Εκδηλώσεις του Νοεμβρίου στην Νότια Αμερική

Νοέμβριος είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νότια Αμερική. Ο καιρός θερμαίνεται και τα πλήθη σβήνουν. Δεν είναι πλέον υψηλή περίοδος, που σημαίνει περισσότερο χώρο για όλους. Ενώ οι τουρίστες είναι λίγοι, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουν και οι ντόπιοι απολαμβάνουν τις διακοπές χωρίς τα πλήθη.

Εάν εξετάζετε τη Νότια Αμερική τον Νοέμβριο, ελέγξτε τα φεστιβάλ και τις αργίες.

Εκουαδόρ

Τόσο η Ημέρα των Ψυχών όσο και η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι στις αρχές του μήνα στο Cuenca του Ισημερινού.

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου προετοιμάζεται για μια σειρά από πάρτι, παρέλες και γενικές εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά φροντίστε να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου εκ των προτέρων, καθώς πολλοί ντόπιοι συρρέουν στην πόλη για να γιορτάσουν και η διαμονή τους μπορεί να είναι σπάνια.

Περού

Το Feria de San Clemente φτάνει στις 23 Νοεμβρίου. Είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική πομπή του Περού και σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε αν είστε γύρω από αυτό το μήνα. Εκτός από την πομπή, θα υπάρχουν πολλές μουσικές, χορευτικές, διαγωνιστικές και ταυρομαχίες. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτή την εκδήλωση και άλλοι να δείτε τον Νοέμβριο στο Περού .

Αργεντίνη

Οι λάτρεις της τζαζ συχνά βρίσκουν ένα σπίτι στο Μπουένος Άιρες καθώς είναι δυνατόν να βλέπουν ζωντανή μουσική κάθε βράδυ. Το Φεστιβάλ Τζαζ του Μπουένος Άιρες εκτελείται από 22 έως 27 Νοεμβρίου και αυξάνεται κάθε χρόνο λόγω της δημοτικότητάς του. Όπως πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες στο Μπουένος Άιρες, ο στόχος είναι να φέρει την τέχνη στο κοινό και να κάνει την τζαζ μουσική προσιτή σε όλους.

Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι μια χώρα που αγαπά τα γερμανικά φεστιβάλ μπύρας της.

Το Oktoberfest στο Blumenau προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Εάν το Oktoberfest δεν είναι αρκετό, υπάρχουν εορταστικές εκδηλώσεις αργότερα το φθινόπωρο για τους λάτρεις των αλεπούδων. Το Münchenfest, ένα φεστιβάλ μπύρας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ponta Grossa, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Paraná.

Που πραγματοποιήθηκε αργά το Νοέμβριο, το Münchenfest έχει όλες τις μεγάλες γερμανικές παραδόσεις γιορτής που έχετε έρθει να εκτιμήσετε με φαγητό, χορό και παρελάσεις.

Παρόλο που μια μικρή συστροφή στην παράδοση, ταυτόχρονα μια ηλεκτρονική μουσική, η Münchentronic, τρέχει ταυτόχρονα.

Βολιβία

Η 9η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την Ημέρα των Κρόκων στη Βολιβία. Κάπως παρόμοια με την Ημέρα των Νεκρών που γιορτάστηκε τον Οκτώβριο σε πολλές λατινοαμερικανικές χώρες, εδώ οι Βολιβιανοί σέβονται την παράδοση των Αυτόχθονων Άνδεων, οι οποίοι, μετά την 3η ημέρα μιας ταφής, θα μοιράζονται τα οστά ενός περασμένου αγαπημένου.

Ορισμένες αμφιλεγόμενες αλλά αποδεκτές (αλλά δεν έχουν εγκριθεί) από την Καθολική Εκκλησία, σε αυτή την παράδοση, ένα κρανίο ενός προγόνου κρατιέται συχνά στο σπίτι για να παρακολουθήσει την οικογένεια. Πιστεύεται ότι δίνουν καλή τύχη και οι άνθρωποι προσεύχονται στα κρανία. Κάθε 9 Νοεμβρίου, τα κρανία δίνονται ως ευχαριστίες (με λουλούδια, κόκα ή τσιγάρα) και μπορούν να μεταφερθούν σε ένα νεκροταφείο στην Λα Παζ για μάζα και ευλογία.

Κολομβία

Η Κολομβία έχει πολλές διακοπές όλο το χρόνο, αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη φέτος. 13 Νοεμβρίου 2017 γιορτάζει την ανεξαρτησία της Καρθαγένης από την Ισπανία. Αυτή η οχυρωμένη πόλη που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κολομβίας είναι μια μεγάλη κλήρωση για τουρίστες με τα όμορφα αποικιακά κτίρια. Συχνά ονομάζεται κόσμημα της Νότιας Αμερικής για την αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική της. Το 2011 σηματοδοτήθηκε η 200η επέτειος (1811).

Η Ανεξαρτησία της Ημέρας της Καρθαγένης είναι εθνική εορτή.

Σουρινάμ

Το Σουρινάμ γιορτάζει την ανεξαρτησία του από τις Κάτω Χώρες στις 25 Νοεμβρίου. Ονομάστηκε επίσημα η Δημοκρατία του Σουρινάμ, αυτό το έθνος κηρύχθηκε ανεξάρτητο το 1975, πάνω από 200 χρόνια υπό ολλανδική κυριαρχία, η χώρα γιορτάζει κάθε χρόνο στο Προεδρικό Μέγαρο του Παραμαρίμπο.

Όπως και με τους περισσότερους εθνικούς εορτασμούς, ο Πρόεδρος απευθύνεται στη χώρα, μαζί με παρελάσεις, δεξιώσεις και ετήσιο μαραθώνιο. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς υπήρξε πραξικόπημα και στρατιωτικός κανόνας. Στην πραγματικότητα, τα έτη πριν από την ανεξαρτησία, το 30% του πληθυσμού μετανάστευσε στις Κάτω Χώρες, φοβούμενος το τι θα συμβεί μόνο με τη χώρα.