Βέλγιο Gay Pride 2017 - Gay Pride 2017 των Βρυξελλών

Γιορτάζοντας το Φεστιβάλ Pride του Βελγίου

Το βελγικό λεσβιακό και ομοφυλοφιλικό βραβείο είναι μια ετήσια εκδήλωση στις Βρυξέλλες από το 1996 (στην πραγματικότητα εξελίχθηκε από τις παρατηρήσεις των Pink Saturday Pride gay που πρωτοεμφανίστηκαν προς τιμήν των Stonewall Riots της Νέας Υόρκης στην Αμβέρσα ξεκινώντας το 1979). Η βελγική υπερηφάνεια ξεκινά στις αρχές Μαΐου και κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο στις 20 και 21 Μαΐου 2017. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτή την όμορφη πόλη με μια ζωντανή κοινότητα LGBT και μια σειρά αξιοσημείωτων αξιοθέατων.

Το Pride των Βρυξελλών περιλαμβάνει αρκετές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο, όλες που συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης αυτής της αστικής, γκέι φιλικής και σχετικά υποτιμημένης πόλης που απέχει μόλις 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Παρίσι και 200 ​​χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ . Επίσης, σημειώστε ότι η εβδομάδα που προηγείται της Pride είναι "Week of Rainbow" σε ολόκληρο το Βέλγιο και αυτό περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις σε άλλες κοινότητες.

Οι εορτασμοί ξεκινούν για περίπου δύο εβδομάδες πριν από το μεγάλο Σαββατοκύριακο με διάφορα πάρτι και εκδηλώσεις γύρω από την πόλη - εδώ είναι ένα πλήρες ημερολόγιο γεγονότων. Στη Βελγική ημέρα υπερηφάνειας (Σάββατο 20 Μαΐου), η οποία συγκεντρώνει περίπου 80.000 θεατές και συμμετέχοντες, υπάρχει μια τελετή θρησκευτικών εκδηλώσεων το πρωί, ένα φεστιβάλ στο "Pride Village" που είναι εγκατεστημένο μπροστά από το Bourse (Place de la Bourse / Beursplein) στην καρδιά της πόλης, μια Parade Parade (συνήθως στις 2 μ.μ.) που ξεκινά από το Pride Village, ψυχαγωγία και ζωντανή μουσική στο Pride Village Main Stage και στη συνέχεια Pride Parties καθόλη τη διάρκεια του βράδυ.

Βρετανοί Gay Φορείς

Πολλά από τα γκέι δημοφιλή εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα της πόλης έχουν ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι σε όλη την εβδομάδα Pride. Ελέγξτε τα τοπικά γκέι χαρτιά, τα οποία διανέμονται στα δημοφιλή γκέι μπαρ όπως το L'Homo Erectus και το Tels Quels Cafe. Και ανατρέξτε στον ταξιδιωτικό οδηγό Gay των Βρυξελλών από το Patroc.com, το οποίο είναι πολύ βολικό και έχει εκτενείς πληροφορίες για την τοπική ομοφυλοφιλική σκηνή.

Άλλοι εξαιρετικοί πόροι σχεδιασμού ταξιδιού είναι ο εύχρηστος ταξιδιωτικός ιστότοπος που παράγεται από την Tourism Flanders και η τοποθεσία Gay Travel που διαχειρίζεται το βελγικό γραφείο τουρισμού.