Είναι το πόσιμο νερό ασφαλές στη Βραζιλία;

Κάθε φορά που ταξιδεύετε διεθνώς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την κατάσταση του νερού του προορισμού. Εάν επισκέπτεστε τη Βραζιλία, μπορείτε να αναρωτηθείτε: Είναι ασφαλές να πίνετε νερό βρύσης στη Βραζιλία;

Στο μεγαλύτερο μέρος του εδάφους, είναι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη που έχουν εκδοθεί από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Βραζιλίας έχει «βιώσιμη πρόσβαση σε βελτιωμένη πηγή νερού». Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε καθαρό νερό στη Βραζιλία.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Παρά τις καθησυχαστικές εκθέσεις που εκδίδουν τακτικά οι πάροχοι νερού, η κατανάλωση μεταλλικού νερού φιλτραρισμένου και εμφιαλωμένου είναι ευρέως διαδεδομένη στη Βραζιλία.

Το νερό της βρύσης είναι συνήθως ασφαλές για κατανάλωση και μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με το νερό. Αλλά λόγω του τρόπου αντιμετώπισης του, δεν έχει πολύ καλή γεύση. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι πίνουν εμφιαλωμένο και φιλτραρισμένο νερό.

Εμφιαλωμένο νερό

Η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στη Βραζιλία, η οποία αυξήθηκε κατά 5,694% από το 1974 έως το 2003, σύμφωνα με την Ipea (Applied Economic Research Institute), εξακολουθεί να αυξάνεται.

Ενώ τα άλλα αναψυκτικά παρουσίασαν αρνητική ανάπτυξη, οι πωλήσεις εμφιαλωμένου νερού συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με την Euromonitor International. Οι λόγοι πίσω από τις πωλήσεις περιλαμβάνουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ζεστές, ξηρές καιρικές συνθήκες, ανέφερε η έκθεση.

Ανθρακουχο νερο

Το ανθρακούχο νερό είναι επίσης δημοφιλές στη Βραζιλία.

Εάν θέλετε να πιείτε ανθρακούχο εμφιαλωμένο νερό, παραγγείλετε "αέριο com". Εάν δεν σας αρέσει το ανθρακούχο νερό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει "αέριο αέριο."

Το ανθρακούχο μεταλλικό νερό ( água minerals com gás ) λαμβάνεται συνήθως τεχνητά, με σπάνιες εξαιρέσεις, όπως το Cambuquira, διαθέσιμο σε γυάλινες φιάλες που μπορούν να επιστραφούν.

Αυτό το φυσικώς ανθρακούχο νερό προέρχεται από πηγές στην ομώνυμη πόλη του Minas Gerais.

Φίλτρα νερού

Σε πολλά σπίτια της Βραζιλίας, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ψύκτες ή φίλτρα βρύσης. Ωστόσο, ακόμα πιο παραδοσιακά κεραμικά φίλτρα σε χειροποίητα πήλινα δοχεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Το São João , που παράγεται από την Cerâmica Stéfani από το 1947 στο Jaboticabal, στο κράτος του Σάο Πάολο, είναι ένα φίλτρο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Βραζιλία, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτά τα φίλτρα έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό σε περιοχές που πλήττονται από τσουνάμι και άλλες φυσικές καταστροφές.

Πόσιμο νερό στη Βραζιλία

Όταν αποφασίζετε ποιο νερό να πίνετε στη Βραζιλία, έχετε υπόψη σας ότι: