Πώς να πάρετε ένα αεροδρόμιο Escort Pass

Συμπληρώστε τον φίλο σας ή τον αγαπημένο σας στην πύλη αναχώρησης

Η Air Canada βρέθηκε σε ζεστό νερό τον Ιούνιο του 2014, όταν ένας υπάλληλος άφησε τον φημισμένο βιολιστή Itzhak Perlman και όλες τις αποσκευές του σε ένα σκούτερ σε ένα ανελκυστήρα προς την περιοχή Passport Control του Διεθνούς Αεροδρομίου του Τορόντο Πίαρσον. Η Southwest Airlines έκανε επίσης τα πρωτοσέλιδα τον Αύγουστο του 2014, όταν η 85χρονη Αλίκη Βατικάνο έχασε την πτήση της από το Νιούαρκ στο Ντένβερ, επειδή ένας υπάλληλος αναπηρικής καρέκλας την άφησε κάπου ανάμεσα στο check-in counter και την πύλη της.

Παρόλο που κανείς δεν πρέπει ποτέ να μείνει μόνος του από έναν υπάλληλο αναπηρικής καρέκλας, αυτές οι περιπτώσεις υπογραμμίζουν τα οφέλη από τη λήψη ενός δελτίου συνοδείας αεροδρομίου και επισημαίνουν μερικά από τα μειονεκτήματα των σημερινών πρωτοκόλλων ασφάλειας αεροδρομίων. Στην περίπτωση της Αλίκης Βατικανού, ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος θα μπορούσε να την συνοδεύει μέχρι την πύλη της, λαμβάνοντας ένα συνοδευτικό πέρασμα από τη Νοτιοδυτική. Ο Itzhak Perlman, από την άλλη πλευρά, ήταν απόλυτα εξαρτημένος από τον συνοδό του από το αεροδρόμιο, επειδή δεν είχε ακόμη εκκαθαρίσει τον έλεγχο διαβατηρίων. Κάποιος τον περίμενε στην έξοδο Passport Control, αλλά αυτό το άτομο δεν μπορούσε να πάρει ένα συνοδευτικό δελτίο για να συναντήσει τον Perlman στην πύλη της άφιξής του λόγω τελωνειακών ρυθμίσεων.

Τι είναι ένα δελτίο συνοδών;

Ένα συνοδευτικό δελτίο είναι πολύ παρόμοιο με μια κάρτα επιβίβασης. Ένας πράκτορας check-in αεροπορικής εταιρείας μπορεί να εκδώσει ένα συνοδευτικό δελτίο σε κάποιον που διαθέτει κρατικό πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία, το οποίο επιθυμεί να συνοδεύσει ένα μικρό παιδί ή ένα άτομο με αναπηρία, ηλικίας ή όχι, σε πύλη αναχώρησης ή να συναντηθεί με αυτόν μια εσωτερική πύλη άφιξης.

Οι κάτοχοι κάρτας συνοδείας πρέπει να καθαρίζουν την ασφάλεια των αεροδρομίων και να συμμορφώνονται με τους ίδιους κανονισμούς με τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών.

Τα δελτία συνοδείας δεν είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα που συνδέονται με την πύλη, αλλά επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειας να μεταφέρουν τα μικρότερα παιδιά, τα εγγόνια και τους συγγενείς τους με θέματα κινητικότητας ή αναπηρίες στις πύλες αναχώρησης.

Ορισμένα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες θα εκδώσουν επίσης συνοδευτικά δελτία που σας επιτρέπουν να συναντήσετε εισερχόμενους επιβάτες στις πύλες άφιξης τους.

Σημαντικό: Τα εισιτήρια συνοδείας δεν εκδίδονται για εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις λόγω τελωνειακών και μεταναστευτικών ρυθμίσεων.

Ποιος χρειάζεται ένα δελτίο συνοδών;

Οποιοσδήποτε παίρνει ένα παιδί, εγγόνι ή συγγενή ή φίλο με αναπηρία σε αναχωρούμενη πτήση ή που συναντά αυτό το άτομο θα πρέπει να εξετάσει το αίτημα για συνοδεία συνοδείας. Σημείωση: Οι επιβάτες που φτάνουν από άλλη χώρα θα πρέπει να περάσουν από το Τελωνείο και τη Μετανάστευση και ένα συνοδευτικό δελτίο δεν θα σας δώσει πρόσβαση σε αυτό το τμήμα του αεροδρομίου. Αν ο αγαπημένος σας φίλος ή ο φίλος σας χρειάζεται συνδρομή για την εκκαθάριση των τελωνείων, εξετάστε το ενδεχόμενο να οργανώσετε έναν υπάλληλο αναπηρικής πολυθρόνας για να τον συναντήσετε στην πύλη άφιξης.

