Μπριζ, Βέλγιο - Πεζοπορία της Μεσαιωνικής Πόλης

Cruise Shore Excursion από το Spring Tulip Cruise ή από το Zeebrugge του Βελγίου

Η Μπριζ είναι μια γοητευτική βελγική μεσαιωνική πόλη που ουσιαστικά παραμένει αμετάβλητη εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Τα κρουαζιερόπλοια πλοίων που ταξιδεύουν με κρουαζιέρες στις τουλίπες της Ολλανδίας και του Βελγίου, συχνά περιλαμβάνουν τη Μπριζ ως επιλογή εξορμήσεων για μισή μέρα. Επιπλέον, το λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου είναι μερικές φορές λιμάνι της Βόρειας Ευρώπης με κρουαζιέρες. Το Zeebrugge απέχει μόνο λίγα μίλια από τη Μπριζ και είναι το πλησιέστερο λιμάνι.

Η Μπριζ είναι στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Επιτρέψτε μου πρώτα να εξηγήσω ότι οι οδηγοί και οι ιστοτόποι χρησιμοποιούν συχνά δύο διαφορετικά ονόματα για την ίδια πόλη. Όπως και μεγάλο μέρος του Βελγίου, η Μπριζ έχει δύο ονόματα και δύο ορθογραφία. Η Μπριζ (προφέρεται broozh) είναι η αγγλική και η γαλλική ορθογραφία και προφορά. Η Brugge (προφέρεται broo-gha) είναι η φλαμανδική ορθογραφία και προφορά. Είτε είναι σωστό. Πριν ήταν είτε αγγλικά ή γαλλικά, το όνομα ήταν μια λέξη Viking για "αποβάθρα" ή "ανάχωμα".

Όλες οι περιηγήσεις στη Μπριζ είναι περιηγήσεις με τα πόδια, καθώς δεν επιτρέπονται λεωφορεία στα στενά δρομάκια. Παρόλο που δεν θα χρειαστεί να ανεβείτε στους λόφους ή σε πολλές σκάλες, οι δρόμοι είναι λιθόστρωτοι και ανομοιόμορφοι. Περπατήσαμε για τις περισσότερες φορές που ήμασταν στην πόλη, γι 'αυτό δεν προτείνω αυτή την περιοδεία για εκείνους που έχουν προβλήματα με τα πόδια.

Για όσους δεν επιθυμούν να περιηγηθούν στη Μπριζ με τα πόδια, ίσως θελήσετε να νοικιάσετε ένα άμαξα για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Η Μπριζ ήταν το μόνο που περίμενα, κάτι που ήταν πολύ.

Γεμάτη ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και συναρπαστικές πλακόστρωτες οδούς, που διασχίζουν τα ειρηνικά κανάλια, η Μπριζ είναι ένα όνειρο τουριστών. Το περπάτημα στους δρόμους είναι διασκεδαστικό και μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο αν σταματήσετε σε κάθε κατάστημα για να εξερευνήσετε όπως ήθελα να κάνω. Η σοκολάτα, οι δαντέλες και οι βιοτεχνίες βρίσκονται παντού, όπως και πολλά εστιατόρια και παμπ.

Η πόλη των 20.000 αναμένει πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, γεγονός που το κάνει να φαίνεται σαν ένα πάρκο της Disney σε κάποια μέρη.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι βρίσκεστε στην Disney-Βέλγιο, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά σας δείχνει ότι η Μπριζ δεν είναι απλώς ένα ακόμη πάρκο ψυχαγωγίας. Η περιοχή κατοικήθηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν από 2000 χρόνια. Ορισμένα από τα κτίρια της Μπριζ εξακολουθούν να χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Ο Baldwin του σιδερένιου βραχίονα (αγαπώ αυτά τα ονόματα) ενίσχυσε την πόλη με πυκνούς τοίχους και οχυρώσεις για να αποκρούσει τους μαραθούς των Βίκινγκ. Σε μια εποχή του 14ου αιώνα, η Μπριζ είχε πάνω από 40.000 κατοίκους και ανταγωνίστηκε το Λονδίνο ως εμπορικό κέντρο.

Η Μπριζ, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μεγάλωσε πλούσιος στο εμπόριο υφασμάτων και στο λιμάνι της υπήρχαν συχνά πάνω από 100 αγκυροβολημένα πλοία. Φλαμανδοί υφαντοί έλαβαν το καλύτερο μαλλί από τα βρετανικά νησιά και οι ταπετσαρίες τους ήταν γνωστές. Η πόλη έγινε κέντρο τεχνίτη, προσελκύοντας κάθε είδους τεχνίτες. Οι Δούκες της Βουργουνδίας και φημισμένοι φλαμανδοί καλλιτέχνες ονόμαζαν τη Bruges σπίτι τον 15ο αιώνα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, το λιμάνι αναχώρησε, και η Μπριζ δεν ήταν πια πόλη λιμάνι. Η ενοποίηση των γεωγραφικών αλλαγών ήταν οι πολιτικές αναταραχές και ο θάνατος μιας λαϊκής νέας βασίλισσας λόγω μιας πτώσης από ένα άλογο το 1482.

Μετά από αυτό, η πόλη μειώθηκε και θεωρήθηκε μυστηριώδης και νεκρή. Περί το 1850, η Μπριζ ήταν η φτωχότερη πόλη στο Βέλγιο. Ωστόσο, στις αρχές του 20ου αιώνα το νέο λιμάνι του Zeebrugge χτίστηκε κοντά, το οποίο αναζωογονεί τη Μπριζ. Οι τουρίστες ανακάλυψαν τα μνημεία, τα μουσεία και το παρθένο ιστορικό αστικό τοπίο και άρχισαν να διαδίδουν τη λέξη για αυτή τη συναρπαστική παλιά πόλη.

Ας περπατήσουμε γύρω από την πόλη.

Page 2>> Πεζοπορία στη Μπριζ>>

Ξεκινήσαμε την πεζοπορία μας στη Μπριζ με τη διέλευση από μια γέφυρα από το σημείο απογείωσης του λεωφορείου, αλλά ήταν σαν να περνάμε πίσω στο χρόνο. Ένας μεσαιωνικός πύργος μας χαιρέτησε και αμέσως θαυμάσαμε πόσο καλά διατηρήθηκε η πόλη. Κατά την πεζοπορία στη Μπριζ, ήμουν κάπως έκπληκτος που βλέπω τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μπλε με χρυσά αστέρια) που εμφανίζεται κυρίως σε πολλά κτίρια. Περπατήσαμε σε πολλούς δρόμους μέχρι να φτάσουμε στην Εκκλησία της Παναγίας.

Είναι γεμάτο με ένα πύργο 400 ποδιών, το μεγαλύτερο τέτοιου είδους κατασκευή τούβλων στον κόσμο. Η εκκλησία αποδεικνύει τη δύναμη και τον πλούτο της Μπριζ στο ύψος της. Το επίκεντρο της εκκλησίας είναι ένα μικρό γλυπτό από τον Μιχαήλ Άγγελο της Παναγίας και του Παιδιού. Είναι το μοναδικό άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελο να εγκαταλείψει την Ιταλία κατά τη διάρκεια της ζωής του, γεγονός που δείχνει πόσα χρήματα είχαν οι έμποροι υφασμάτων. Αφού περπατήσαμε την πόλη για πάνω από μία ώρα και γοητευτήκαμε από ιστορίες μεσαιωνικών χρόνων, πήραμε μια βόλτα με βάρκα κατά μήκος των καναλιών. Η διαδρομή ήταν μια ευχάριστη ανάπαυση για όλους μας, αλλά μας επέτρεψε να δούμε πολλές από τις δομές της πόλης από διαφορετική οπτική γωνία.

Μετά από 45 λεπτά με βάρκα περπάτησα στην πλατεία Burg. Ο οδηγός μας έδωσε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να συνεχίσουν την περιήγηση ή να ξεφύγουν από μόνα τους για να εξερευνήσουν τη μικρή απόσταση μεταξύ του Burg και της πλατείας Markt. Θα συναντήσαμε όλοι στην Markt περίπου μια ώρα για να πάμε πίσω στο λεωφορείο.

Περίπου το ήμισυ της ομάδας περιπλανιόταν για να αγοράσει δαντέλες και σοκολατάκια, και οι υπόλοιποι από εμάς μπήκαμε στη Βασιλική του Αγίου Αίματος με τον οδηγό. Η εκκλησία έχει 2 παρεκκλήσια με σημαντικά διαφορετική εμφάνιση. Το κατώτερο παρεκκλήσι είναι σκούρο και συμπαγές και σε ρωμανική στυλ. Το άνω παρεκκλήσι είναι γοτθικό και περίτεχνα.

Από τότε που ήμασταν εκεί την Παρασκευή, προσχωρήσαμε στους προσκυνητές που βρίσκονταν στην ευθεία για να δουν το φιαλίδιο του αίματος που φημολογείται ότι ήταν αυτό του Χριστού. Φέρεται στη Μπριζ το 1150 μετά τη Δεύτερη Σταυροφορία και εμφανίζεται μόνο την Παρασκευή. Ένας παλαιός ιερέας φρουρούσε το φιαλίδιο και όλοι πέρασα πανηγυρικά και κοιτάξαμε. (Κάπως σκεπτικώς, δεν θα μπορούσα να αναρωτηθώ ακριβώς τι έβλεπα - ήταν πραγματικό ή απλά μια συμβολική παράδοση;)

Ήμασταν μόνο στη Βασιλική για 15 λεπτά, αλλά αυτό σήμαινε ότι είχαμε 30-45 λεπτά για να εξερευνήσουμε μόνοι μας. Περπατήσαμε τα 2-3 μπλοκ στη Grote Markt και αγόρασα μερικές νόστιμες βελγικές βάφλες. Βρήκαμε μια σκιά στη σκιά, κάθισε και χαστούκισε τις σοκολάτες μας και τις μπισκότες φορτωμένες με κρέμα γάλακτος, προτού φτάσουμε περισσότερο σε εμάς παρά σε εμάς. Yummy! Στη συνέχεια βιαστήκαμε σε ένα κατάστημα με σοκολάτα και μιλούσαμε για το ποια κομμάτια ταιριάζουν καλύτερα. Αγόρασα μερικές χούφτες σοκολάτες και επέστρεψα για να συναντηθώ με την ομάδα μας. Θα ήθελα πολύ να εξερευνήσω μερικά από τα πολλά άλλα καταστήματα, αλλά απλά δεν υπήρχε χρόνος. Εάν είστε mega-shopper και έχετε μόνο μισή μέρα στη Μπριζ, ίσως θέλετε να παραλείψετε την περιοδεία και να απορροφήσετε τον εαυτό σας στα καταστήματα!

Όταν περπατούσαμε στο λεωφορείο, συναντήσαμε μερικούς από τους συμπολίτες μας.

Ήταν ευτυχείς να μας δουν! Ήταν χαμένοι και περπατούσαν προς τη λάθος κατεύθυνση. Όλοι μας συμπαθούσαμε, γιατί θα ήταν πολύ εύκολο να χαθείτε στα στενά δρομάκια. Συνενώθηκαν με την ομάδα μας για να περπατήσουν πίσω στο χώρο στάθμευσης των λεωφορείων. Στο δρόμο περάσαμε το παλιό enclave Begijnhof . Στις μέρες του Μεσαίωνα ζούσαν μονές και χήρες. Το Begjins θα μπορούσε να ζήσει μια ζωή ευσέβειας και υπηρεσίας χωρίς να πάρει όρκο όνειδος της φτώχειας. Η ήσυχη και ήσυχη ατμόσφαιρα στο Beginjhof ήταν ένα θαυμάσιο τέλος στη μέρα μας στη Μπριζ. Έφυγα από τη Μπριζ με μεγάλη επιθυμία να επιστρέψω. Η μισή μας μέρα εκεί μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε ένα μεγάλο μέρος της πόλης, αλλά θα ήθελα πολύ να ανέβηκα στο Καμπαναριό, να περάσω περισσότερο χρόνο για ψώνια και να έφτασα μέσα σε μερικά μουσεία. Ω καλά, ίσως την επόμενη φορά.