Ο οδηγός σας για το "Sex and the City 2" στο Μαρόκο

Οι εξωτικές τοποθεσίες που παρουσιάστηκαν στην ταινία Sex and the City 2 (απελευθέρωση των ΗΠΑ στις 27 Μαΐου 2010), όλοι σκοτώθηκαν στο Μαρόκο. Η ιστορία βρίσκει τους τέσσερις φίλους, τους Carrie (Sarah Jessica-Parker), τη Samantha (Kim Cattrall), τον Charlotte (Kristin Davis) και τη Μιράντα (Cynthia Nixon) σε διακοπές που έχουν πληρώσει όλες τις δαπάνες στο Αμπού Ντάμπι. Το πλήρωμα του Sex και του City δεν ήταν σε θέση να κινηματογραφήσει στα Εμιράτα, οπότε κατέληξαν να πετούν οκτώ εβδομάδες στο Μαρόκο .

Παρακάτω θα μάθετε πού βγήκε η καμπάνια του SATC2 , που περπατούσε στις αγορές (souks) και πέρασε τις νύχτες μαζί με τις συστάσεις για το πού θα μπορούσατε να μείνετε στο Μαρόκο σε αυτές τις τοποθεσίες Sex and the City και να δημιουργήσετε τις δικές σας μοντέρνες υπέροχες διακοπές .

Μαρακές

Το Amanjena Hotel είναι το εκπληκτικό ξενοδοχείο που μοιάζει με παλάτι που βλέπετε στην προεπισκόπηση του SATC2. Αλλά φημολογείται ότι το cast του SATC2 έμεινε πραγματικά στο ξενοδοχείο La Mamounia. Ποιος θα μπορούσε να τους κατηγορήσει; Το La Mamounia Hotel είναι ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο 5 αστέρων λίγο έξω από τα τείχη της Μεδίνας του Μαρακές. Χτισμένο το 1923, είναι ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα ενός τόπου και περίπου παρακμιακά και αριστοκρατικό με τα ίδια τα αστέρια. Διακοσμημένο σε αρτ ντεκό / αραβικό / μαροκινό στιλ, διαθέτει τρία εστιατόρια και πέντε μπαρ, ιδανικά για τους φίλους που αγαπούν κοκτέιλ. Οι υπέροχες τέσσερις θα είχαν απολαύσει το τεράστιο σπα, με το παραδοσιακό μαροκινό χαμάμ . Όλοι οι περίφημοι και διάσημοι άνθρωποι έμειναν εδώ - ο Winston Churchill νίκησε εδώ και ο Alfred Hitchcock πυροβόλησε τον άνθρωπο που γνώριζε πολύ στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Το La Mamounia διαθέτει 136 δωμάτια, 71 σουίτες και 3 riads - μικρά παραδοσιακά πολυτελή σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν θέα στους κήπους γεμάτους φοίνικες και λουλούδια. Οι τιμές για ένα standard δωμάτιο ξεκινούν από περίπου $ 750 ανά διανυκτέρευση. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να παραμείνετε εδώ, πιάστε και πίνετε ένα ποτό μόνο για να δείτε το μέρος.

Το Marrkech Medina και το Djemma el Fnaa

Η σκηνή της αγοράς όπου συναντάται ο Carrie με την παλιά φλόγα Aidan (John Corbett) γυρίστηκε στο Medina του Μαρακές .

Η Μεντίνα είναι το παλιό περιτοιχισμένο τμήμα της πόλης όπου η ζωή συνεχίζεται πολύ όπως έχει για εκατοντάδες χρόνια. Mopeds μάχη για το δικαίωμα της οδού με τα γαϊδούρια στα στενά σοκάκια γεμάτα με καταστήματα που πωλούν χάλυβα, μαλλί, και τα ζωντανά κοτόπουλα. Οι κύριες αρτηρίες είναι γεμάτες με αγοραστές, τουρίστες και παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Βλέπετε τον Aidan με ένα μεγάλο χαλί κάτω από το χέρι του, μια τυπική ματιά για πολλούς τουρίστες στο Μαρακές. Τα χαλιά είναι μεγάλη επιχείρηση εδώ και οι περισσότεροι επισκέπτες θα βρεθούν σε ένα κατάστημα χαλιών σε κάποιο σημείο!

Η κεντρική πλατεία ονομάζεται Djemma el Fnaa , και είναι το καυτό σημείο κάθε βράδυ για τους κατασκόπους, τους φιδιώτες και τα νόστιμα φρέσκα κεμπάπ.

Η Medina είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα αξιοθέατα και είναι ο κύριος λόγος που επισκέπτονται το Μαρακές. Μείνετε σε ένα παραδοσιακό Riad (ή στο La Mamounia αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά).

Οι σκηνές Hot Desert

Όλες οι ερημικές σκηνές στο SATC2 γυρίστηκαν στο Μαρόκο, στους αμμόλοφους της Δυτικής Σαχάρας νότια του Erfoud, λίγο έξω από μια μικρή πόλη της Merzouga . Οι αμμόλοφοι ονομάζονται Erg Chebbi και είναι τόσο ενθουσιώδεις όσο βλέπετε στην ταινία. Δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικό φωτισμό εδώ. Οι ταινίες έγιναν ευτυχώς τον Νοέμβριο, πράγμα που ίσως σήμαινε κάποιες ψυχρές νύχτες, αλλά ζεστές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα καλοκαίρια είναι εκτός ορίων εδώ.

