Οδηγός για το πολυτελές τρένο της Ινδίας στο Τροχοπέδιλα

Το εικονικό Palace on Wheels ξεκίνησε το 1982, καθιστώντας το το παλαιότερο από τα πολυτελή τρένα της Ινδίας. Πράγματι, τα νεότερα πολυτελή τρένα στην Ινδία έχουν ως στόχο να αναπαράγουν την επιτυχία της. Το τρένο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιήσει τα αμαξίδια που είχαν ταξιδέψει οι βασιλείς ηγέτες της Ινδίας και ο Βίκτωρ της Βρετανικής Ινδίας. Θα νιώσετε πραγματικά βασιλική, καθώς ταξιδεύετε με στυλ στο Ρατζαστάν και επισκέπτεστε το Ταζ Μαχάλ.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το Palace on Wheels άρχισε να τρέχει με νέα αμαξίδια για την τουριστική περίοδο 2017-18.

Τα βαγόνια έλαβαν από το περίφημο βασιλικό Rajasthan on Wheels, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον λόγω έλλειψης υποστήριξης και ανακατασκευάστηκε για να αναδημιουργήσει την αίσθηση του παλατιού στις ρόδες. Ειδικότερα, είναι πιο ευρύχωρα και πολυτελή από τα προηγούμενα του τρένου, τα οποία ανανεώθηκαν το 2015 μετά από διαμαρτυρίες για τους φθαρμένους εσωτερικούς χώρους.

Χαρακτηριστικά

Το Palace on Wheels διαθέτει τόσο καμπίνες Deluxe όσο και Super Deluxe, με χωρητικότητα 82 επιβατών. Έχουν το όνομά τους από διάσημα παλάτια στο Ρατζαστάν. Επιπλέον, υπάρχουν δύο εστιατόρια και ένα σαλόνι μπαρ όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το διερχόμενο τοπίο, καθώς και ένα Ayurvedic σπα. Το τραίνο είναι διακοσμημένο με πλούσιο παραδοσιακό στυλ, όπως κουρτίνες με κουρτίνα, χειροποίητα φώτα, και τέχνη Rajasthani. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από ομοιόμορφους μπάτλερ ντυμένους με ενδυμασία Rajasthani.

Διαδρομή και διαδρομή

Το Palace on Wheels εκτελείται από το Σεπτέμβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου κάθε έτους.

Σταματά κατά τους πολύ ζεστούς και μουσώνους μήνες.

Το τρένο αναχωρεί την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. από το Δελχί και επισκέπτεται το Τζαϊπούρ , το Σάουαϊ Μαντόπουρ (για τον εθνικό πάρκο Ranthambore ), το φρούριο Chittorgarh, το Udaipur , το Jaisalmer, το Jodhpur, το Bharatpur και το Agra .

Χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια καμήλα βόλτα στους αμμόλοφους στο Jaisalmer ακολουθούμενη από δείπνο και μια πολιτιστική επίδειξη, καθώς και μια ηχητική και φωτεινή παράσταση στο Chittorgarh.

Διάρκεια ταξιδιού

Επτά νύχτες. Το τρένο επιστρέφει στο Δελχί στις 6 π.μ. την επόμενη Τετάρτη.

Κόστος

$ 9.100 για δύο άτομα, για επτά διανυκτερεύσεις, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. 7.000 δολάρια για δύο άτομα, για επτά νύχτες, τον Σεπτέμβριο και τον Απρίλιο. Οι τιμές περιλαμβάνουν διαμονή, γεύματα (μείγμα Continental, ινδική και τοπική κουζίνα σερβίρεται), περιηγήσεις στα αξιοθέατα, εισιτήρια εισόδου σε μνημεία και πολιτιστική ψυχαγωγία. Οι χρεώσεις υπηρεσιών, οι φόροι και τα ποτά είναι επιπλέον.

Κρατήσεις

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για το ταξίδι στο Palace on Wheels online ή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Θα πρέπει να ταξιδέψετε στο τρένο;

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε πολλά από τα δημοφιλή τουριστικά μέρη της Βόρειας Ινδίας με άνεση, χωρίς τυπικές παρενοχλήσεις, όπως η αντιμετώπιση μεταγραφών και διαμαρτυριών. Οι εκδρομές είναι καλά σχεδιασμένες και καλύπτουν τις σημαντικές τοποθεσίες, όπως δύο εθνικά πάρκα και πολλά ιστορικά αξιοθέατα. Οι επιβάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο, δίνουν στο τρένο μια κοσμοπολίτικη αίσθηση.

Ωστόσο, αντί να ταξιδεύετε με το τρένο, κάποιοι προτιμούν να παραμείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και να νοικιάσουν αυτοκίνητο και οδηγό, καθώς τους δίνει μεγαλύτερη ευελιξία. Από την άποψη αυτή, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα του παλατιού σε τροχούς. Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα είναι οι συχνές προγραμματισμένες στάσεις στις αγορές όπου κερδίζονται προμήθειες.

Το εμπόρευμα είναι αδικαιολόγητα δαπανηρό και πολλοί τουρίστες απλά πληρώνουν την ζητούμενη τιμή αντί να παζαρεύουν. Η τιμή του οινοπνεύματος στο τρένο είναι επίσης πολύ υψηλή.

Αν ταξιδεύετε τους χειμερινούς μήνες, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, φροντίστε να φέρετε ζεστά ρούχα (συμπεριλαμβανομένων καπέλων και γαντιών) για να φορέσετε σε σαφάρι στα εθνικά πάρκα. Τα πρωινά είναι κρύα και η μεταφορά στα πάρκα είναι ανοιχτή.