τις καθημερινές και από τις 8 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. τα Σάββατα και τις Κυριακές. Το κόστος είναι $ 5 για περιήγηση με auto loop ανά όχημα.

Ένα κοντινό μέρος για να επισκεφθείτε στο δρόμο προς ή από το καταφύγιο είναι το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Σεβίλλης. Το καταφύγιο βρίσκεται ακριβώς βόρεια και δυτικά από τον αυτοκινητόδρομο στο δρόμο προς το Socorro. Επισκεφθείτε τον πολύ μεγάλο πίνακα (VLA) , μια σειρά ραδιοτηλεσκοπίων, που βρίσκονται δυτικά του Socorro στις πεδιάδες του San Augustin.