Ποιο T Pass είναι το καλύτερο συμβόλαιο;

Τι θα πληρώσετε για να οδηγήσετε το Τ στη Βοστώνη

Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στη Βοστώνη , μια διαδρομή Τ ήταν ένα δολάριο. Μια βόλτα με λεωφορείο ήταν 80 σεντς. Δεν υπήρχε διαφορά στους ναύλους μεταξύ των ωρών αιχμής και εκτός αιχμής. Ερχόμενος εδώ από το DC, ήμουν συγκλονισμένος από το πόσο προσιτό ήταν να οδηγήσω τη δημόσια διαμετακόμιση.

Είναι ακόμα οικονομικά προσιτό σε σύγκριση με άλλες πόλεις, αλλά τα λεωφορεία και τα εισιτήρια Τ αυξήθηκαν σημαντικά από τότε που έφθασα πίσω το 2000. Και με τους διάφορους τύπους ναύλων και περασμάτων, μπορεί να προκαλεί σύγχυση για να καθορίσετε τι πρέπει να πληρώσετε - και πώς.

Εδώ είναι η κατανομή μου για το τι θα πληρώσετε για να οδηγήσετε το T - καθώς και οι συστάσεις μου για το είδος του περάσματος που σας παίρνει την καλύτερη διαπραγμάτευση.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα CharlieCard και ένα CharlieTicket;

Τα CharlieCards είναι αποθηκευμένη αξία: Είναι μια πλαστική κάρτα (όπως μια πιστωτική κάρτα) που μπορεί να φορτωθεί και να φορτωθεί ξανά ή να αντιμετωπιστεί ως μηνιαία κάρτα. Είναι μια καλή επιλογή για τους μετακινούμενους που ταξιδεύουν τακτικά με το Τ, τα λεωφορεία και / ή το σιδηροδρομικό σταθμό. Το CharlieTicket είναι ένα χαρτί εισιτήριο, ιδανικό για μια βόλτα.

Ποια προσφέρουν μια καλύτερη προσφορά;

Προβαίνοντας αυστηρά στην τιμή ανά διαδρομή, θα διαπιστώσετε ότι είναι μια φθηνότερη επιλογή για να πάρετε ένα CharlieCard.

Εδώ είναι οι πιο πρόσφατες τιμές αν ταξιδεύετε μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας της Βοστώνης. Όλες οι τιμές είναι για ταξίδια ενηλίκων με μονόδρομο. για να δείτε τους ναύλους για τους φοιτητές και τους ηλικιωμένους, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του MBTA.

CharlieTicket (Ενιαία βόλτα):

CharlieCard (Ενιαία βόλτα):

Διπλάσια ή πολλαπλών ημερών:

Ποιο πέρασμα είναι καλύτερο για μένα;

Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε και πόσο συχνά οδηγείτε το T, η επιλογή CharlieCard θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Η πιο δραματική εξοικονόμηση είναι η μοναδική διαδρομή για το λεωφορείο και η ταχεία μεταφορά μαζί, όπου το CharlieCard σας εξοικονομεί $ 2,65 σε σύγκριση με τη χρήση του CharlieTicket.

Ας κάνουμε όμως λίγο περισσότερο μαθηματικά, για να καθορίσουμε πραγματικά την καλύτερη αξία:

Στο Σενάριο 1 , ένα πρόσωπο που ταξιδεύει με το μετρό δύο φορές την ημέρα (υπολογίζω τα Σαββατοκύριακα για να κάνω μια πραγματική σύγκριση μήλων προς μήλα) θα πληρώσει τα εξής:

Βέλτιστη αξία: Το μηνιαίο δελτίο του CharlieCard εξοικονομεί περισσότερα από $ 70 στην πιο ακριβή επιλογή single-ride - σχεδόν 50% έκπτωση! Το εβδομαδιαίο δελτίο CharlieCard έρχεται με σχεδόν το ίδιο ποσοστό εξοικονόμησης σε σύγκριση με το εβδομαδιαίο ισοδύναμο κόστος ενός εισιτηρίου Charlie Ticket.

Σενάριο 2 : Ένα άτομο που ταξιδεύει με το μετρό μια χούφτα φορές την εβδομάδα (ας πούμε 10 φορές) θα πληρώσει:

Καλύτερη αξία: Σε αυτή την περίπτωση, το μηνιαίο δελτίο CharlieCard έρχεται μπροστά - αλλά όχι πολύ (μόλις $ 1 σε σχέση με το εβδομαδιαίο πέρασμα όταν εξετάστηκε κατά τη διάρκεια ενός μήνα).

Σενάριο 3 : Ένα πρόσωπο που παίρνει ένα λεωφορείο / τρένο combo δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας θα πληρώσει:

Βέλτιστη αξία: Το μηνιαίο δελτίο CharlieCard δείχνει πραγματικά την αξία του σε αυτό το σενάριο, εξοικονομώντας το δρομολόγιο 72% από την επιλογή μονού βάρδιου CharlieTicket.