Συμβουλές για ταξίδια περιπέτειας κρατήσεων στο φτηνό

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει ότι "το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που αγοράζετε που σας κάνει πλουσιότερους". Αν διαβάζετε αυτό το ερώτημα, έχετε την ίδια νοοτροπία και ενώ πιστεύετε πιθανώς ότι το ταξίδι αξίζει κάθε δεκάρα, είναι επίσης μια αναμφισβήτητα δαπανηρή επιδίωξη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ταξίδια περιπέτειας, τα οποία συχνά μας οδηγούν σε μερικά από τα πιο εκτός δρόμου μέρη του πλανήτη, επιδιώκοντας την επόμενη διοργάνωσή μας.

Δυστυχώς, αυτό το διορθωτικό έρχεται συνήθως με μια έντονη τιμή, η οποία είναι συχνά το κύριο εμπόδιο που μας εμποδίζει να ταξιδεύουμε πιο συχνά. Μην φοβάστε τους άλλους ταξιδιώτες, καθώς υπάρχουν μερικές προτάσεις που μπορεί να σας εξοικονομήσουν χρήματα όταν κάνετε κράτηση για το επόμενο ταξίδι σας. Διαβάστε παρακάτω για μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε κάποια μετρητά στην τσέπη σας, χωρίς να διακυβεύσετε τα όνειρά σας για περιπέτεια.

Να είστε ευέλικτοι με τα σχέδια ταξιδιού

Εάν μπορείτε να είστε κάπως ευέλικτοι με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση πολύ νωρίς, μπορείτε συχνά να πάρετε μερικές απίστευτα καλές προσφορές για ταξίδια τελευταίας στιγμής. Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπαθούν να πουλήσουν τα υπόλοιπα ανοίγματα στις γρήγορες αναχωρήσεις τους με απότομες εκπτώσεις σε μια προσπάθεια απλώς να γεμίσουν τα σημεία. Ορισμένες από τις μεγάλες εταιρίες ταξιδιών περιπέτειας έχουν ακόμη σελίδες στις ιστοσελίδες τους αποκλειστικά για να προσφέρουν μειωμένες τιμές στις αναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτό τους επιτρέπει να ξεπουλήσουν μια περιοδεία δίνοντας στους ταξιδιώτες με ευέλικτα δρομολόγια την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα.

Πάρτε για παράδειγμα G Adventures, μια εταιρεία που προσφέρει ταξίδια σε κάθε ήπειρο του πλανήτη. Η σελίδα τους για συμφωνίες τελευταίας στιγμής ενημερώνεται διαρκώς και πάντα προσφέρει μερικά σπουδαία ταξίδια σε σημαντικές εξοικονομήσεις.

Να είστε ευκαιριακός

Ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα περάσετε πολλά χρήματα στο ταξίδι είναι να επισκεφθείτε έναν προορισμό κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης εποχής του, ή αφού έχει γίνει εξωφρενικά δημοφιλής με τους κύριους ταξιδιώτες.

Εάν μπορείτε να κανονίσετε να επισκεφθείτε όταν η κυκλοφορία είναι χαμηλή, θα πάρετε σχεδόν σίγουρα καλύτερες ευκαιρίες, και πιθανότατα έχετε πολλές από τις δημοφιλείς περιοχές εντελώς για τον εαυτό σας. Ομοίως, μερικές φορές μια φυσική καταστροφή ή μια πολιτική αναταραχή μπορεί να οδηγήσει τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν έναν προορισμό, παρόλο που η περιοχή είναι απολύτως ασφαλής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες φανταστικές προσφορές εάν είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια αυτών των πτωχούς χρόνους Για παράδειγμα, η Αίγυπτος ήταν μια πτητική θέση τα τελευταία χρόνια, και ως εκ τούτου, ο τουρισμός είναι πολύ κάτω. Είναι ακόμα ένας προορισμός που κάθε ταξιδιώτης περιπέτειας θα πρέπει να δει όμως και αν δεν σας πειράζει να αναλάβετε κάποιο κίνδυνο, μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα μεγάλα θαύματα του κόσμου σε φθηνά.

Σύγκριση Shop Online

Το Διαδίκτυο έχει καταστήσει απίστευτα εύκολο για τους ταξιδιώτες να κάνουν online κατάστημα σύγκρισης και είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το εξαιρετικό εργαλείο προς όφελός σας. Αναζητήστε τις καλύτερες προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια φυσικά, αλλά πάντα ελέγξτε την πολλαπλή έξοδο, ώστε να εξασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Τοποθεσίες όπως το Kayak ή το FlightNetwork μπορούν να διαφέρουν σημαντικά στην τιμολόγησή τους ή να προσφέρουν διαφορετικές επιλογές πτήσεων που δεν γνωρίζατε ακόμη. Ομοίως, εάν κάνετε ένα ταξίδι με ξεναγό, όπως μια πεζοπορία κατά μήκος της διαδρομής Inca, ελέγξτε πολλές εταιρείες για να δείτε ποιος προσφέρει τις καλύτερες τιμές και υπηρεσίες.

Το κόστος για τέτοιου είδους περιηγήσεις περιπέτειας μπορεί να ποικίλει πολύ, παρόλο που αυτό που προσφέρει κάθε εταιρεία πιθανότατα δεν θα είναι διαφορετικό. Και αν ασχολείσαι με οδηγούς κατευθείαν στον προορισμό σου, μπορείς συχνά να πας για να βρεις την καλύτερη προσφορά, απλά φροντίστε να ελέγξεις για σχόλια και σχόλια έτσι ώστε να γνωρίζεις ότι παίρνεις το επίπεδο υπηρεσίας που περιμένεις.

Εναλλαγή για μια καλύτερη τιμή

Παρόλο που δεν είναι πιθανό να πάρετε τις αεροπορικές εταιρείες ή τις μεγάλες ταξιδιωτικές εταιρείες να ξεπεράσουν τις τιμές τους, μόλις φτάσετε στους προορισμούς σας, είναι πάντα καλή ιδέα να παζαρεύεστε μερικοί. Οι τοπικοί οδηγοί είναι μια συμπληρωματική ομάδα και συχνά παίρνουν λιγότερα χρήματα για να βρουν δουλειά, όταν μένουν στο σπίτι χωρίς να κερδίζουν τίποτα. Μπορείτε να επεκτείνετε την ίδια αρχή στους οδηγούς καμπίνας, τους πωλητές δρόμων και ακόμη και σε ορισμένα εστιατόρια. Σε πολλές χώρες, η ανταλλαγή είναι μέρος της επιχείρησης και αναμένεται.

Αν δεν προσπαθήσετε να παζαρεύσετε μερικούς, απλά πληρώνετε περισσότερα από όσα πρέπει.

Ταξιδέψτε στο εσωτερικό

Για πολλούς από εμάς, η συγκίνηση της επίσκεψης σε μια ξένη χώρα είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί απολαμβάνουμε τόσο πολύ το ταξίδι. Μετά από όλα, ποιος δεν αρέσει να βιώνει νέα τοπία, τρόφιμα και πολιτισμούς. Δεν πρέπει όμως να βιαστούμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, ώστε να μην βλέπουμε τι μπορεί να προσφέρει η χώρα μας όσον αφορά τις ευκαιρίες ταξιδιού. Οι πιθανότητες είναι, μπορείτε να βρείτε μερικές μεγάλες ευκαιρίες για περιπέτεια κοντά στο σπίτι, και εξοικονομήστε αρκετά λίγα χρήματα στη διαδικασία. Το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου από μόνο του θα σας εξοικονομήσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, δολάρια, και μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσλάβετε οδηγούς ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα περιοδείας. Επιλογές για καταλύματα ανοίγουν ευρέως πάρα πολύ, επιτρέποντάς σας να ξοδέψετε τόσο λίγο όσο και όσο θέλετε. Ταξιδεύοντας στο σπίτι σας προσφέρει μεγάλη ευελιξία, είναι συχνά πιο ασφαλής και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το ότι βιδώνεστε από μια δυσάρεστη συναλλαγματική ισοτιμία.

Ταξιδέψτε με φίλους

Τα τελευταία χρόνια, το σόλο ταξίδι έχει γίνει πιο δημοφιλές, και μερικές φορές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσής σας. Αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, το ταξίδι με φίλους μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πράκτορες να προσφέρουν ομαδικές εκπτώσεις για παράδειγμα και αν ταξιδεύετε ανεξάρτητα, η κατανομή του κόστους μεταφοράς, διαμονής, οδηγών, γευμάτων και άλλων εξόδων μπορεί να κάνει ένα ταξίδι πολύ πιο προσιτό. Ταξιδεύοντας με μια ομάδα - ή ακόμα και με ένα άλλο άτομο - μπορεί να αλλάξει τη δυναμική του ταξιδιού και να αφαιρέσει την ικανότητα να είναι ευέλικτη, αλλά είναι ένας τρόπος για να μειώσετε το κόστος.