Διαφορετικοί τύποι προσωρινών και κατοίκων θεωρήσεων για το Περού

Οι θεωρήσεις για το Περού εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: προσωρινές και κάτοικοι. Οι κατηγορίες είναι αρκετά αυτονόητες, με προσωρινές θεωρήσεις που επιτρέπουν βραχύτερες διαμονές για πράγματα όπως επαγγελματικά ταξίδια και οικογενειακές επισκέψεις, ενώ οι θεωρήσεις διαμονής είναι για άτομα που επιθυμούν να παραμείνουν μακροχρόνια στο Περού.

Παρακάτω θα βρείτε την πλήρη λίστα όλων των διαφόρων τύπων προσωρινών και των θεωρήσεων που ισχύουν από τον Ιούλιο του 2014. Λάβετε υπόψη ότι οι κανονισμοί για τις θεωρήσεις μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, οπότε θεωρήστε τον ως οδηγό μόνο - ελέγξτε πάντοτε τα πιο πρόσφατα στοιχεία πριν υποβάλλετε αίτηση για τη θεώρησή σας.

Προσωρινές θεωρήσεις για το Περού

Οι προσωρινές θεωρήσεις ισχύουν συνήθως για αρχικές 90 ημέρες (αλλά μπορούν να παραταθούν, συχνά σε 183 ημέρες). Εάν θέλετε να επισκεφθείτε το Περού ως τουρίστας, θα πρέπει πρώτα να μάθετε εάν χρειάζεστε μια τουριστική βίζα . Πολίτες πολλών χωρών μπορούν να εισέλθουν στο Περού χρησιμοποιώντας μια απλή Tarjeta Andina de Migración (TAM). Ωστόσο, ορισμένες εθνικότητες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα πριν ταξιδέψουν.

Οι προσωρινές θεωρήσεις που απαριθμούνται σήμερα από την Superintendencia Nacional de Migraciones είναι:

Κατοικίες για το Περού

Οι θεωρήσεις διαμονής ισχύουν για ένα έτος και είναι ανανεώσιμες στο τέλος αυτού του έτους. Ορισμένες από αυτές τις θεωρήσεις διαμονής έχουν τον ίδιο τίτλο με τις προσωρινές αντίστοιχες θεωρήσεις (όπως η φοιτητική βίζα), με τη διαφορά να είναι η διάρκεια διαμονής (αρχική θεώρηση 90 ημερών σε σύγκριση με θεώρηση ενός έτους).

Οι θεωρήσεις διαμονής που αναφέρονται επί του παρόντος από την Superintendencia Nacional de Migraciones είναι: