Ξενοδοχείο La Mamounia, Μαρακές, Μαρόκο

Το πολυτελές ξενοδοχείο είναι προσβάσιμο στους λάτρεις της κρουαζιέρας μέσω της ακτογραμμής της εκδρομής από την Καζαμπλάνκα

Αν κοιτάξετε έναν χάρτη της Βόρειας Αφρικής ή του Μαρόκου, πιθανώς δεν θα σκεφτόσαστε ότι το Μαρακές είναι ένας πιθανός προορισμός για εκδρομές στην ξηρά για κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν στην Καζαμπλάνκα ή στο Αγκαντίρ του Μαρόκου. Ωστόσο, σε μια κρουαζιέρα στον Silver Whisper Cruises , πραγματοποιήσαμε μια ολονύκτια εκδρομή σε αυτή την εξωτική πόλη όπου βρισκόμασταν στο υπέροχο πολυτελές ξενοδοχείο La Mamounia.

Το Μαρακές είναι περίπου τέσσερις ώρες από τα λιμάνια της Καζαμπλάνκα ή του Αγκαντίρ, επομένως υπάρχει μεγάλη διαδρομή με το λεωφορείο, αλλά το τοπίο είναι ενδιαφέρον και η διαδρομή συνεχίζεται γρήγορα.

Ο οδηγός μας πέρασε πολλές φορές απαντώντας στις ερωτήσεις μας και μας έδωσε ιστορίες για το Μαρακές και το Μαρόκο . Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η πόλη του Μαρακές και το ξενοδοχείο La Mamounia αξίζει να περιμένετε!

Ιστορία της La Mamounia

Η ιστορία της La Mamounia είναι τόσο συναρπαστική όσο και το ξενοδοχείο. Βρίσκεται στην άκρη των τειχών της παλιάς πόλης του Μαρακές, η La Mamounia ονομάζεται για τους 200-χρονούς κήπους της, οι οποίοι δόθηκαν ως δώρο γάμου του 18ου αιώνα στον πρίγκιπα Moulay Mamoun από τον πατέρα του. Σήμερα οι κήποι καλύπτουν σχεδόν 20 στρέμματα και εμφανίζουν μια απίστευτη ποικιλία από λουλούδια και δέντρα. Το άρωμα που προέρχεται από τους κήπους είναι υπέροχο.

Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε το 1922 από τους αρχιτέκτονες Prost και Marchisio. Συνδύασαν τα παραδοσιακά μαροκινά σχέδια με τη δημοφιλή εμφάνιση της Art Deco της δεκαετίας του 1920. Παρόλο που το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί πολλές φορές από την κατασκευή του, οι ιδιοκτήτες έχουν διατηρήσει αυτό το θαυμάσιο ντεκόρ.

Πολλοί διάσημοι άνθρωποι έχουν ερωτευτεί με την La Mamounia, έτσι υποθέτω ότι είμαι σε καλή παρέα. Ο Winston Churchill το χαρακτήρισε "το πιο όμορφο σημείο σε ολόκληρο τον κόσμο". Πέρασε πολλούς χειμώνες στη La Mamounia ζωγραφίζοντας τα Όρη του Άτλαντα και τη γύρω ύπαιθρο. Ο Τσώρτσιλ και ο Ρούσβελτ ήρθαν στην La Mamounia όταν συναντήθηκαν για τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα το 1943 και λέγεται ότι είχαν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους από την οροφή του ξενοδοχείου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν με τα χιονισμένα βουνά και τα τείχη της παλιάς πόλης.

Η σουίτα όπου έμενε συχνά ο Τσώρτσιλ μετονομάστηκε σε τιμή του. Άλλοι πολιτικοί που έχουν απολαύσει διαμονή στο ξενοδοχείο περιλαμβάνουν τους Ronnie και Nancy Reagan, τον Charles de Gaulle και τον Nelson Mandela.

Το La Mamounia έπαιξε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή πολλών ταινιών. "Μαρόκο" με Marlene Dietrich γυρίστηκε εκεί, όπως ήταν Hitchcock του "Ο άνθρωπος που γνώριζε πάρα πολύ". Φωτογραφίες από τις ταινίες κοσμούν τα τείχη ορισμένων από τους διαδρόμους του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τους οικοδεσπότες μας στη La Mamounia, ο Hitchcock πήρε την ιδέα του για την ταινία "The Birds" ενώ παρέμενε στο ξενοδοχείο όταν άνοιξε την μπαλκονόπορτα του και έκπληκτος από τα περιστέρια. Άλλοι κινηματογραφικοί αστέρες όπως ο Όμαρ Σάριφ, ο Σάρον Στόουν, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Τσάρλτον Χέστον και ο Τόμ Κρουζ και η Νικολ Κίντμαν έμειναν στο La Mamounia. Βρέσαμε να τραγουδάμε το Crosby, Stills, Nash και το Young τραγούδι "Marrakech Express" και οι Rolling Stones ανακάλυψαν τις χαρές της La Mamounia στα τέλη της δεκαετίας του '60. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Livre d'Or - το βιβλίο επισκεπτών - που περιλαμβάνει σχόλια από πολλούς από τους διάσημους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Γιατί τόσοι πολλοί επισκέπτες αγαπούν αυτό το ξενοδοχείο;

Οι μαροκινοί άνθρωποι είναι γενναιόδωροι και ευχαριστημένοι που βλέπουν τους επισκέπτες. (Το ξενοδοχείο Mamounia είναι ένας προορισμός από μόνο του και είναι ιδανική για μια ρομαντική απόδραση, μήνα του μέλιτος ή διακοπών για σπα.

Ήταν μια μεγάλη εκδρομή στην ξηρά. Το κακό ήταν ότι οι 24 ώρες στο Μαρακές δεν ήταν αρκετές. Το καλό μέρος ήταν ότι όταν φύγαμε από το La Mamounia έπρεπε να επιστρέψουμε στον υπέροχο Silver Whisper για μερικές ακόμη ημέρες. Θα ήταν πολύ καταθλιπτικό εάν έπρεπε να φύγουμε από το Μαρακές και να πετάξουμε σπίτι! Όπως και οι περισσότεροι που έχουν μείνει στο La Mamounia, ελπίζουμε να επιστρέψουμε κάποια μέρα σε αυτό το μαγευτικό ξενοδοχείο.