Τσάι του Μόντρεαλ

Υψηλό τσάι, χαμηλό τσάι και απογευματινό τσάι στο Μόντρεαλ

Το Τσάι του Μόντρεαλ, το Χαμηλό Τσάι και το Απογευματινό Τσάι

Υπάρχει μόνο μια χούφτα θέσεις στο Μόντρεαλ που προσφέρουν την υψηλή εμπειρία τσάι. Αλλά προτού φτάσω σε αυτό, θα ήθελα να επισημάνω μια καταφανή άστοχη ονομασία.

Τι είναι το υψηλό τσάι ακριβώς;

Συχνά πιστεύεται ότι είναι μια ανώτερη φλούδα βρετανική τελετή - γνωρίζατε ότι ήταν στην πραγματικότητα πορτογαλική αριστοκρατία που εισήγαγε τσάι στην Αγγλία; - συμπληρώνεται από scones, crumpets, σάντουιτς ψιλοκομμένο αγγουράκι, ακροβατικά κουτσομπολιά και ανυψωμένα pinky δάχτυλα στο ρητό, 4 μ.μ., το υψηλό τσάι δεν είναι καθόλου αυτό που ο περισσότερος κόσμος σκέφτεται ότι είναι. Αντίθετα, το υψηλό τσάι είναι το πολικό αντίθετο της αστικής τελετουργίας, τουλάχιστον παραδοσιακά.

Αλλιώς γνωστό ως "τσάι κρέατος", παρατηρήθηκε υψηλό τσάι από την εργατική τάξη που έφτασε στο σπίτι ίσως στις 5 μ.μ. ή στις 6 μ.μ. μετά από μια μακρά μέρα χειρωνακτικής εργασίας, οπότε ο χρόνος τσαγιού τους ισοδυναμούσε με δείπνο, ένα βαρύ γεύμα αποτελούμενο από τυρί, λαχανικά, ψωμί και αδειοδότηση προϋπολογισμού, κρέας. Το τσάι, κατά το τελευταίο μισό του 18ου και του πρώτου μισού του 19ου αιώνα, ήταν ένα πολύτιμο και ακριβό εμπόρευμα λόγω των δυσκολιών που είχε η Βρετανία στην εξασφάλιση της από την Κίνα, έτσι οι εργάτες ήταν πολύ προσεκτικοί για την πρόσληψη τσαγιού τους, θα μπορούσε να το αντέξει καθόλου.

Σε αντίθεση με το υψηλό τσάι ήταν η νωρίτερη καθημερινή δόση του χαμηλού τσαγιού , που ονομάζεται επίσης απογευματινό τσάι, ένα μεσογειακό γεύμα ανάμεσα στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο μεταξύ 3 μ.μ. και 5 μ.μ. με μπισκότα και όλα τα είδη των τροφίμων με δάχτυλα για να κρατήσει πείνα στον κόλπο μέχρι την ώρα του δείπνου, η οποία ήταν τότε γύρω στις 8 μ.μ. Διάφορες πηγές εικάζουν ότι ονομάστηκε χαμηλό τσάι αφού οι ανώτερες τάξεις συνήθως ξόδεψαν το χρόνο τσαγιού τους κάνοντας κουβέντα στις χαμηλές καρέκλες με τις τσαγιέρες και τα δάχτυλα της ημέρας που είχαν τοποθετηθεί στην έκδοση του σημερινού καφέ ενώ η εργατική τάξη είχε το υψηλό της τσάι σε υψηλότερα τραπέζια μέσα ή κοντά στην κουζίνα.

Αλλά δεδομένου ότι πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι συγχέουν τον όρο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι εγκαταστάσεις που προσφέρουν υπηρεσία "υψηλού τσαγιού" αναφέρονται στην παραδοσιακή εμπειρία απογευματινού τσαγιού, η οποία περιλαμβάνει γενικά την επιλογή ενός τσαγιού της επιλογής σας σε μεμονωμένες τσαγιέρες και μια ευχάριστη ποικιλία τροφών για τα δάχτυλα που τοποθετούνται σε ένα κλιμακωτό δίσκο, αλμυρά μίνι-σάντουιτς και ορεκτικά στο κάτω μέρος, κουλουράκια με κρέμα και μαρμελάδα στη μέση και μικρά γλυκά και κέικ στον πάνω δίσκο.

Ετσι. Πού μπορεί κανείς να βιώσει υψηλό τσάι στο Μόντρεαλ;