Εξερευνήστε το Lakeside Haven του San Pedro La Laguna.

Το San Pedro la Laguna είναι ένα χωριό στις όχθες της λίμνης Atitlan στη Γουατεμάλα , με πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκους, κυρίως από την κάθοδο του Τζουτζουγιέλ των Μάγια.

Το San Pedro la Laguna της Γουατεμάλας έχει κερδίσει τη φήμη του ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Backpacker της Κεντρικής Αμερικής , λόγω των χαμηλών τιμών, του χαμηλού ρυθμού ζωής και της φυσικής ομορφιάς που αλλάζει τη ζωή. Το San Pedro la Laguna είναι το ιδανικό καταφύγιο για τον αυτό-διαλογισμό και για να απολαύσετε μια γενναιοδωρία από άλλα αξιοθέατα της Γουατεμάλας. Βρίσκεται ανάμεσα στη λίμνη των ονείρων Lago de Atitlan, στο ηφαίστειο του San Pedro και στους κατακόρυφους δασικούς λόφους.

Το San Pedro είναι πολύ λιγότερο τουριστικό από ό, τι ο Panajachel, ένα γεγονός που απευθύνεται στην διεθνή κοινότητα του backpacker του San Pedro. Υπάρχουν λιγότερα καταστήματα με σουβενίρ και περισσότερα ισπανικά σχολεία. στην πραγματικότητα, το San Pedro La Laguna γίνεται δευτεροβάθμια ισπανική σχολική πρωτεύουσα της Γουατεμάλα μετά την Αντίγκουα Γουατεμάλα . Η γαλήνια λίμνη διευθέτηση είναι σίγουρα ευνοϊκό για την εκμάθηση ισπανικά!

Τι να κάνω

Το San Pedro la Laguna μπορεί να είναι μέτριο σε μέγεθος, αλλά λόγω του αλλοτινούς του περιβάλλοντος και της σημαντικής κοινότητας διεθνών σακιδέων, δεν υπάρχει καμία έλλειψη πράγματα να κάνουμε.

Πότε να πάτε

Το Σαν Πέδρο Λαγκούνα γιορτάζει με ενθουσιασμό την Semana Santa ή την Εβδομάδα του Πάσχα, καθώς και το Φεστιβάλ του Σαν Πέδρο (24 Ιουνίου) με πολύχρωμες θρησκευτικές πομπές.

Γενικά, το κλίμα στην περιοχή της λίμνης Atitlan της Γουατεμάλας είναι από τα καλύτερα στην Κεντρική Αμερική. Είναι σπάνια πολύ ζεστό. και όταν είναι κρύο, δύσκολα θα χρειαστείτε περισσότερο από ένα αλεξίπτωτο. Η βροχερή εποχή λαμβάνει χώρα μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, αν και ο ήλιος τείνει να λάμπει τουλάχιστον σε κάθε μέρα.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω

Για να φτάσετε στο San Pedro la Laguna από το Panajachel, πάρτε ένα ταχύπλοο από την κύρια δεξαμενή. Τα ταχύπλοα αποχωρούν μόλις γεμιστούν από τις 6πμ έως τις 5μμ και κοστίζουν περίπου 15 Quetzales. Μην εκπλαγείτε αν σας ζητηθεί να πληρώσετε περισσότερα από τη γυναίκα των Μάγιας πίσω σας. Ανάλογα με τις στάσεις σε άλλα χωριά της λίμνης Atitlan, η βόλτα με το πλοίο στο San Pedro πρέπει να διαρκέσει είκοσι λεπτά σε μισή ώρα.

Είναι δυνατό να φτάσετε στο San Pedro la Laguna με τοπικό λεωφορείο από την πόλη της Γουατεμάλας, την Αντίγκουα και τη Solola, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για τους χειρότερους δρόμους της ορεινής ορεινής περιοχής της Γουατεμάλας. Διατίθενται επίσης απευθείας μίνι λεωφορεία στην πόλη Αντίγκουα και Γουατεμάλα.

Όλα σε San Pedro la Laguna βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Μόλις φτάσετε στην κύρια αποβάθρα στο San Pedro la Laguna, μπορείτε να πάτε δεξιά, αριστερά ή ανηφορικά. Σας μεταφέρει στα γραφικά εστιατόρια του San Pedro Restaurante al Meson και στο Restaurante Valle Azul (μέρος του Hotel Valle Azul).

Αριστερά θα σας οδηγήσει σε ένα μονοπάτι περνώντας πέρα ​​από τα απλά ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, και τα ιαματικά λουτρά του San Pedro, που τελικά καταλήγουν στην αποβάθρα του Santiago. Αν κατευθυνθείτε κατ 'ευθείαν προς τα πάνω - και αν είστε εκτός φόρμας, προετοιμαστείτε για πόνους μυών μοσχαριών - θα φτάσετε στην αγορά της πόλης.

Συμβουλές και Πρακτικές

Όπως και εκείνοι στο Panajachel, τα εστιατόρια του San Pedro la Laguna αντικατοπτρίζουν το χωνευτήρι των πολιτισμών του χωριού. Απολαύστε τα πάντα, από οργανικό φαγητό vegan έως ασιατικό φαγητό σε γηγενή Γουατεμάλα. Δοκιμάστε τη θέση του Nick δίπλα στην κύρια αποβάθρα ή στον Βούδα, ένα τριώροφο πολυτελές hangout με ναργιλέ, πισίνα και δωρεάν προβολές ταινιών.

Τα καταλύματα στο San Pedro la Laguna είναι φθηνά - τόσο χαμηλά όσο $ 3 για ένα κρεβάτι κοιτώνα έως $ 7 για ένα ιδιωτικό μπάνιο και ζεστό νερό.

Η Banrural Bank στο κέντρο της πόλης θα ανταλλάξει ταξιδιωτικούς ελέγχους.

Αξίζει να επαναλάβετε: αν σκοπεύετε να περάσετε το ηφαίστειο του San Pedro ή να περάσετε τα μονοπάτια γύρω από τη λίμνη, θα ταξιδέψετε σε μια ομάδα και θα φέρετε έναν οδηγό. Ληστές - και χειρότερα - έχουν αναφερθεί πολλές φορές σε αυτά τα απομακρυσμένα μονοπάτια.

Διασκέδαση

Το San Pedro la Laguna είναι γνωστό για την κοινωνία των πρώην πατριάρχων. Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και άλλοι αλλοδαποί μεταναστεύουν στο χωριό της λίμνης Atitlan εδώ και δεκαετίες, ερωτεύονται και αρνούνται να φύγουν.