Πώς να πάρει γύρω από τις ημερομηνίες Blackout

Η παράκαμψη Sidestep χρονολογείται με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές

Πριν από μερικές εβδομάδες άρχισα να σχεδιάζω ένα ταξίδι για να επισκεφτώ έναν φίλο που ζει στην Ισπανία. Ψάχνα για την τέλεια πτήση που ταιριάζει τόσο στον προϋπολογισμό όσο και στο απασχολημένο χρονοδιάγραμμά μου. Αλλά καθώς επρόκειτο να κλείσω το κάθισμά μου, συνειδητοποίησα ότι είχα παραβλέψει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια - ημερομηνίες διακοπής.

Από τις αεροπορικές εταιρίες μέχρι τα ξενοδοχεία, τα περισσότερα προγράμματα αφοσίωσης σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία συγκεντρώνουν μια λίστα ημερομηνιών διακοπής λειτουργίας για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αφθονία διαθεσιμότητας γύρω από τις διακοπές, τις ώρες αιχμής και άλλα ειδικά γεγονότα.

Καθώς η ζήτηση είναι υψηλή εκείνη τη στιγμή, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα βρουν αρκετούς πελάτες που πληρώνουν για να πουλήσουν δωμάτια και καθίσματα - πράγμα που σημαίνει για τους πελάτες που ανταμείβουν την πίστη σαν εσάς και εμένα, οι ημερομηνίες ματαιοδοξίας μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία, συχνά πέφτουν σε ημέρες όπου όλοι οι άλλοι είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν επίσης.

Αλλά ενώ αρχικά σκέφτηκα ότι οι χρονομετρημένες ημερομηνίες μπορεί να εκτροχιάσουν τις διακοπές μου, μια μικρή έρευνα μου έδειξε ότι έκανα λάθος. Εδώ είναι δύο εύκολοι τρόποι να πλησιάσετε τις ημερομηνίες συσκότισης ανεξάρτητα από πού ή πότε ταξιδεύετε.

Πετάξτε στις κοντινές πόλεις

Πέρυσι, όσοι υπέγραψαν την MasterCard της US Airways Premier World έλαβαν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένων 50.000 bonus μίλια και προτεραιότητα επιβίβασης. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, οι κάτοχοι καρτών έλαβαν επίσης ένα πιστοποιητικό σύντροφο, το οποίο τους επέτρεψε να φέρουν έως και δύο φίλους ή μέλη της οικογένειας στο επόμενο ταξίδι τους για μόλις $ 99 το καθένα.

Δυστυχώς, το πιστοποιητικό σύντροφος συνοδεύτηκε από χρονοκαθυστέρηση που περιορίζει τα ταξίδια σε συγκεκριμένες πόλεις κατά τις ώρες αιχμής και τα ειδικά γεγονότα.

Τα πιστοποιητικά σύνταξης, για παράδειγμα, δεν ήταν επιλέξιμα στις πτήσεις των US Airways στο Phoenix για Super Bowl 49. Ένας τρόπος γύρω από τέτοιους περιορισμούς πετάει στα κοντινά αεροδρόμια και στη συνέχεια οδηγεί στην πόλη για το μεγάλο γεγονός.

Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το Kentucky Derby του επόμενου έτους, αλλά δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή για μια πτήση ανταμοιβής στη Louisville για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.

Αντί να μην απογοητεύεστε από ημερομηνίες συσκότισης, χρησιμοποιήστε τα μίλια και τα σημεία σας για να κλείσετε μια πτήση προς κοντινό Lexington. Από εκεί, μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κάνετε τη διήμερη διαδρομή προς Λούισβιλ. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίσουν μίλια όταν συνεργάζεστε με κάποιον από τους συνεργάτες ενοικίασης αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, η American Airlines επιβραβεύει τα μέλη του AAdvantge με 500 μίλια εάν νοικιάσουν από την Avis ή τον Προϋπολογισμό - δύο από τους αγαπημένους τους συνεργάτες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε για μια πιστωτική κάρτα ανταμοιβής ταξιδιού

Όσον αφορά τα προγράμματα πίστης αερογραμμών και ξενοδοχείων, τα κορυφαία μέλη συχνά ανταμείβονται με την ελευθερία να κάνουν κράτηση διακοπών όποτε θέλουν, όποτε θέλουν. Για παράδειγμα, τα μέλη του Hyatt Gold Passport έχουν την ευκαιρία να εξαργυρώσουν τους πόντους τους για δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο οποιαδήποτε ημέρα του έτους. Εάν εργάζεστε μέχρι τη σκάλα πίστης αρκετά για να παρακάμψετε τις ημερομηνίες συσκότισης, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος.

Αν είστε πρόθυμοι να παραλείψετε τις ημερομηνίες διακοπής μίας ημέρας σε επερχόμενες διακοπές, αλλά δεν ταξιδεύετε όσο ένα ελίτ μέλος αφοσίωσης, μην ξεχάσετε να υπογράψετε επάνω για μια πιστωτική κάρτα ανταμοιβής ταξιδιού. Από τη συμπλήρωση της δεξαμενής αερίου σας στο check out στο παντοπωλείο, οι ταξιδιωτικές ανταμοιβές πιστωτικών καρτών σας δίνουν την ευκαιρία να κερδίζετε μίλια και πόντους στις καθημερινές αγορές, παντού που πηγαίνετε.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ανάγκες όπως τα παντοπωλεία και το φυσικό αέριο οδηγούν σε περισσότερα κέρδη από ό, τι άλλες αγορές. Αυτά τα μίλια και τα σημεία μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρωθούν για αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο παραμένει όπου και όταν θέλετε - ανεξάρτητα από τις χρονοκαθυστέρες.

Η προτιμώμενη κάρτα Chase Sapphire, για παράδειγμα, απονέμει στους κατόχους καρτών δύο φορές τα σημεία ταξιδιού και φαγητού μαζί με ένα σημείο για κάθε δολάριο που ξοδεύεται σε όλες τις άλλες αγορές. Η ταξιδιωτική πύλη Chase θα σας επιτρέψει να εξαργυρώσετε αυτά τα σημεία για μια δωρεάν πτήση ή ξενοδοχείο χωρίς να ανησυχείτε για μια λίστα συγκεκριμένων αεροπορικών εταιρειών με ημερομηνίες διακοπής. Το ίδιο ισχύει και για την πιστωτική κάρτα BankAmericard Travel Rewards, η οποία σας βοηθά να παρακάμψετε τις ημερομηνίες συσκότισης και άλλους περιορισμούς που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να εξαργυρώσετε πόντους για αξέχαστες διακοπές.

Οι ημερομηνίες διακοπών δεν χρειάζεται να ελέγχουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράψαμε πιο πάνω, μπορείτε να ταξιδέψετε οπουδήποτε και οποτεδήποτε στις ανταμοιβές πίστης σας.