Κάνοντας μια καμήλα τον εαυτό σας

Το πλήρωμα SATC2 θα είχε ταξιδέψει με αυτοκίνητο στη Merzouga, περίπου μια ώρα από το σημείο που διαμένουν στο Erfoud. Είναι περίπου 450 μίλια από το Μαρακές. Υπάρχει επίσης ένα μικρό αεροδρόμιο περίπου 80 μίλια από τον Erfoud, με πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα από την Καζαμπλάνκα . Μόλις βρεθείτε στο Merzouga, είναι είτε καμήλα είτε 4x4, αν θέλετε να κατευθυνθείτε βαθιά μέσα στους αμμόλοφους. Αναζωογονήστε την ατμόσφαιρα στην ταινία SATC2 και αισθανθείτε ότι ζείτε σε μια περιπέτεια των Arabian Nights, με τη διαμονή σας σε μια πολυτελή σκηνή στο Auberge Kasbah Tombouctou. Οι τιμές αρχίζουν από $ 100 ανά διανυκτέρευση. Ώρα το ταξίδι σας για την άνοιξη και μπορείτε ακόμη να δείτε φλαμίνγκο σε μια μεγάλη εποχιακή λίμνη κοντά στο Merzouga.

Ραμπάτ

Το Ραμπάτ είναι η πρωτεύουσα του Μαρόκου και όπου ζει ο βασιλιάς. Είναι μια ειρηνική πόλη σύμφωνα με τα μαροκινά πρότυπα, λιγότερο θορυβώδη και λιβάδια από την Καζαμπλάνκα.

Τα αποικιακά κτίρια κάθονται σε μεγάλες λεωφόρους με δέντρα και αυτά είναι τα πλάνα του Ραμπάτ που βλέπετε στο SATC2.

Το Rabat συχνά παραβλέπεται από τους επισκέπτες, αλλά είναι εύκολο να φτάσετε με τρένο από την Καζαμπλάνκα (1 ώρα) ή το Μαρακές (4 ώρες). Ελέγξτε έξω τη μεδίνα, το kasbah και απλά απολαύστε το αεράκι του ωκεανού και τη σχετική ηρεμία.

Τι άλλο υπάρχει για να δείτε στο Μαρόκο;

Αν σας αρέσουν οι σκηνές της αγοράς που βλέπετε στην ταινία SATC2 και αγαπάτε τα ψώνια, μπορείτε επίσης να απολαύσετε την Essaouira στην ακτή Fes και Chefchaouen . Για την έρημο, ακολουθήστε τα κορίτσια για τον Ερφούντ ή για τη Μερζούγκα (βλ. Παραπάνω). Αν η έρημος είναι πολύ ζεστή για εσάς , ελέγξτε τα βουνά Atlas . Μόλις μια ώρα μακριά από το Μαρακές, μπορείτε να μείνετε στο υπέροχο Kasbah du Toubkal, μόνο φτάνοντας στο γαϊδουράκι!

Πώς πρέπει να φορούν γυναίκες όταν επισκέπτονται το Μαρόκο;

Δεν χρειάζεται να ντυθείς όπως η Μιράντα, αλλά φέρνοντας τους ώμους και τη διάσπαση σαν τη Σαμάνθα δεν είναι ούτε μια καλή ιδέα. Θυμηθείτε ότι η ταινία υποτίθεται ότι είναι στο Αμπού Ντάμπι, η οποία είναι πολύ πιο συντηρητική από το Μαρόκο όταν πρόκειται για τις γυναίκες που φορούν. Στο Μαρόκο, μια φούστα μεσαίου μήκους, τζιν και μπλουζάκι είναι ωραία. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες στο Μαρόκο και οι άνθρωποι είναι γενικά ανεκτικοί. Εάν δεν θέλετε να προσελκύσετε πολλά ανεπιθύμητα προσοχή, μείνετε μακριά από μικρά σορτσάκια, μίνι φούστες και σφικτές κορυφές δεξαμενών.

Είναι ασφαλές για τις γυναίκες να ταξιδεύουν μόνοι τους στο Μαρόκο;

Εάν αισθάνεστε εμπνευσμένοι για να επισκεφθείτε το Μαρόκο αφού παρακολουθήσετε το Sex and the City 2 , ίσως να αναρωτηθείτε αν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε μόνο ως γυναίκα ή με μια ομάδα. Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι! Μπορεί να χρειαστεί να αγνοήσετε τα σχόλια και τα σχόλιά σας και πιθανότατα θα πρέπει να σκοντάψετε τους άνδρες που θέλουν να συνομιλήσουν ή να σας δείξουν το κατάστημά τους. Αλλά αν μείνετε ευγενικοί αλλά σταθεροί, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Μην ενεργείτε όπως η Σαμάνθα! Διαβάστε αυτές τις συμβουλές για τις γυναίκες που ταξιδεύουν στην Αφρική και έχετε επίσης κατά νου ότι το βίαιο έγκλημα είναι εξαιρετικά σπάνιο στο Μαρόκο.