Ο κόσμος της Ferrari στο Αμπού Ντάμπι

Δεν υπάρχουν πολλά θεματικά πάρκα εσωτερικού χώρου, αλλά η Ferrari World, με εκπληκτική έκταση 925.000 τετραγωνικά πόδια (πάνω από 20 στρέμματα), είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Με τις μέσες θερμοκρασίες του Αμπού Ντάμπι να φθάνουν το καλοκαίρι πάνω από τους 105 βαθμούς Φ (41 βαθμοί C), το πάρκο που ελέγχεται από το κλίμα είναι ένα ευπρόσδεκτο καταφύγιο για τους επισκέπτες.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του πάρκου είναι η τεράστια κόκκινη τρούλη στέγη του. Η Ferrari World λέει ότι η λαμπερή κόκκινη δομή υποτίθεται ότι μοιάζει με ένα σώμα της Ferrari GT, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί λάθος για μια μητέρα αποστάτη από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας μεγάλου προϋπολογισμού.

(Και πάλι, είναι απίθανο ότι οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος «Πόλεμος των Κόσμων» που προσγειώθηκε στην έρημο θα είχε ένα τεράστιο λογότυπο της Ferrari, όπως και ο τρούλος του πάρκου).

Ένα υβριδικό πάρκο διασκέδασης τύπου Pavilion / Six Flags / εταιρικό κέντρο φιλοξενίας, η Ferrari World προβάλλει τη θρυλική αυτοκινητοβιομηχανία με εκλεπτυσμένες σκούρες βόλτες και άλλες τεχνολογίες αιχμής του θεματικού πάρκου. Ενισχύει επίσης την κληρονομιά της Ferrari με αγωνιστικά αυτοκίνητα και άλλες συγκινήσεις. Και λειτουργεί ως απεσταλμένος της Ιταλίας, προσφέροντας αξιοθέατα και εκθέματα που χαρακτηρίζουν τα ορόσημα και τον πολιτισμό της χώρας μαζί με τα ιταλικά εστιατόρια.

Το ταχύτερο Roller Coaster στον κόσμο

Το πάρκο διαθέτει το Formula Rossa, το γρηγορότερο τουριστικό αξιοθέατο στον κόσμο . Έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει σε ταχύτητες έως 240 km / h (149 mph).

Συγκριτικά, το Kingda Ka , το δεύτερο ταχύτερο coaster στον κόσμο, φτάνει την τελική ταχύτητα των 128 mph.

Η Formula Rossa κατασκευάστηκε από την Intamin AG της Ελβετίας.

Χρησιμοποιεί ένα υδραυλικό σύστημα εκτόξευσης (παρόμοιο με το σύστημα εκτόξευσης που χρησιμοποιείται για το Kingda Ka ) και επιταχύνει από 0 έως 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) σε 2 δευτερόλεπτα. Το καράβι ανεβαίνει 52 μέτρα (171 πόδια), και οι αναβάτες δοκιμάζουν 1,7 Gs.

Η Formula Rossa ξεκινά μέσα στο κλειστό θεματικό πάρκο, επιταχύνει μέσω του τρούλου, ταξιδεύει έξω από το πάρκο και επιστρέφει στο σταθμό φόρτωσης μέσα στο κτίριο.

Τα αυτοκίνητα της αμαξοστοιχίας έχουν φτιαχτεί για να μοιάζουν με φανταχτερό κόκκινο Formula One Ferraris. Λόγω της ταχύτητας και της άμμου στην έρημο, οι αναβάτες εκδίδουν προστατευτικά γυαλιά.

Άλλα αξιοθέατα

Το πάρκο περιλαμβάνει πάνω από 20 αξιοθέατα, όπως:

Τοποθεσία

Το κλειστό θεματικό πάρκο βρίσκεται στο νησί Yas στο Αμπού Ντάμπι, μέρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Απέχει περίπου 10 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, 30 λεπτά από το κέντρο του Αμπού Ντάμπι και 50 λεπτά από το Ντουμπάι.

Εκτός από τη Ferrari World, το νησί Yas προσφέρει τον αγώνα δρόμου Yas Marina Circuit, ο οποίος παρουσιάζει το Grand Prix του Αμπού Ντάμπι της Formula One. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν επίσης ένα θεματικό πάρκο Warner Bros., Yas Island Water Park, 20 ξενοδοχεία, εμπορικό κέντρο 500 θέσεων, γήπεδα γκολφ, μαρίνες και άλλα έργα.

Πολιτική εισδοχής

Οι επισκέπτες πληρώνουν μια ενιαία χρέωση εισόδου για να μπουν στο πάρκο και να ζήσουν τα αξιοθέατα. Εκπτωτική τιμή για παιδιά (κάτω από 1,5m / 59 ίντσες).

Παρέχεται μια δυνατότητα εισαγωγής premium, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες πρόσβαση στο μπροστινό μέρος της γραμμής.