Τα βασικά των τελωνειακών κανονισμών του Περού

Η είσοδος στο Περού είναι μια απλή διαδικασία για τους περισσότερους τουρίστες, είτε φτάνετε στο αεροδρόμιο της Λίμα είτε εισέρχεστε στο Περού από μια γειτονική χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι απλό να συμπληρώσετε μια τουριστική κάρτα Tarjeta Andina και να παρουσιάσετε το διαβατήριό σας στους αξιωματούχους μετανάστευσης.

Ένα πράγμα που μπορεί να είναι χρονοβόρο και δαπανηρό, ωστόσο, είναι το ζήτημα των τελωνειακών κανονισμών του Περού. Πριν πάτε στο Περού , είναι καλό να γνωρίζετε τι μπορείτε να συσκευάσετε χωρίς να χτυπήσετε τυχόν πρόσθετα καθήκοντα.

Είδη που δεν υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς

Σύμφωνα με την SUNAT (το περουβιανό διοικητικό όργανο που είναι επιφορτισμένο με τη φορολογία και τα τελωνεία), οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν τα ακόλουθα είδη στο Περού χωρίς να πληρώνουν δασμούς κατά την άφιξη:

  1. Δοχεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων ταξιδιώτη, όπως βαλίτσες και τσάντες.
  2. Είδη για προσωπική χρήση. Αυτό περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ, προϊόντα μπάνιου και φάρμακα. Σε έναν ενιαίο ταξιδιώτη επιτρέπεται επίσης μία μονάδα ή σύνολο αθλητικών ειδών για προσωπική χρήση ανά είσοδο. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να φέρουν άλλα αγαθά που θα χρησιμοποιήσουν ή θα καταναλώσουν από τον ταξιδιώτη ή θα δοθούν ως δώρα (εφόσον δεν προορίζονται ως εμπορικά αντικείμενα και εφόσον η συνδυασμένη αξία δεν υπερβαίνει τα 500 δολάρια ΗΠΑ).
  3. Υλικό ανάγνωσης. Αυτό περιλαμβάνει βιβλία, περιοδικά και έντυπα έγγραφα.
  4. Προσωπικές συσκευές. Παραδείγματα περιλαμβάνουν μια φορητή ηλεκτρική συσκευή για τα μαλλιά (για παράδειγμα, ένα στεγνωτήρα μαλλιών ή ίσιωμα μαλλιών) ή μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή.
  1. Συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, ταινιών και παιχνιδιών. Αυτό ορίζεται ως ένα ραδιόφωνο, ένα CD player ή ένα στερεοφωνικό σύστημα (το τελευταίο πρέπει να είναι φορητό και να μην είναι για επαγγελματική χρήση) και έως και 20 CDs. Ένα φορητό DVD player και μια κονσόλα παιχνιδιών βίντεο και μέχρι και 10 δίσκους DVD ή βιντεοπαιχνιδιών ανά άτομο επιτρέπονται επίσης.
  1. Επιτρέπονται επίσης μουσικά όργανα: Ένα όργανο αέρος ή χορδών (πρέπει να είναι φορητό).
  2. Εξοπλισμός βίντεο και φωτογραφίας, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για προσωπική χρήση. Αυτό περιορίζεται και πάλι σε μία κάμερα ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με έως και 10 ρολά φωτογραφικής ταινίας. έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. δύο κάρτες μνήμης για ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα ή / και κονσόλα παιχνιδιών βίντεο. ή δύο μνήμες USB. Μία βιντεοκάμερα με 10 βιντεοκασέτες επιτρέπεται.
  3. Άλλα ηλεκτρονικά είδη επιτρέπονται ανά άτομο: Ένα φορητό ηλεκτρονικό ημερολόγιο / διοργανωτής, ένας φορητός υπολογιστής με πηγή ενέργειας, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φορητή ηλεκτρονική αριθμομηχανή.
  4. Τσιγάρα και αλκοόλ: Έως 20 πακέτα τσιγάρων ή πενήντα πούρα ή 250 γραμμάρια καπνού σε ρολό και μέχρι 3 λίτρα υγρού (με εξαίρεση το pisco ).
  5. Ο ιατρικός εξοπλισμός μπορεί επίσης να εισαχθεί χωρίς δασμούς. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε αναγκαία ιατρική βοήθεια ή εξοπλισμό για άτομα με αναπηρία (όπως αναπηρικό καροτσάκι ή δεκανίκια).
  6. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να φέρουν ένα κατοικίδιο ζώο! Μπορείτε να περιμένετε κάποια στεφάνια για να περάσουν από αυτό, αλλά τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μεταφερθούν στο Περού χωρίς να πληρώνουν τελωνεία.

Αλλαγές στους κανονισμούς

Οι τελωνειακοί κανονισμοί του Περού μπορούν να αλλάξουν χωρίς πολύ προειδοποίηση (και ορισμένοι τελωνειακοί υπάλληλοι φαίνεται να έχουν τις δικές τους ιδέες για τους ακριβείς κανονισμούς), επομένως αντιμετωπίζουν τις παραπάνω πληροφορίες ως μια σταθερή κατευθυντήρια γραμμή αντί για έναν αλάνθαστο νόμο.

Οι πληροφορίες θα ενημερώνονται εάν / όποτε προκύψουν αλλαγές στην ιστοσελίδα του SUNAT.

Εάν μεταφέρετε εμπορεύματα που πρέπει να δηλωθούν, πρέπει να συμπληρώσετε ένα έντυπο δήλωσης αποσκευών και να το υποβάλετε στον αρμόδιο τελωνειακό υπάλληλο. Θα χρειαστεί να καταβάλετε μια τελωνειακή αμοιβή όπως καθορίζεται από έναν υπεύθυνο αξιολόγησης. Ο αξιωματικός καθορίζει μια ελάχιστη αξία όλων των αντικειμένων (εκείνων που δεν απαλλάσσονται από δασμούς), επί των οποίων θα εφαρμοστεί τελωνειακή επιβάρυνση 20%. Εάν η συνδυασμένη αξία όλων των αντικειμένων υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια ΗΠΑ, ο δασμός αυξάνεται σε 30%.