Ανακαλύψτε τους παγετώνες της Παταγονίας

Οι παγετώνες της Παταγονίας αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο για πολλούς. Το Εθνικό Πάρκο Los Glaciares βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Santa Cruz. Μια κάλυψη πάγου καλύπτει αυτήν την προστατευόμενη περιοχή των 600.000 εκταρίων.

Μεταξύ των 356 παγετώνων της Παταγονίας, ο Perito Moreno:

Η εκπομπή δεν τελειώνει ποτέ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την απόσπαση των μπλοκ πάγου διαφορετικών μεγεθών από μικρή απόσταση, να ακούσετε τη φλέβα που παράγουν και στη συνέχεια να τα παρακολουθήσετε να μετατραπούν σε υπέροχα πλωτά παγόβουνα.

Μια μοναδική εμπειρία είναι το περπάτημα στους παγετώνες ή για να δείτε το μέτωπο ενός άλλου μεγάλου παγετώνα, του Upsala από τη λίμνη Argentino.

Το 1981, η UNESCO κήρυξε το Εθνικό Πάρκο Los Glaciares ως τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ερχόμενοι: El Calafate

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτό το θαύμα της φύσης θα πρέπει να φτάσετε στο γραφικό χωριό El Calafate, που κάθεται στις όχθες της λίμνης Argentino και σε 78 χιλιόμετρα. από τους παγετώνες. Από εδώ, υπάρχουν λεωφορεία και προγραμματισμένες εκδρομές που θα σας αφήσουν να ζήσετε μια απαράμιλλη εμπειρία.

Αυτό το μικρό χωριό βρίσκεται στη νότια ακτή της λίμνης Argentino, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Santa Cruz. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού το 1991, υπήρχαν 3118 άνθρωποι εκεί.

Ονομάστηκε μετά από ένα τυπικό ακανθώδες θάμνο της νότιας Παταγονίας. Το Calafate ανθίζει την άνοιξη με κίτρινα άνθη και το καλοκαίρι με μωβ φρούτα.

Σύμφωνα με την παράδοση, όσοι τρώνε αυτό το φρούτο θα επιστρέψουν πάντα στην Παταγονία.

Ο παγετώνας Perito Moreno

Η εκδρομή αυτή είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές σε όλη την Παταγονία.

Το κλίμα

Minitrekking Στο παγετώνα Perito Moreno

Μια διαφορετική εμπειρία από τους άλλους παγετώνες της Παταγονίας.

Η περιήγηση ξεκινά με βάρκα στο Bay Harbor "Bajo de las Sombras", που βρίσκεται 22 χλμ. Από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Glaciers και 8 χλμ. Από το παγετώνα.