Ταξιδιωτικός οδηγός για το φαράγγι Colca, Περού

Ο ποταμός Colca ξεκινάει ψηλά στις Άνδεις, στο Condorama Crucero Alto, πέφτει σταδιακά στον Ειρηνικό, αλλάζοντας το όνομά του σε Majes και στη συνέχεια Camana καθώς πηγαίνει. Εκεί όπου τρέχει μεταξύ των μικρών ορεινών χωριών Chivay να Cabanaconde είναι ένα βαθύ φαράγγι γνωστό ως Canyon Colca.

Αυτό το φαράγγι είναι σύμφωνα με πληροφορίες το πιο βαθύ στον κόσμο, που θεωρείται ότι είναι διπλάσιο από το Grand Canyon στις ΗΠΑ. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του Μεγάλου Φαραγγιού, τμήματα του φαραγγιού Colca είναι κατοικήσιμα, με προ-Κολομβιανή πεδιάδα που υποστηρίζουν τη γεωργία και την ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που φέρνει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, εκτός από τα τρομερά αξιοθέατα, είναι τα συνδικάτα των Άνδεων. Ο πληθυσμός κοντόρδων της Νότιας Αμερικής δυστυχώς μειώνεται, αλλά εδώ στο Colca Canyon, οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν σε αρκετά κοντινή απόσταση, καθώς επιπλέουν στα ανερχόμενα θερμάκια και ανιχνεύουν το carrion πολύ κάτω από αυτά. όπως αυτά

Ο ποταμός και η κοιλάδα ήταν γνωστά στους Ίνκας και τους προκάτοχοί τους και οι Ισπανοί έβρισκαν τους δήμους κατά μήκος της κοιλάδας, χωρίς αμφιβολία σχεδιάζοντας να χρησιμοποιήσουν την κοιλάδα του Ρίο Colca ως τη διαδρομή προς το Cuzco και άλλες τοποθεσίες των Άνδεων. Κατασκεύασαν εκκλησίες κατά μήκος της πορείας, κυρίως εκείνη στο Coporaque, αλλά για κάποιο λόγο οι πόλεις δεν μεγάλωναν ποτέ και η διαδρομή ξεθωριάζει από την εξωτερική μνήμη.

Μόλις στις αρχές της δεκαετίας του 1930 η κοιλάδα Colca εξερευνήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά για την Αμερικανική Γεωγραφική Εταιρεία. Η κοιλάδα Colca είναι γνωστή με διαφορετικά ονόματα: Η χαμένη κοιλάδα των Incas, η κοιλάδα των θαυμάτων, η κοιλάδα της φωτιάς και η επικράτεια του Condor.

Έχει καν ονομαστεί ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα του Κόσμου. "

Στη δεκαετία του 1980, με το υδροηλεκτρικό έργο Majes, οι δρόμοι άνοιξαν το Colca προς τα έξω. Ένα από τα αξιοθέατα για τους επισκέπτες είναι μια αναλαμπή σε έναν τρόπο ζωής που έχει υπομείνει μεμονωμένα για αιώνες.

Να πάτε εκεί και πώς να το κάνετε

Η πρόσβαση τώρα είναι συνήθως από την Arequipa, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Περού και συχνά αποκαλείται Ciudad Blanca (Λευκή Πόλη) για τη λευκή ηφαιστειακή πέτρα που χρησιμοποιείται για την οικοδόμηση.

Arequipa είναι περίπου τρεις ώρες με λεωφορείο ή van. Μπορείτε να κανονίσετε εκδρομές στην Arequipa αν δεν έχετε ήδη μια ομάδα περιοδεία.

Τα λεωφορεία πηγαίνουν στο Chivay και το Cabanaconde σε κάθε άκρο του φαραγγιού και μπορείτε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας από οποιαδήποτε τοποθεσία. Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να ταξιδέψουν στο Chivay το απόγευμα, να περάσουν τη νύχτα εκεί acclimatizing με το υψόμετρο, και στη συνέχεια περιοδεία Colca Canyon την επόμενη μέρα.

Ανεξάρτητα από το τι άλλο κάνετε, το highlight του φαραγγιού της Colca είναι μια στάση στο Cruz del Condor, το πέρασμα όπου τα condors ανεβαίνουν χαριτωμένα στα ανερχόμενα θερμάκια που συμβαίνουν καθώς θερμαίνεται ο αέρας. Θα θελήσετε να είστε εκεί νωρίς για να δείτε τα κοντέρδες κατά την πτήση. Κυνηγούν το πρωί ή αργά το απόγευμα και βλέποντας τους είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα και το πάτωμα του φαραγγιού είναι 3960 πόδια (1200μ.) Κάτω από την περιοχή προβολής, οπότε παρακαλώ παρακολουθήστε το βήμα σας.

Εκτός από το φαράγγι Colca, οι θερμές πηγές της La Calera στο Chivay είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα περιήγησης και το νεκροταφείο Toro Muerto των Ινδιάνων Wari. Ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης αυτών των Ινδιάνων, που είναι θαμμένος σε εμβρυϊκή θέση, είναι χτισμένος σε απότομο βράχο 90 ° και βλέποντας το, αναρωτιέστε πώς το ταφικό πάρτυ διαχειριζόταν.

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε πεζοπορία ή ταξίδι στο φαράγγι, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να συνηθίσετε στο υψόμετρο και να λάβετε προμήθειες μαζί σας.

Πάρτε μετρητά, καθώς τα ΑΤΜ και οι ταξιδιωτικές επιταγές δεν χρησιμοποιούνται στις μικρές πόλεις της περιοχής. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τον εαυτό σας από τον ήλιο σε υψηλό υψόμετρο με καπέλο, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου. Μην αφήνετε τον εαυτό σας αφυδατωμένο. Πάρτε τα δικά σας χάπια καθαρισμού νερού ή νερού ή εξοπλισμό. Θα θελήσετε μια καλή κάμερα και πολλές ταινίες για να τραβήξετε μια φωτογραφία με τις υπέροχες απόψεις.

Το Rafting στο Rio Colca απευθύνεται σε πολλούς ταξιδιώτες, οι οποίοι εκτιμούν τις συγκινήσεις και την υπέροχη θέα από το ποτάμι μέχρι τους τοίχους των φαραγγιών. Άλλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατα κατά μήκος των δρόμων φαραγγιών.

Το Colca Canyon μπορεί να επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά είναι πιο όμορφο και πιο ασφαλές, αφού σταματήσουν οι βροχές. Ζωντανά ηφαιστειακά περιβάλλοντα βρίσκονται κοντά και η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις ή να καθιστά ασταθή το έδαφος. Το Volcan Sabancayo είναι πιο δραστήριο από το Ampato, το οποίο μπορεί να θυμάστε ως το site όπου βρέθηκε η πασίγνωστη Ice Mummy.