Κούρου, το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας

Σχετικά με τον Κούρου:

Κούρου, το Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας:

Μέχρις ότου η Γαλλία αποφασίσει να κατασκευάσει τον διαστημικό σταθμό της στις ακτές της Γαλλικής Γουαϊνας, χάρη στην ευνοϊκή θέση για εκτόξευση διαστήματος, ο Κούρου ήταν απομονωμένος, γνωστός μόνο για τη σχέση του με το περίφημο ποινικό σύστημα των Νήσων Ντε Σάλτου ή Νησί του Ντάβιλ.

Στη συνέχεια, στα μέσα της δεκαετίας του 1960 άρχισε η μεταμόρφωση από την υπνηλία της παράκτιας πόλης που αποσυντίθεται στη ζέστη και την υγρασία της ζούγκλας, του βάλτου και της σαβάνας σε μια τοποθεσία ικανή να φιλοξενεί και να διατηρεί τη σύνθετη τεχνολογία που απαιτείται για το άνοιγμα χώρου.

Η εισροή της τεχνολογίας, της κατασκευής, της τεχνογνωσίας και των επαγγελματιών για να κατασκευάσουν, να εξοπλίσουν και να διαχειριστούν έναν διαστημικό σταθμό άλλαξαν για πάντα την ακτή της Γαλλικής Γουιάνας. Δεν υπήρχε δρόμος που να συνδέει τον Κούρου με την πρωτεύουσα του Cayenne , περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά κατά μήκος της ακτής. Το ένα χτίστηκε και τώρα το Route Nationale 1 εκτείνεται κατά μήκος της ακτής από τον St. Laurent στον ποταμό Maroni στα σύνορα του Σουρινάμ, μέσω του Kourou και του Cayenne. Ο αυτοκινητόδρομος 2 συνεχίζει από την Regina έως την Oiapoque στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Ο Κούρου ήταν λίγο περισσότερο από σκουριές και λιμάνι. Χρειάστηκε σημαντικός εκσυγχρονισμός και υποδομή για τη δημιουργία συνθηκών διαβίωσης για την είσοδο του εισαγόμενου προσωπικού και εργαζομένων.

Σήμερα, ο Κούρου έχει αυξηθεί πολύ. Οι σύγχρονες κατοικημένες συνοικίες, οι εμπορικές περιοχές, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα και τα ξενοδοχεία εξυπηρετούν τους πιο εξειδικευμένους κατοίκους από την Ευρώπη και άλλες τοποθεσίες και τον ταξιδιώτη που έρχεται να απολαύσει ένα θέρετρο όπου κάποτε κρατούμενοι υπέφεραν από ένα σκληρό ποινικό σύστημα.

Να φτάσετε εκεί:

Επιλέξτε πτήσεις από την περιοχή σας στο Cayenne. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Ο Κούρου απέχει μία ώρα οδικώς.

Υπάρχει ξηρή περίοδος μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου. μια περίοδο βροχών από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. μια μεικτή εποχή του ήλιου και της βροχής τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και ένα "φθινόπωρο" τον Μάρτιο.

Η μέση θερμοκρασία είναι 28C. Ελέγξτε τον καιρό και τις πέντε ημερών. .

Κέντρο Χωρικών Γουιάνα:

Το Center Spatial Guyanais, ή η CSG, είναι δυτικά του Κουρού που βρίσκεται μόλις 500 χλμ βόρεια του ισημερινού, σε πλάτος 5 βαθμών. Σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, η περιστροφή της Γης δίνει μια πρόσθετη ταχύτητα περίπου 500 m / s. Επιπλέον, ο ελιγμός των δορυφόρων στην επιθυμητή τροχιά είναι συνήθως απλούστερος όταν η εκτόξευση γίνεται κοντά στον ισημερινό. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, καθώς και η εμπορική εταιρεία Arianespace, εκτοξεύουν τους δορυφόρους τους από την Κούρου.

Πρακτικά δεδομένα:

Τι να κάνετε και να δείτε στο Κουρού:

Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες περιστρέφονται γύρω από τη φύση.