Οι πέντε χώρες που διασχίζουν το Περού

Γρήγορο ταξίδι στον Ισημερινό, την Κολομβία, τη Βραζιλία, τη Βολιβία και τη Χιλή

Το Περού συνορεύει με πέντε χώρες, με συνολικό χερσαίο όριο 4.666 χιλιομέτρων, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό προορισμό της Νότιας Αμερικής αν θέλετε να δείτε περισσότερες από μία χώρες. Οι χώρες που συνορεύουν με το Περού και η έκταση της γης που μοιράζεται σύνορα για καθένα, από βορρά προς νότο, είναι:

Η Βραζιλία και η Κολομβία, οι δύο χώρες που μοιράζονται τα μεγαλύτερα χερσαία σύνορα με το Περού, είναι αναμφισβήτητα η λιγότερο προσβάσιμη από άποψη οδικών μετακινήσεων. Ωστόσο, η διέλευση των συνόρων μεταξύ Περού και Ισημερινού, Χιλής ή Βολιβίας είναι σχετικά απλή.

Διασχίζοντας τα σύνορα του Περού

Τα σύνορα Περού-Κολομβίας διατρέχουν τη ζούγκλα του Αμαζονίου, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες οδικές αρτηρίες μεταξύ των δύο. Τα μεγάλα σύνορα Περού-Βραζιλίας έχουν, ταυτόχρονα, δύο σημαντικά σημεία διέλευσης των συνόρων: ένα πέρασμα μέσω του ποταμού Αμαζονίου στο βόρειο Περού (μέσω Iquitos) και μία μεγάλη γη που διασχίζει την εθνική οδό Interoceanic στα νοτιοανατολικά (μέσω του Puerto Maldonado).

Συγκριτικά, οι υπόλοιπες τρεις χώρες μοιράζονται αρκετά απλά σύνορα με το Περού. Τα σύνορα Περού-Εκουαδόρ και Περού-Χιλής είναι εύκολο να περάσουν κοντά στην ακτή, ταξιδεύοντας κατά μήκος της Παναμερικανικής Οδού. Η Βολιβία διαθέτει επίσης ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο διέλευσης των συνόρων που διασχίζει την πόλη Desaguadero, νότια της λίμνης Titicaca , και είναι επίσης δυνατό να πάρετε μια βάρκα στη λίμνη Titicaca.

Λάβετε υπόψη ότι όταν διασχίζετε τα σύνορα στο Περού , μπορεί να μην χρειαστείτε βίζα για να εισέλθετε στο Περού ως Αμερικανός πολίτης, αλλά θα χρειαστεί κάποιος να εισέλθει σε ορισμένες χώρες που το συνορεύουν (όπως η Βραζιλία). Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να πάρετε μια βίζα για να επιτρέψετε ταξίδια μεταξύ των χωρών της Νότιας Αμερικής για διάστημα έως και τρεις μήνες πριν την ανανέωση.

Δημοφιλείς προορισμοί στις συνοριακές χώρες του Περού

Όποια και αν είναι η κατεύθυνση σας από το Περού, είστε σίγουροι ότι θα βρείτε μια εξαιρετική περιπέτεια σε μια από τις κοντινές χώρες της Νότιας Αμερικής.

Αν επισκέπτεστε τον Ισημερινό, μπορείτε να δείτε το μνημείο και την πλατεία Ciudad Mitad del Mundo στην πρωτεύουσα των νησιών Quito, Baltra και Floreana, όπου ο Κάρολος Δαρβίνος διεξήγαγε έρευνα για τη χλωρίδα του Γκαλαπάγκου και το ηφαίστειο και το μνημείο του El Panecillo. Αν επισκέπτεστε την Κολούμπια, επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Zipaquirá, το χρυσό μουσείο της Μπογκοτά και την παραλία του νησιού Rosario, το ενυδρείο και περιπέτειες για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Η Βραζιλία προσφέρει το πιο ποικίλο σύνολο επιλογών ψυχαγωγίας, δεδομένου ότι θα μπείτε στον Αμαζόνιο και θα βγείτε στην απέναντι πλευρά της ηπείρου κοντά σε δημοφιλείς παραλίες παραλίας. Η Βολιβία είναι απόλυτα απομονωμένη, αλλά προσφέρει το όμορφο αλάτι Salar de Uyuni, το παλάτι Inca και τα ερείπια Chincana στην Isla del Sol, τα πράσινα νερά της Laguna Verda, τις θερμές πηγές και τα ηφαίστεια.

Τέλος, η Χιλή διασχίζει τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής και προσφέρει τους πύργους γρανίτη του Εθνικού Πάρκου Torres del Paine, τα παγόβουνα και τον Γκρίζο Γκρέιερ, το γέιστρο El Tatio και την καυτή άνοιξη και τους πιγκουίνους στο νησί Chiloé.