Οι καλύτεροι τρόποι να ταξιδέψετε από τη Μαδρίτη στο Παρίσι

Πτήσεις, τρένα και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι από τη Μαδρίτη στο Παρίσι, ίσως να αναρωτιέστε αν είναι καλύτερο να φτάσετε εκεί με αεροπλάνο ή τρένο. Ίσως σκέφτεστε ακόμα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να απολαύσετε ένα σκηνικό κατά μήκος του δρόμου. Η Μαδρίτη είναι περίπου 650 μίλια από το Παρίσι, γεγονός που μπορεί να σας οδηγήσει στο να υποθέσετε ότι η πτήση είναι η καλύτερη επιλογή.

Αυτή είναι σίγουρα η πιο ρεαλιστική και βολική επιλογή αν χρειαστεί να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ωστόσο, αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε, η λήψη του τρένου ή η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μακράν ένας πιο γραφικός και δυνητικά πιο χαλαρωτικός και ευχάριστος τρόπος ταξιδιού.

Flying: τα υπέρ και τα κατά

Διεθνείς αερομεταφορείς όπως η Iberia Airlines και η Lufthansa και οι περιφερειακές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως το Vueling και η Air Europa προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από τη Μαδρίτη στο αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle ή στο αεροδρόμιο Orly. Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Beauvais που βρίσκεται στα μακρινά προάστια του Παρισιού τείνουν να είναι μια φθηνότερη επιλογή, αλλά θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον μία επιπλέον ώρα και δεκαπέντε λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο του Παρισιού.

Από την πλευρά συν, η πτήση είναι γρήγορη και μπορεί να είναι φθηνότερη από τη λήψη του τρένου, ειδικά αν κάνετε κράτηση με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Από την άλλη πλευρά, όταν εσύ σκέφτεσαι να ελέγξεις τα πλάτη, να περάσεις από την ασφάλεια και να περιμένεις την απογείωση και να προσεγγίσεις την τελική πύλη, η πτήση μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερες ώρες από ό, τι αρχικά "φαίνεται".

Επιπλέον, δεν υπάρχουν αεροδρόμια στο Παρίσι που είναι λιγότερο από 40 λεπτά σε μια ώρα έξω από την πόλη - γι 'αυτό θα πρέπει να προσθέσετε και αυτή την ώρα στο ταξίδι σας.

Πτήσεις βιβλίων και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο Trip Advisor

Τι Ταξιδεύοντας με τρένο;

Μπορείτε να φτάσετε στην πόλη του φωτός από τη Μαδρίτη μέσα σε περίπου 13 ώρες μέσω ενός άμεσου νυχτερινό τρένο που εξυπηρετείται από την Ισπανία από τον Ελίζσκο και τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF από τη γαλλική πλευρά.

Εάν δεν σας αρέσει να πετάτε και να απολαύσετε το παλιό παγκόσμιο ενδιαφέρον των μεγάλων ποδηλατοδρόμων, αυτή θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Το μειονέκτημα της ανάληψης του τρένου; Αυτά τα δρομολόγια νυχτερινής διαδρομής από τη Μαδρίτη προς το Παρίσι είναι λιγοστά και η σύνδεση των αμαξοστοιχιών θα είναι πολύπλοκη. Θα πρέπει να είσαι μεγάλος εραστής των αμαξοστοιχιών - ή ένας αφοσιωμένος ναυτικός των αεροσκαφών - για να επιλέξεις αυτόν τον τρόπο ταξιδιού.

Θα έπρεπε να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο;

Μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες ή περισσότερο για να φτάσετε στο Παρίσι με αυτοκίνητο από την ισπανική πρωτεύουσα, αλλά όσο δεν σας πειράζει να βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι και να πλοηγηθείτε σε δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, η οδήγηση μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να δείτε το βορρά Την Ισπανία και τη Γαλλία. Αναμείνετε να πληρώσετε κάπως βαριά τέλη διοδίων σε διάφορα σημεία καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ωστόσο.

Φτάνοντας στο Παρίσι με αεροπλάνο; Επιλογές εδάφους μεταφοράς

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας σχετικά με τις επιλογές μεταφορών εδάφους στην πρωτεύουσα για πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης.