Μια περιήγηση στο ναό του φιδιού στο Penang της Μαλαισίας

Επισκεφτείτε τον Ναό του Φαναντ στο Φάνιαν Λεπάς

Ενώ το Kek Lok Si Temple είναι ο μεγαλύτερος Βουδιστικός ναός στη Μαλαισία, ο λιγότερο γνωστός Ναός των Φιδιών στο Penang είναι ίσως το πιο περίεργο.

Ο θρύλος ισχυρίζεται ότι τα φίδια ήρθαν στο ναό από τη δική τους συμφωνία στα μέσα του 1800 μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Αντί να απομακρύνουν τα φίδια, οι μοναχοί τους έδωσαν καταφύγιο. Σε ευγνωμοσύνη, τα φίδια ποτέ δεν δαγκώσουν κανέναν. οι άνθρωποι και τα αδέσποτα δηλητηριώδη αδέλφια συνυπάρχουν αρμονικά.

Ο ναός του φιδιού στο Penang κατασκευάστηκε το 1850 για να τιμήσει το Chor Soo Kong - ένας μοναχός που θεώρησε για τις πολλές καλές πράξεις του, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας των άρρωστων και της παροχής των φιδιών από το κοντινό καταφύγιο της ζούγκλας. Το Chor Soo Kong, που γεννήθηκε κάποτε μεταξύ 960 και 1279, εξακολουθεί να είναι πολύ σεβαστό. οι προσκυνητές ταξιδεύουν από όλη τη Νοτιοανατολική Ασία για να τον τιμήσουν στα γενέθλιά του κατά τον πρώτο σεληνιακό μήνα κάθε έτους.

Το πραγματικό όνομα του ναού Penang φίδι είναι "Ναός των Azure σύννεφα" ή "Ban Kah Lan" στο Hokkien.

Ναι, τα Φίδια είναι Πραγματικά!

Τα πιο συνηθισμένα φίδια που βρέθηκαν γύρω από το Penang Snake Temple είναι γνωστά ως δαμάσκηνα του Wagler. Ιθαγενείς στη Νοτιοανατολική Ασία, οι δακρυγόνα του Wagler είναι πλέον κοινώς ονομαζόμενες "δαχτυλίδια του ναού", λόγω της σύνδεσης με το Ναό του Φάντα του Πενάνγκ.

Για να καθίσουν ακίνητα στα δέντρα, οι δακρυγόνα είναι μικρά, πολύχρωμα και είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό δηλητήριο αιμοτοξίνης. Ενώ είναι καταστροφικά οδυνηρό, το δηλητήριο δεν είναι συνήθως θανατηφόρο για τον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της απογεύματος, τα φίδια είναι τόσο ακίνητα και ακίνητα που φαίνονται ψεύτικα.

Τα φωτεινά, πολύχρωμα σημάδια σχεδόν δίνουν την εμφάνιση του πλαστικού. ακόμα και τα μάτια παραμένουν διασταυρωμένα. Οι πρώτοι επισκέπτες συχνά μπερδεύουν τα φίδια ως απομιμήσεις, εκθρονίζοντας τον ναό ως φτωχό τουριστικό αξιοθέατο. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, τα κολλώδη σημάδια που τοποθετούνται γύρω από το ναό προειδοποιούν τους επισκέπτες για τον κίνδυνο που παρουσιάζουν τα φίδια. Μην κάνετε κανένα λάθος, τα φίδια είναι πράγματι πραγματικά.

Πολλές πηγές λένε ότι τα φίδια έχουν απομακρύνει το δηλητήριο, ωστόσο το προσωπικό του ναού ισχυρίζεται ότι τα φίδια είναι δηλητηριώδη αλλά «ευλογημένα» και δεν έχουν δαγκώσει κανέναν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι κυνόδοντες των φιδιών είναι ακόμα άθικτοι και μπορούν να δώσουν ένα πολύ οδυνηρό δάγκωμα. Τηρείτε τις πινακίδες, μην χειρίζεστε ούτε αγγίζετε τα φίδια!

Επισκεφθείτε τον Ναό του Φαναντ του Φανα

Ο ναός του φιδιού είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. η είσοδος στο χώρο του ναού είναι δωρεάν . Η φωτογράφηση με φλας στο εσωτερικό του Ναού των Φιδιών αποθαρρύνεται για να αποφευχθεί η πίεση των κατοικίδιων ερπετών. Τα φίδια μπορούν επίσης να βρεθούν κρέμονται από κλαδιά στο εσωτερικό της αυλής του ναού. Λάβετε υπόψη ότι ο ναός εξακολουθεί να βρίσκεται σε ενεργό χρήση. Ποτέ μην φωτογραφίζετε ή διακόπτετε τους προσκυνητές κατά τη διάρκεια των προσκυνήσεών τους.