Πώς μπορώ να πάρω ένα δελτίο συνοδών;

Συνήθως είναι εύκολο να πάρετε ένα συνοδευτικό δελτίο. Απλά πηγαίνετε με τον συγγενή ή φίλο σας στο μετρητή check-in, ζητήστε ένα πέρασμα και παρουσιάστε το αναγνωριστικό σας φωτογραφίας. Μπορείτε να καλέσετε μπροστά για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη συνοδεία, αλλά πιθανόν να σας πω ότι η έκδοση συνοδείας συνοδείας καθορίζεται τοπικά από κάθε αεροπορική εταιρεία.

Πού μπορώ να πάω με ένα δελτίο συνοδών;

Το συνοδευτικό σας δελτίο θα σας επιτρέψει να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου με τον αγαπημένο σας φίλο ή τον φίλο σας και να τον συνοδεύσετε στην πύλη αναχώρησης.

Αν παίρνετε κάποιον από μια εσωτερική πτήση, θα πρέπει να περάσετε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου πριν συναντήσετε αυτό το άτομο στην πύλη της άφιξης.

Δεν θα μπορείτε να μεταβείτε στην αίθουσα Τελωνείων και Μετανάστευσης εάν παραλάβετε έναν επιβάτη που φτάνει από άλλη χώρα.

Τι συμβαίνει εάν δεν μπορώ να αποκτήσω Pass Pass;

Ίσως δεν μπορείτε να πάρετε ένα συνοδευτικό δελτίο όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Προγραμματίστε τη δυνατότητα αυτή.

Εάν ο φίλος ή ο αγαπημένος σας κάποιος χρειάζεται βοήθεια από αναπηρική καρέκλα ή θα το χρειαστεί εάν δεν σας δοθεί δελτίο συνοδείας, καλέστε τις εν λόγω αεροπορικές εταιρείες τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα και ζητήστε υπηρεσία αναπηρικής καρέκλας. Σημαντικό: Να θυμάστε ότι ο αγαπημένος σας ή φίλος είναι ηλικιωμένος, έχει αναπηρία ή είναι ανήλικος.

Δώστε στο φίλο σας ή στο μέλος της οικογένειάς σας ένα προγραμματισμένο κινητό τηλέφωνο αν δεν έχουν δικό τους.

Συμπεριλάβετε τους αριθμούς επαφών έκτακτης ανάγκης, τους αριθμούς τηλεφώνου έκδοσης εισιτηρίων και τα δικά σας στοιχεία επικοινωνίας στη λίστα επαφών. Φροντίστε να δώσετε τον αριθμό της αστυνομίας του αεροδρομίου. Γράψτε τα βήματα για να καλέσετε βοήθεια έκτακτης ανάγκης και να τα δώσετε στο μέλος της οικογένειάς σας ή σε φίλο σας.

Όταν φτάνετε στο αεροδρόμιο αναχώρησης, παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και συνοδεύστε το μέλος της οικογένειάς σας ή τον φίλο σας στο μετρητή check-in. Εάν έχετε κανονίσει για έναν υπάλληλο αναπηρικής πολυθρόνας, βεβαιωθείτε ότι ο συνοδός είναι εκεί πριν φύγετε από το τερματικό. Παρακολουθήστε την πρόοδο της πτήσης στο διαδίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι το αεροπλάνο έχει αναχωρήσει εγκαίρως. Μην αφήνετε το αεροδρόμιο μέχρι να απογειωθεί η πτήση.

Εάν συναντάτε κάποιον στο αεροδρόμιο και δεν μπορείτε να πάρετε συνοδεία, τοποθετήστε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πύλη άφιξης και περιμένετε. Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία και την αστυνομία του αεροδρομίου εάν ο αγαπημένος σας φίλος ή ο φίλος σας δεν φτάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα εάν παρατηρήσετε την άφιξη άλλων επιβατών από την ίδια πτήση.