Μύθοι και παρερμηνείες ταξιδιών της Καραϊβικής

Μην αφήσετε αυτές τις ψεύτικες ιδέες να παρεμποδίσουν τις διακοπές της Καραϊβικής!

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μύθος: Οι άνθρωποι της Καραϊβικής είναι πάντα χαλαροί και αργά κινούνται.

Πραγματικότητα: Το Πουέρτο Ρίκο είναι μία από τις φαρμακευτικές πρωτεύουσες του κόσμου και το Τρινιντάντ είναι σημαντικός παράγοντας στην ενεργειακή βιομηχανία, τόσο σαφώς αυτοί οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται γύρω από τον ήλιο όλη την ημέρα. Ναι, η ζωή συνεχίζεται με πιο αργό ρυθμό στην Καραϊβική, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Καραϊβική είναι τόσο εργατικοί όσο οποιοσδήποτε.

Για πολλούς, αυτές οι δουλειές είναι μια γραμμή ζωής για την οικογένειά τους, μερικές από τις καλύτερες εργασίες γύρω.

Τέλος πάντων, θέλετε πραγματικά να φέρετε τις γρήγορες συνήθειες και τις προσδοκίες σας στις διακοπές μαζί σας; Χαλαρώστε λίγο: τα ποτά σας θα έρθουν σύντομα!

Μύθος: Όλοι στην Καραϊβική καπνίζουν μαριχουάνα και πίνουν ρομό.

Πραγματικότητα: Η χρήση της μαριχουάνας (ganga) αποτελεί μέρος του πολιτισμού και της θρησκείας του Rastafarian, που έχει τις ρίζες της στη Τζαμάικα. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι της Καραϊβικής δεν καπνίζουν μαριχουάνα, η οποία είναι παράνομη παντού στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τζαμάικα .

Περισσότεροι άνθρωποι στο ρόφημα ποτών της Καραϊβικής, και τα καταστήματα ρούμι χρησιμεύουν ως σημεία κοινωνικής συγκέντρωσης σε πολλά νησιά. Πολλά από τα καλύτερα ρούμι στη γη προέρχονται από την Καραϊβική. Αλλά, όπως και παντού, οι περισσότεροι άνθρωποι στην Καραϊβική πίνουν με μέτρο και κάποιοι δεν πίνουν καθόλου.

Μύθος: Υπάρχει μόνο ένας τύπος εθνότητας στην Καραϊβική (μαύρο).

Πραγματικότητα: Οι απόγονοι των αφρικανών σκλάβων συνήθως αποτελούν τον πληθυσμό της πλειοψηφίας στα νησιά της Καραϊβικής, αλλά θα βρείτε επίσης ανθρώπους που είναι λευκοί, ινδοί, κινέζοι, ντόπιοι Αμερικανοί ή ανάμεικτοι κάτοικοι που γεννιούνται και μεγαλώνουν στα νησιά.

Μερικοί προορισμοί, όπως το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο , είναι ιδιαίτερα γνωστοί ως πολιτιστικά τηγάνια.

ΓΛΩΣΣΑ

Μύθος: Η ισπανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα στα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής.

Πραγματικότητα: Η γλώσσα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής είναι τα αγγλικά. Ακόμη και σε εκείνα τα νησιά όπου η ισπανική γλώσσα είναι η πρωταρχική γλώσσα (όπως το Πουέρτο Ρίκο , το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία ), θα συναντήσετε συχνά ανθρώπους - ιδιαίτερα εκείνους της βιομηχανίας φιλοξενίας - που μιλούν αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα.

Σε μερικά μέρη της Καραϊβικής, η πρωταρχική γλώσσα είναι η γαλλική.

Ποια γλώσσα μιλάει στον προορισμό μου στην Καραϊβική;

Μύθος: Ο καθένας στην Καραϊβική μιλά με μια Τζαμαϊκανή προφορά (ναι, μον).

Πραγματικότητα: Μπορούν όλοι να μοιάζουν με τους τουρίστες, αλλά κάθε νησί της Καραϊβικής έχει τη δική της προφορά, τοπικές πατόες και λέξεις αργαλειού. Οι άνθρωποι από την Καραϊβική μπορούν αμέσως να πουν από πού βρίσκεται κάποιος στην περιοχή από τον τρόπο που μιλάνε.

Γλωσσάριο λέξεων και όρων της Καραϊβικής

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μύθος: Οι προορισμοί της Καραϊβικής είναι βασικά οι ίδιοι.

Πραγματικότητα: Κάθε Καραϊβική έχει τη δική της μοναδική κουλτούρα και ιδιορρυθμίες, και φυσικά η γεωγραφία και το επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης ποικίλλει ευρέως. Η Jamaica είναι ένα πολύ, πολύ διαφορετικό μέρος από το upscale (και μερικοί μπορεί να πει, snooty) St. Barts , για παράδειγμα, και υπάρχει μικρή ομοιότητα μεταξύ της πλούσιας δασώδους Ντομίνικα και των νησιών της Αρούμπα και του Curacao .

Μύθος: Είναι βαρετό στην Καραϊβική: το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρεθείτε στην παραλία και να πιείτε τροπικά κοκτέιλ.

Πραγματικότητα: Τι συμβαίνει με το ποτό ρούμι στην παραλία; Για μερικούς ανθρώπους, ακριβώς γι 'αυτό θέλουν να πάνε στην Καραϊβική, και υπάρχουν μερικά νησιά που καλύπτουν την ιδέα ότι οι διακοπές σας δεν πρέπει να κάνουν τίποτα.

Ωστόσο, θα σας χρειαστούν μήνες ή χρόνια, πριν βγείτε από νέα μέρη για να εξερευνήσετε ή εστιατόρια για να ζήσετε σε μέρη όπως η Μεξικάνικη Καραϊβική, η Αρούμπα , το Πουέρτο Ρίκο , η Τζαμάικα ή η Δομινικανή Δημοκρατία .

Πώς να επιλέξετε το σωστό νησί της Καραϊβικής για τις διακοπές σας

ΚΑΙΡΟΣ

Μύθος: Είναι καυτό παντού στην Καραϊβική το καλοκαίρι.

Πραγματικότητα: Ενώ μπορεί να είναι ιδρώτα μέσα από ένα κακό καλοκαίρι προς τα βόρεια, οι άνεμοι του εμπορίου φυσούν μέσω της Αρούμπα , του Μπονέρ και του Κουρασάο . Ακόμη και όταν είναι καυτό το καλοκαίρι, πολλά νησιά δεν έχουν την υγρασία που μπορεί να κάνει μια μέρα του Αυγούστου στη Νέα Υόρκη τόσο αφόρητη.

Μηνιαίες Καραϊβικές Οδηγοί Ταξιδίων

Μύθος: Δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στην Καραϊβική σε εποχή τυφώνα.

Πραγματικότητα: Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Καραϊβική. Ναι, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος βροχής κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, αλλά οι πιθανότητες είναι πολύ περιορισμένες, ώστε να πιάσετε την τροπική καταιγίδα ή τον τυφώνα.

Και να θυμάστε ότι η Καραϊβική Θάλασσα εκτείνεται από την ακτή της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής στην Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο, τα Μπαρμπάντος και το Τρινιντάντ - μια τεράστια γεωγραφική περιοχή. Ακόμη και όταν μια καταιγίδα χτυπήσει ένα νησί, ο καιρός μπορεί να είναι φωτεινός και ηλιόλουστος σε όλους τους άλλους. Επίσης, μερικά νησιά σπάνια χτυπούν ποτέ από τυφώνες.

Μετεωρολογικός σχεδιασμός της Καραϊβικής

ΔΙΑΦΟΡΑ

Μύθος: Το φαγητό σε όλα τα θέρετρα της Καραϊβικής είναι κακό.

Πραγματικότητα: Αυτό πιθανότατα ήταν αληθινό, αλλά σήμερα μπορείτε να βρείτε επιλογές all-inclusive για να ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και τους προϋπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένων των γκουρμέ φαγητών σε all-inclusive ιδιωτικά νησιωτικά θέρετρα. Ορισμένα "all-inclusives" εξακολουθούν να κερδίζουν τη φήμη τους για τα τρόφιμα, αλλά στα περισσότερα μέρη μπορείτε τουλάχιστον να πάρετε κάτι καλό για φαγητό για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα.