Βρίσκεται στο έδαφος του Ναού των Φιδιών - στα δεξιά κατά την είσοδό σας - είναι ένα τμήμα γνωστό ως "φίδι αγρόκτημα" . Το αγρόκτημα φιδιών είναι ιδιωτικό αξιοθέατο, το οποίο λειτουργεί σε συμφωνία με το ναό.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας είναι ένας παραδοσιακός κινέζος κτηνίατρος που δίνει τις γνώσεις του για τη φροντίδα των φιδιών του ναού. Σε αντάλλαγμα, το αγρόκτημα φιδιών παίρνει ένα εισόδημα εισόδου $ 2 από τους τουρίστες. Παρόλο που είναι ακόμα δυνατό να βλέπουμε ελεύθερα φίδια γύρω από το Ναό των Φιδιών, το αγρόκτημα φιδιών επιτρέπει στους επισκέπτες να χειρίζονται και να αγγίζουν τα φίδια υπό επίβλεψη. Το αγρόκτημα φιδιών είναι συνήθως ανοικτό από τις 9 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ.

Άλλες τοποθεσίες στο εσωτερικό του ναού του φιδιού

Παρόλο που οι δακτύλιοι των αυλών κυριαρχούν στην προσοχή των επισκεπτών, υπάρχουν και άλλα ιστορικά αντικείμενα ενδιαφέροντος μέσα στο Penang Snake Temple. Δύο πηγάδια από τούβλα γνωστά ως "Dragon Eye Wells" ή "Dragon Pure Water Wells" χρονολογούνται από τα μέσα του 1800.

Ο ίδιος ο ναός του φιδιού αντιπροσωπεύει το κεφάλι ενός δράκου. τα φρεάτια τοποθετούνται κατάλληλα για να χρησιμεύσουν ως μάτια.

Δύο γιγαντιαία καμπάνες ορείχαλκου που χύθηκαν το 1886 κρέμονται μέσα στο φίδι του Ναού.

Να φτάσετε στο ναό του φιδιού Penang

Το Snake Temple βρίσκεται στο Banyan Lepas, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Penang , στο τερματικό λεωφορείων Sungai Nibong και στο Queensbay Mall - το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Penang .

Τα λεωφορεία Rapid Penang # 401 και # 401E φεύγουν συχνά από το Komtar στο Georgetown και περνούν τον ναό στον Jalan Tokong Ular. Αφήστε τον οδηγό να ξέρει καθώς επιβιβάζεστε ότι θέλετε να σταματήσετε στο Ναό του Φιδιού. θα σας αφήσει στον κεντρικό δρόμο μέσα από την όραση του ναού.

Το λεωφορείο # 401E συνεχίζει στο Balik Pulau , καθιστώντας το βολικό να προσθέσετε το φίδι Temple ως μέρος μιας ημέρας αξιοθέατα μακριά από Georgetown.

Πότε να πάτε στο Ναό των Φιδιών

Ο ναός του φιδιού στο Penang είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Τα φίδια αφαιρούνται από την πρόσβαση του κοινού κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους για να αποφευχθεί η πίεση των ερπετών. Η είσοδος στο ναό είναι δωρεάν.

Οι εορτασμοί των γενεθλίων του Chor Soo Kong συμβαίνουν τρεις φορές το χρόνο, που αντιστοιχούν στη 6η ημέρα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου του πρώτου, έκτου και ενδέκατου μηνός. Αυτές οι ημερομηνίες αντιστοιχούν στις παρακάτω ημερομηνίες στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο:

Οι πιο δύσκολες εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται στις ημερομηνίες που είναι πλησιέστερες στην κινεζική Πρωτοχρονιά : αυτές περιλαμβάνουν πολλούς θεατές, που προέρχονται κυρίως από την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, εκτός από άλλες περιοχές της Μαλαισίας. Ο ναός φιλοξενεί μια πληθώρα παραδοσιακών κινεζικών αγαλμάτων, συμπεριλαμβανομένων ακροβατών, χορού λιονταριών και πυροτεχνημάτων.