Πυρκαγιές της Αριζόνα και δασικές πυρκαγιές

Το καλοκαίρι στην Αριζόνα σημαίνει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Ενώ οι πυρκαγιές μπορούν να συμβούν οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υπάρχουν βούρτσες ή δέντρα, διαφορετικές περιοχές έχουν ειδικά θέματα για να αντιμετωπίσουν με βάση το είδος των τοπίων που βρίσκονται στην περιοχή. Μεγάλο μέρος της περιοχής της Αριζόνα θεωρείται περιβάλλον υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα, υπάρχουν έξι βασικοί τύποι βλάστησης που προκαλούν ανησυχίες κατά τη διάρκεια της εποχής των πυρκαγιών: γρασίδι και θάμνοι της ερήμου, παραποτάμιες περιοχές, πευκοδάση, πεύκα-κέδρους, μικτά κωνοφόρα και ψηλά χωρικά.

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται την έρημο όταν σκέφτονται την Αριζόνα. Ωστόσο, μπορεί να σας εκπλήξει ότι υπάρχουν έξι εθνικά δάση στην Αριζόνα, τα οποία είναι περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς: Apache-Sitgreaves, Coconino, Coronado, Kaibab, Prescott και Tonto.

Μητροπολιτικά κέντρα και πυρκαγιές

Είναι απίθανο οι μεγάλες πυρκαγιές να έχουν σημαντικό άμεσο αντίκτυπο σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές όπως το Φοίνιξ και το Τούσον, αλλά σίγουρα υπάρχουν έμμεσες επιπτώσεις τέτοιων πυρκαγιών στις μεγάλες περιοχές του μετρό της Αριζόνα.

Ο καπνός μπορεί να είναι επικίνδυνος για πολλούς ανθρώπους και μπορεί να παρασυρθεί πολύ κατά τη διάρκεια της εποχής πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ποιότητα του αέρα στις μεγάλες πόλεις της Αριζόνα κατά τη διάρκεια της εποχής των πυρκαγιών. Αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε ρεύμα σε οποιαδήποτε πυρκαγιά που καίγεται στην περιοχή - οι αρχές θα σας ενημερώσουν γενικά όταν υπάρχουν συμβουλές για καπνιστή ατμόσφαιρα.

Όχι μόνο η καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών έχει προφανές κόστος, αλλά και οι πυρκαγιές επηρεάζουν επίσης τα ποσοστά ασφάλισης καθώς και τον τουρισμό της Αριζόνα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική επίπτωση στα μητροπολιτικά κέντρα του κράτους.

Διαφορετική βλάστηση, διαφορετικές τιμές καύσης

Λόγω της ποικιλομορφίας της βλάστησης σε όλη την Αριζόνα, το κράτος έχει πολλά διαφορετικά επίπεδα κινδύνου πυρκαγιάς. Ενώ τα ανάμεικτα κωνοφόρα καίγονται πιο αργά σε 10 στρέμματα την ώρα, ψηλοί χωρικοί θάμνοι που πλημμυρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας μπορούν να καούν έως και 3.600 στρέμματα στον ίδιο χρόνο, ενώ τα χόρτα και οι θάμνοι της ερήμου καίγονται σχεδόν τόσο γρήγορα σε 3.000 στρέμματα την ώρα.

Οι παράκτιες περιοχές, εν τω μεταξύ, μπορούν να καούν έως και 1.000 στρέμματα σε μία ώρα και οι δασικές εκτάσεις πίνων-πυριτόλιθων καίγονται έως 500 στρέμματα σε μία ώρα και τα πεύκα πεύκου παλιάς ανάπτυξης καίγονται σε 150 στρέμματα σε μια ώρα.

Ανάλογα με το τμήμα του κράτους που επισκέπτεστε, θα βρείτε ένα μείγμα και των έξι αυτών τύπων βλάστησης, με αποτέλεσμα ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Το εθνικό δάσος Apache-Sitgreaves στην ανατολική κεντρική Αριζόνα, για παράδειγμα, διαθέτει δύο εκατομμύρια στρέμματα και 450 μίλια ποταμών, ρυάκια και ξυλώδη βλάστηση με υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές.

Ελέγξτε τις συνθήκες φωτιάς πριν ταξιδέψετε

Προκειμένου να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας στο επόμενο ταξίδι σας στην Αριζόνα, ειδικά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, είναι σημαντικό να ελέγχετε τις τοπικές προβλέψεις και τις υπηρεσίες πάρκων για ανακοινώσεις σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς την εποχή εκείνη.

Το Νοτιοδυτικό Κέντρο Συντονισμού και το Εθνικό Κέντρο Διαφωτιστικών Πυρκαγιών είναι και οι δύο κυβερνητικοί οργανισμοί σχεδιασμένοι όχι μόνο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις συνθήκες καύσης και τα επίπεδα κινδύνου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα δελτία έκτακτης ανάγκης στο δίκτυο πληροφοριών έκτακτης ανάγκης της Arizona για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες πυρκαγιές στην πολιτεία. Επιπλέον, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους πιό πρόσφατους περιορισμούς και απαγορεύσεις κατά της πυρκαγιάς της Αριζόνα, ώστε να μην ξεκινήσετε καμία πυρκαγιά με παράνομες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.