Τα περισσότερα all-inclusives προσφέρουν επίσης τα αποκαλούμενα εστιατόρια "ειδικότητας" που σερβίρουν ιταλικά, ασιατικά κ.λπ., ως εναλλακτική λύση για τον μπουφέ για δείπνο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, τρώτε έξω: πιθανότατα εξοικονομείτε χρήματα όταν συμπεριφέρεστε στα συμπεριλαμβανόμενα ποτά και δραστηριότητες σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο.

Όλα τα θέρετρα της Καραϊβικής

Μύθος: Όταν πηγαίνετε σε ένα θέρετρο στην Καραϊβική, μην αφήνετε ποτέ την ιδιοκτησία: είναι πολύ επικίνδυνο.

Πραγματικότητα: Υπάρχει έγκλημα παντού στον κόσμο, αλλά οι ταξιδιώτες στην Καραϊβική είναι σπάνια οι στόχοι του βίαιου εγκλήματος. Η κλοπή πετρωμάτων δεν είναι ανήκουστη, αλλά οι περισσότεροι μπορούν να αποφευχθούν εάν λάβετε μερικές συνήθεις προφυλάξεις, όπως το κλείδωμα του αυτοκινήτου σας και τη μεταφορά χρημάτων σε μια μπροστινή τσέπη.

Υπάρχει αφθονία φτώχειας στην Καραϊβική, ναι, και οι συνθήκες διαβίωσης μπορεί να φαίνονται συγκλονιστικές κατά περιόδους. Όμως, οι περισσότεροι κάτοικοι της Καραϊβικής είναι φιλικοί και χάνετε μια μεγάλη πολιτιστική εμπειρία εάν περάσετε όλο το ταξίδι σας κρύβοντας πίσω από τους τοίχους του ξενοδοχείου σας.

Πόροι πρόληψης του εγκλήματος και συμβουλές για τους ταξιδιώτες της Καραϊβικής

Μύθος: Υπάρχει μόνο ένας τύπος μουσικής στην Καραϊβική - reggae.

Πραγματικότητα: Θα ακούσετε τραγούδια του Bob Marley σχεδόν παντού στην Καραϊβική, είναι αλήθεια. Το Reggae (και το reggaeton) παραμένει δημοφιλές σε beach bars και dance clubs, αλλά θα ακούσετε επίσης soca, merengue, calypso, timba, salsa, bachata και - για καλύτερα ή χειρότερα - πολλά αμερικανικά και τοπικά παραγόμενα ποπ μουσικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μουσική της Καραϊβικής

Μύθος: Δεν πρέπει να πίνετε το νερό στην Καραϊβική, θα αρρωστήσετε. μόνο ποτό εμφιαλωμένο νερό.

Πραγματικότητα: Μπορείτε να πιείτε το νερό απευθείας από τη βρύση στις περισσότερες θέσεις της Καραϊβικής.

Συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας και την αποφυγή της ασθένειας στις διακοπές σας στην Καραϊβική

Μύθος: Τα ύδατα της Καραϊβικής είναι γεμάτα από επικίνδυνους καρχαρίες, οπότε μην κολυμπήσετε.

Πραγματικότητα: Σπάνια θα δείτε κάποιον καρχαρία όταν ψάχνετε για κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις πάνω από έναν καραϊβικό ύφαλο (όπου πηγαίνουν οι περισσότεροι επισκέπτες) και εάν το κάνετε είναι συνήθως ένα μικρό, ακίνδυνο είδος.

Βυθιστείτε στο καλύτερο κολύμπι με αναπνευστήρα και καταδύσεις στην Καραϊβική

Μύθος: Τα ταξίδια στην Καραϊβική έχουν υψηλό κίνδυνο να προκαλέσουν τροπική νόσο.

Πραγματικότητα: Οι εστίες τροπικών ασθενειών όπως η ελονοσία ή ο δάγκειος πυρετός δεν είναι άγνωστες, αλλά οι περισσότερες τουριστικές περιοχές ψεκάζονται για τα κουνούπια, πράγμα που βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης αυτών των ασθενειών. Είναι σπάνιο για έναν επισκέπτη της Καραϊβικής να επιστρέψει στην πατρίδα του με οποιαδήποτε τροπική ασθένεια. η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία σας που πιθανώς θα συναντήσετε είναι ο κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος.

Ακόμα ανησυχείτε; Ελέγξτε τις προειδοποιήσεις για την υγεία του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών για σπασμένα νέα σχετικά με εστίες τροπικών ασθενειών.

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor