Μια επίσκεψη στο ναό Shaolin

Ο ιστορικός τόπος γέννησης του βουδισμού Ζεν στην Κίνα και ο Shaolin Kung Fu

Περιβάλλεται από την οροσειρά Song Shan, το Shaolin Si ή το ναό μοιάζει σαν να είναι κυμαινόμενο καθώς πλησιάζετε. Οι περισσότεροι Δυτικοί γνωρίζουν την Shaolin από ταινίες πολεμικών τεχνών - γεννήθηκε εδώ το Shaolin Kung Fu. Αλλά είναι πιο διάσημο στην Ασία ως τόπος γέννησης του κινήματος βουδισμού Ζεν. Οι επισκέπτες έρχονται στο Shaolin για να μελετήσουν το Kung Fu, να διαλογιστούν στο αρχαίο περιβάλλον ή να απολαύσουν έναν αρχαίο ιστορικό τόπο που είναι με όλα τα μέσα, μακριά από το χτυπημένο μονοπάτι.

Για οποιονδήποτε λόγο θα έρθετε, ο ναός Shaolin αξίζει μια επίσκεψη.

Τοποθεσία

Ο ναός Shaolin βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Song Shan μόλις δεκαπέντε λεπτά έξω από την πόλη Dengfeng, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες από το Zhengzhou, επαρχιακή πρωτεύουσα του Henan. Λεωφορεία τρέχουν από Zhengzhou και Luoyang, μια άλλη μεγαλύτερη πόλη Χενάν, να Dengfeng. Εναλλακτικά, εάν μένετε στο Zhengzhou ή Luoyang, μπορείτε να κανονίσετε μια ημερήσια εκδρομή από το ξενοδοχείο σας.

Ιστορία

Ο ναός Shaolin ιδρύθηκε από τον Buddhabhadra, έναν μοναχό από την Ινδία, ο οποίος ήρθε να διαδώσει τον Βουδισμό στην Κίνα πριν από 1.500 χρόνια. Σύντομα μετά το άνοιγμα, ένας άλλος βουδιστικός μοναχός από την Ινδία ήρθε και καθιέρωσε το Shaolin ως το κέντρο του βουδισμού του Zen στην Κίνα. Μόνο μερικά χρόνια αργότερα οι πόρτες του έκλεισαν μετά από αντι-βουδιστικά αισθήματα στο αυτοκρατορικό δικαστήριο. Πάνω από την ιστορία των 1.500 χρόνων, οι διδασκαλίες του Shaolin έχουν συγχωρηθεί και εκδιώχθηκαν από διάφορους αυτοκράτορες.

Ανθίζοντας σήμερα, ο Ναός Shaolin έχει μια μακρά και ποικίλη ιστορία.

Χαρακτηριστικά

Το συγκρότημα Shaolin Temple μπορεί να θεωρηθεί ως τρία σημαντικά αξιοθέατα μέσα στην ένωση. Θα εισέλθετε στην κεντρική πύλη όπου θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία τουρισμού και μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια εισόδου. Αυτή η περιοχή έχει ανακαινιστεί για να υποστηρίξει τα τουρίστα τουριστών - υπάρχει μια μεγάλη πλατεία που πλαισιώνεται από σουβενίρ πωλητές και από τις δύο πλευρές.

Μην αγοράζετε τίποτα στο δρόμο μέσα - έχετε μια μακρά μέρα μπροστά σας και μπορείτε να το αγοράσετε, αν το θέλετε ακόμα, στη διέξοδο.

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι επισκέπτες χρησιμοποιούν το Zhengzhou ως βάση για την πραγματοποίηση του ημερήσιου ταξιδιού στο ναό Shaolin. Οι ημερήσιες εκδρομές μπορούν να οργανωθούν από το ξενοδοχείο σας και αυτό είναι σίγουρα ο πιο χαλαρός τρόπος να πάτε. Το ξενοδοχείο σας μπορεί να κανονίσει ένα αυτοκίνητο και έναν οδηγό και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν έχετε τα μέσα, καθώς σίγουρα θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Εναλλακτικά, τα λεωφορεία προς την πόλη Dengfeng και το ναό Shaolin αναχωρούν από το τερματικό σταθμό λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων στο Zhengzhou.

Δείτε το άρθρο Η επίσκεψη στο Zhengzhou , "Getting There" για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε τον δικό σας τρόπο γύρω από το συγκρότημα.

Είδη πρώτης ανάγκης

Ώρες λειτουργίας: 8 π.μ.-7 μ.μ., καθημερινά, όλο το χρόνο.
Συνιστώμενη ώρα για επίσκεψη: μισή μέρα (ελάχιστο). Εάν μπορείτε, περάστε όλη την ημέρα, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να περιπλανηθείτε γύρω από το συγκρότημα του ναού και να κάνετε μια βόλτα στα βουνά ή μέχρι το λόφο προς το σπήλαιο του Bodhidharma.

Συμβουλές