Πώς οι άνεμοι του εμπορίου μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό της Καραϊβικής

Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας, στις καιρικές συνθήκες της Καραϊβικής . Οι άνεμοι του εμπορίου έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στον καιρό της περιοχής, όπως και η τοπική γεωγραφία.

Αληγείς άνεμοι

Οι εμπορικοί άνεμοι, που φυσούν βορειοανατολικά από τις ακτές της Αφρικής σε όλες τις περιοχές της Καραϊβικής, έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Κάνουν θερμοκρασίες στα νησιά Windward (Μαρτινίκα, Δομίνικα, Γρενάδα, Στ.

Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες) πιο ήπια από αυτά των νησιών Leeward (Πουέρτο Ρίκο, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι, Γουαδελούπη, Άγιος Ευστάθιος και Σαμπά, Άγιος Μάρεν / Σαιντ Μάρτιν, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα , Ανγκουίλα, Μοντσεράτ και Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι).

Σε γενικές γραμμές, οι ακραίες νότιες Καραϊβικές χώρες έχουν τον πιο σταθερό και προβλέψιμο καιρό. εδώ, οι άνεμοι του εμπορίου φυσούν σταθεροί και δυνατοί, μερικές φορές φέρνουν ένα σύντομο ντους το απόγευμα. Αλλά προορισμοί όπως η Αρούμπα τείνουν να είναι ξηροί σε σημείο ξηρού, με χαρακτηριστικά που μοιάζουν με ερήμους σε ορισμένα μέρη.

Ανύψωση

Η βόρεια Καραϊβική τείνει να έχει περισσότερες εποχιακές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, αλλά οι χειμώνες τείνουν να είναι λιγότερο υγροί και breezier, καθιστώντας τις συνθήκες της παραλίας πιο ευχάριστες από ό, τι το καλοκαίρι. Όλο το χρόνο όμως στην Καραϊβική, οι θερμοκρασίες δεν υπερβαίνουν ποτέ τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ και οι βυθίσεις στη δεκαετία του '60 ή καιρού σπάνια και σε ψηλά υψόμετρα, όπως στα βουνά της Κούβας και της Τζαμάικα.

Στη στάθμη της θάλασσας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα θέρετρα της Καραϊβικής, οι μέσες θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως και οι θερμοκρασίες των ωκεανών που είναι σταθερά ζεστές. Θα πρέπει να περιμένετε θερμοκρασίες στη δεκαετία του '70 και του '80 καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις Βερμούδες, οι οποίες έχουν υποτροπικό κλίμα παρόμοιο με αυτό της Βόρειας Καρολίνας και μπορούν να πέσουν στη δεκαετία του '60 και του '70 κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

(Η Τζαμάικα έχει μερικά Blue Mountain θέρετρα που θα μπορούσαν επίσης να πάρουν ένα παγωμένο παγωμένο κατά περιόδους).

Ορεινά νησιά όπως η Τζαμάικα, η Κούβα και η Αγία Λουκία παίρνουν επίσης περισσότερες βροχοπτώσεις: Πλούσια, τροπική Δομίνικα οδηγεί την περιοχή, παίρνοντας πάνω από 300 ίντσες βροχής ετησίως. Τα βουνά της Κούβας και της Τζαμάικα συνήθως λαμβάνουν 2-3 φορές περισσότερη βροχή από την πτώση σε επίπεδο θάλασσας. σε νησιά όπως η Τζαμάικα, τα Μπαρμπάντος και το Τρινιντάντ, θα παρατηρήσετε επίσης ότι οι εμπνευσμένες πλευρές του νησιού παίρνουν περισσότερη βροχή από την επικεφαλής πλευρά. Μάιο έως τον Οκτώβριο τείνουν να είναι οι πιο υγροί μήνες στην Καραϊβική.

Καραϊβικός Οδηγός Καιρού