Προγραμματισμός ταξιδιού στη Βραζιλία τον Ιανουάριο

Μια μαζική μετανάστευση προς τον Ατλαντικό Ωκεανό πραγματοποιείται στη Βραζιλία τον Ιανουάριο. Προσθέστε σε αυτό το buzz από τους διεθνείς καλοκαιρινούς ταξιδιώτες και θα καταλάβετε γιατί πολλοί Βραζιλιάνοι που ζουν μακριά από τη θάλασσα αισθάνονται αριστερά πίσω όταν δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στην παραλία τον Ιανουάριο.

Ένα από τα φάρμακα για το σύνδρομο Ιανουαρίου αριστερά πίσω από τα πουλιά είναι, φυσικά, το ταξίδι του Σαββατοκύριακου. Θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχεία της Παραλίας τον Ιανουάριο κατά τις εργάσιμες ημέρες, αλλά πάντα να υποθέσετε ότι μια προκαταβολή είναι απαραίτητη καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα διασκέδασης για να κάνετε μακριά από την παραλία στη Βραζιλία τον Ιανουάριο. Μια από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές με τις οικογένειες της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Ιανουαρίου είναι το ξενοδοχείο-fazenda , ("αγρόκτημα ξενοδοχείο", ή χώρα θέρετρο), γεμάτη με επιλογές αναψυχής και μεγάλες πισίνες.

Ιανουάριος Καιρός

Παρόλο που δεν υπάρχει εγγυημένο ξηρό καλοκαίρι οπουδήποτε στην ακτή της Βραζιλίας, μπορείτε να χωρίσετε την ακτή πολύ χονδρικά σε δύο μεγάλες ζώνες, με τους υψηλότερους δείκτες βροχόπτωσης του νοτιοανατολικού και του νότιου σε σύγκριση με το χειμώνα και έναν λιγότερο βροχερό Ιανουάριο στα βορειοανατολικά σε σύγκριση με τα μέσα του έτους.

Η Βραζιλία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για την εμφάνιση κεραυνών, μια σημαντική συνιστώσα των καταιγίδων του καλοκαιριού. Μπορείτε να συνεχίσετε με αστραπιαία δραστηριότητα στη Βραζιλία τον ΕΛΑΤ - την Ομάδα Ατμοσφαιρικής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας (INPE).

Όταν βρίσκεστε στην παραλία ή ασχολείστε με υπαίθριες δραστηριότητες στη Βραζιλία τον Ιανουάριο, προσέξτε τις αλλαγές στον καιρό και ακολουθήστε τις συμβουλές ασφαλείας από αστραπές.

Ιανουάριος Διακοπές

1 Ιανουαρίου - Οι τράπεζες και πολλά καταστήματα κλείνουν την Πρωτοχρονιά. Τα σουπερμάρκετ συνήθως ανοίγουν, και έτσι τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές.

20 Ιανουαρίου - Ημέρα του Αγίου Σεμπαστιάν, Ρίο ντε Τζανέιρο.

25 Ιανουαρίου - Ίδρυμα του Σάο Πάολο. Μια τοπική αργία.

Ιανουάριος Φεστιβάλ και εκδηλώσεις