Εθνικό Πάρκο Chapada Diamantina: Ο "Lost World" της Βραζιλίας

Πάρτε ένα τοπίο mesas, παράξενα και φανταστικά rock formations πάνω από το έδαφος, ένα σύστημα σπηλαίων χαλαζία με κρυστάλλινες λίμνες και υπόγειους ποταμούς, και έχετε το περιβάλλον για μερικές από τις πιο άγριες οικολογικές περιπέτειες στη Βραζιλία.

Προσθέστε μια ιστορική βραχίονα διαμαντιών, προωθητές, φυσικά μνημεία και έχετε το 152.000 εκτάριο Chapada Diamantina εθνικό πάρκο στο βορειοανατολικό κράτος Bahia.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, δύο γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια τεράστια φλέβα διαμαντιών σε μια περιοχή από ασυνήθιστους βράχους, πετρώματα, υπόγειους ποταμούς, καταρράκτες, κοιλάδες και βουνά που ονομάζονται morros.

Όταν ξεσηκώθηκε η λέξη, η επακόλουθη διαμαντένια βιασύνη έφερε μια βιασύνη των ερευνητών, που ονομάζεται garimpeiros, που δημιούργησε την πόλη Lençóis ως βάση για εξερεύνηση σε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Chapada Diamantina , ή ο χαμένος κόσμος της Βραζιλίας.

Τώρα, ο Εθνικός Δρυμός Chapada Diamantina, που δημιουργήθηκε το 1985, είναι μια περιοχή μεικτού εδάφους: καταπράσινες πλαγιές και κόκκινα πετρώματα που τροφοδοτούνται από το σύστημα υπόγειου νερού σε αντίθεση με τον κοντινό ξηρασιακό ημι-άγοντο Sertão. Αυτή η τοπογραφία είναι τα στρώματα ιζήματος που μοιάζουν με κέικ όταν συλλέγονται σε ένα αρχέγονο ωκεάνιο πάτωμα και ωθούνται για να χαραχθούν από τον άνεμο και το νερό σε mesas, φαράγγια και σπήλαια.

Μετάβαση στο Εθνικό Πάρκο Chapada Diamantina

Αεροπορικώς, μέσω διεθνών ή εγχώριων αεροπορικών εταιρειών πετούν προς Ρίο ντε Τζανέιρο ή Σάο Πάολο, στη συνέχεια συνδεθείτε με το Σαλβαδόρ, στη συνέχεια να συνδεθείτε ξανά με Lençóis. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Ταξιδιωτικές Κρατήσεις» από το Kayak για να ελέγξετε τις πτήσεις από την περιοχή σας προς Ρίο ντε Τζανέιρο ή Σάο Πάολο.

Οδικώς, από το Σαλβαδόρ: πάρετε ένα από τα δύο καθημερινά λεωφορεία που εκτελούνται από τη γραμμή Real Expresso. Πρόκειται για ένα ταξίδι έξι ωρών και περίπου 267 μίλια.

Σχετικά με τον Lençóis

Το κλίμα του Chapada Diamantina το καθιστά έναν προορισμό για όλες τις εποχές, αλλά οι καταιγίδες το βράδυ προσφέρουν σχεδόν τα 7 πόδια βροχόπτωσης το χρόνο.

Μόλις η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη βορειοανατολική πολιτεία της Bahia, το Lençóis είναι τώρα πολύ μικρότερο και είναι κυρίως μια τουριστική πόλη.

Μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές μόνοι σας ή να ζητήσετε βοήθεια από το ξενοδοχείο σας για προγραμματισμό περιηγήσεων με ομάδες από έξι έως δέκα άτομα. Αγγλόφωνοι οδηγοί είναι διαθέσιμοι.

Το Lençóis είναι εύκολα περιηγημένο και οι πλακόστρωτοι δρόμοι του, τα παστέλ αποικιακά κτίρια και οι μικρές εκκλησίες αποτελούν υπενθύμιση του άγριου παρελθόντος του. Ως πύλη για το Εθνικό Πάρκο Chapada Diamantina, διαθέτει μια καλή επιλογή καταλυμάτων και άφθονα εστιατόρια και καντίνες όπου μπορείτε να πιείτε βραζιλιάνικη μπύρα και εμπορικές ιστορίες με τους ντόπιους και να μάθετε για τα καλύτερα σημεία αναρρίχησης, τις τρύπες για κολύμπι και τις καταδύσεις σπηλαίων.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε

Η περιοχή ήταν εκτός ορίων και μυστικό εδώ και πολλά χρόνια για να αποφευχθεί το λαθρεμπόριο διαμαντιών, αλλά το θεαματικό τοπίο άνοιξε την περιοχή στον τουρισμό.

Στο Aboveground, μπορείτε να οργανώσετε μια περιήγηση στο πάρκο με ποδήλατο, off-road, κανό και με τα πόδια, καθώς και με μουλάρι και άλογα. Συνδυάστε αυτές τις δραστηριότητες με μια βουτιά σε ένα δροσερό waterhole, και μπορείτε να ζήσετε το πάρκο σε πολλές μορφές.

Ορισμένες από τις ευνοούμενες τρύπες κολύμβησης:

Αυτό που φέρνει πολλούς επισκέπτες στην περιοχή είναι οι υπέροχες υπόγειες σπηλιές και τα σημεία καταδύσεων. Η πρόσβαση σε ορισμένες από αυτές παρέχεται σε ειδικές ομάδες από τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος και μερικές είναι ανοικτές μόνο σε δύτες και άτομα με υψηλά προσόντα.

Μερικά από τα καλύτερα σημεία κατάδυσης: