Εμπιστευθείτε το έντερο: Υγεία του πεπτικού συστήματος και το σπα

Spa είναι όλα σχετικά με την προώθηση της καλής υγείας, και το πεπτικό σύστημα εξετάζει προσεχώς τις πολλές ιαματικές πηγές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Grayshott Spa, περίπου μία ώρα από το Λονδίνο, έχει ένα επταήμερο Πρόγραμμα Πεπτικού Υγείας. Οι spa-goers επιδιώκουν να αποκαταστήσουν μια υγιή ισορροπία του σωστού είδους χλωρίδας του εντέρου μέσα από υγιεινά τρόφιμα και διαλείπουσα νηστεία. Οι καθημερινές διαλέξεις μιας ώρας ασχολούνται με τα μέσα και τα σημεία της πεπτικής υγείας, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αναδημιουργήσουν τη μάθηση στο σπίτι.

Αλλά δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα spa detox για να αρχίσετε να εργάζεστε στην πεπτική σας υγεία. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη βελτίωση της χλωρίδας του εντέρου από τον Naturopathic γιατρό Glenn Finley της New Leaf Holistic Health στο Kingston της Νέας Υόρκης.

1. Πάρτε Προβιοτικά.

Το έντερο έχει τρισεκατομμύρια βακτήρια σε αυτό, τα οποία μπορούν να διαταραχθούν από τα αντιβιοτικά, το χλωριωμένο νερό και την αμερικανική δίαιτα Standard. Επιπλέον, το 80 έως 90% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο έντερο, επομένως είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε και να τροφοδοτούμε τακτικά τη χλωρίδα του εντέρου. Ποιο προβιοτικό είναι το καλύτερο; Προτιμούν εξαιρετικά τα ψυχρά ζωντανά στελέχη για να διευκολύνουν τη διάδοση. Η συνήθης προσέγγισή του είναι να αρχίσει με μια θεμελιώδη χλωρίδα (4-5 από τα βασικά στελέχη). Μόλις δημιουργηθεί το ίδρυμα, συνιστά ένα ευρύτερο προϊόν φάσματος για να καλύψει τα κενά (10-15 στελέχη, 25-50 δισεκατομμύρια μικρόβια). Ζυμωμένα τρόφιμα, όπως saeurkraut, kefir, γιαούρτι, kombucha, kim chi, και tempehare ένας άλλος τρόπος να «τρώμε το φάρμακό μας» σε καθημερινή βάση.

2. Τρώτε αργά.

Ένα καλό τέχνασμα είναι να χρησιμοποιήσετε τα chopsticks, ή απλά να βάλετε το πιρούνι ανάμεσα στα δάγκωμα, και μασήστε το φαγητό σας σχολαστικά. Μια καταρράκτη συμβάντων συμβαίνει όταν διεγείρεται η πέψη. Η διαδικασία ξεκινάει με ένζυμα που εκκρίνονται στο στόμα, τα οποία οδηγούν στο υδροχλωρικό οξύ (HCL) που εκκρίνεται από το στομάχι.

Το HCL ενεργοποιεί τα ένζυμα της χολής και του παγκρέατος, τα οποία διευκολύνουν την απορρόφηση των λιπών, των μεταλλικών στοιχείων και των βιταμινών στο λεπτό έντερο. Αυτό, με τη σειρά του, διεγείρει την εκκένωση του παχέος εντέρου. Όταν τρώμε πολύ γρήγορα, μερικά από τα βήματα παρακάμπτονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία, ζύμωση, αέρια, φούσκωμα και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD).

3. Ενσωμάτωση καλών ινών.

Το έντερο χρειάζεται διογκωτικούς παράγοντες για να διεγείρει την περισταλτική για βέλτιστη αποβολή. Οι ίνες με βάση τα τρόφιμα, όπως οι σπόροι τσίια, οι σπόροι λινάρι, πλιγούρι βρώμης, χαλύβδινες βρώμες, πίτουρο, λαχανικά και φρούτα είναι καλές επιλογές. Πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν τόσο διαλυτές όσο και μη διαλυτές ίνες που είναι και οι δύο ευεργετικές για το έντερο. Οι σπόροι λιναριού πρέπει να αλεσθούν και μπορείτε να φτιάξετε μια χυσαλίδα που είναι "ολισθηρή ίνα" και επίσης γεμάτη με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

4. Ξεκουραστείτε και χτυπήστε.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η λειτουργία του πεπτικού συστήματος λειτουργεί άριστα σε έναν παρασυμπαθητικό νευρικό τρόπο, σε αντίθεση με τον νευρικό τρόπο συμπάθειας (καταπολέμηση / πτήση). Αυτό έχει νόημα αν σκεφτούμε ότι τρέχουμε από μια αρκούδα, το αίμα στέλνεται στην καρδιά μας, στους πνεύμονες κλπ για επιβίωση ... όχι για τον πεπτικό σωλήνα. Συνθήκες όπως η IBS και οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου έχουν συχνά συστατικό του νευρικού συστήματος, επομένως αποτελεί σημαντικό μέρος του σχεδίου θεραπείας για την αντιμετώπιση του νευρικού συστήματος και την ενσωμάτωση στοιχείων όπως το Τάι Τσι, το διαλογισμό , τη γιόγκα, το περπάτημα κλπ.

5. Πίνετε πολύ νερό.

Το νερό και η ενυδάτωση είναι κρίσιμα για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε στασιμότητα του ήπατος. Μόλις το ήπαρ «κολλήσει» οι τοξίνες δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψουν το σώμα εύκολα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα, αύξηση βάρους, υποτονικότητα κλπ. Το νερό και οι ίνες λειτουργούν μαζί για να διατηρήσουν το έντερο υγιές.

6. Καθαρίστε

Ένας ετήσιος καθαρισμός μπορεί να είναι ένας ευεργετικός τρόπος για την επαναφορά του συστήματος και τη μείωση του συνολικού τοξικού φορτίου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε το σύστημα, αλλά η αγαπημένη προσέγγιση του Hinely είναι να ενσωματώσει μια αλλαγή διατροφής (αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, χυμοί, τσάι ή σούπες αν είναι χειμερινό καθαρισμό). Ενσωματώστε τη στήριξη του ήπατος έτσι ώστε, μόλις το σώμα αρχίσει να εκκρίνει τοξίνες, μπορεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά από το σύστημα. Η γλουτένη, η γαλακτοκομική, η σόγια και το αυγό είναι οι πιο κοινές ευαισθησίες στα τρόφιμα, έτσι αποφεύγοντας αυτά τα τρόφιμα κατά τη διάρκεια ενός καθαρισμού μπορούν να μειώσουν την φλεγμονώδη ανταπόκριση και να οδηγήσουν σε μια πιο ευτυχισμένη πεπτική οδό.