Ένας πλήρης οδηγός για La Chapelle (Μικρή Σρι Λάνκα) στο Παρίσι

Από το Παρίσι μέχρι τη Νότια Ασία, σε μια διαδρομή με το μετρό

Αν ψάχνετε να βγείτε από το πεπατημένο μονοπάτι και να κάνετε ένα διάλειμμα από το "παραδοσιακό" Παρίσι για λίγο, κατευθυνθείτε προς τη γειτονιά που είναι γνωστή ως La Chapelle, που βρίσκεται στην άκρη του 10ου διαμερίσματος . Διαφορετικά αναφέρεται ως "Μικρή Jaffna" σε σχέση με την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, αυτή η γειτονιά είναι γεμάτη δραστηριότητες, πολιτισμό και χρώμα. Εδώ, θα βρείτε όχι μόνο καταστήματα και εστιατόρια που αντικατοπτρίζουν την προβολή της Σρι Λάνκα και της νοτιοϊδικής κουλτούρας. θα ακούσετε τη γλώσσα του Ταμίλ να γελάει γύρω σας στους δρόμους.

Όντας στο La Chapelle αισθάνεστε σαν να βγείτε από το Παρίσι και θα είστε πολύ χαρούμενοι που το κάνατε μόλις γνωρίσετε καλά την πόλη και ψάχνετε για ασυνήθιστες εκδηλώσεις. Φροντίστε να εξοικονομήσετε χρόνο για τσάι τσάι, σαμουά και ψώνια για το σάρι.

Διαβάστε τις σχετικές: Ασυνήθιστα πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Παρίσι

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Το La Chapelle είναι σχετικά μικροσκοπικό σε σύγκριση με άλλες συνοικίες του Παρισιού , που βρίσκονται βορειοανατολικά του Σηκουάνα στην περιοχή που είναι γνωστή στους ντόπιους ως το 19ο διαμέρισμα . Το Bassin de la Villette και η Canal St. Martin διατρέχουν ανατολικά με το Gare du Nord ακριβώς νοτιοδυτικά. Η Μονμάρτρη δεν είναι πολύ μακριά στα βορειοδυτικά.

Κεντρικοί δρόμοι γύρω από το La Chapelle: Rue du Faubourg St. Denis, Boulevard de la Chapelle, Rue de Cail

Getting Here: Η γειτονιά εξυπηρετείται καλύτερα από τη στάση του μετρό La Chapelle στη γραμμή 2 ή στο σταθμό Gare du Nord (γραμμές 4, 5 και RER B, D). Από τη στάση, το Rue du Faubourg St Denis προσφέρει μια σειρά από καταστήματα και εστιατόρια. εξερευνήστε τους άλλους δρόμους γύρω από αυτή την κύρια αρτηρία για να σκάψετε λίγο περισσότερο.

La Chapelle Ιστορία

Αυτή η γειτονιά οφείλει μεγάλο μέρος του σημερινού πολιτισμικού της χαρακτήρα στη δεκαετία του 1980, όταν μεγάλος αριθμός εθνικών Ταμίλ εγκατέλειψε τους βίαιους εμφύλιους πολέμους στη Σρι Λάνκα και προσγειώθηκε στη Γαλλία. Ενώ ο γαλλικός νομός (αρχή μετανάστευσης) ήταν αρχικά απρόθυμος να παράσχει το άσυλο των Ταμίλ, το Γραφείο Προστασίας των Προσφύγων άνοιξε τις πόρτες του στους πρόσφυγες το 1987.

Τώρα, πάνω από 100.000 Σρι Λάνκα Ταμίλ ζουν στη Γαλλία, με την πλειοψηφία που κατοικεί στο Παρίσι.

Διαβάστε σχετικές: Εξερευνώντας την Πλούσια, Πολυπολιτισμική περιοχή Belleville στο Παρίσι

Εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στο La Chapelle

Φεστιβάλ Ganesh: Ο Ganesh, που αναγνωρίζεται εύκολα από το κεφάλι του ελέφαντα, είναι ο πιο γνωστός και αγαπημένος ινδουιστής θεός. Κάθε χρόνο στο Παρίσι, ένα φεστιβάλ ρίχνεται προς τιμήν των γενεθλίων του, συνήθως στα τέλη Αυγούστου. Ένα χάλκινο άγαλμα του Ganesh είναι τοποθετημένο σε ένα ανθισμένο με λουλούδια άρμα και παραβιάζεται στους δρόμους από τους θιασώτες, ενώ μια μέθη χαμογελαστός γεμίζει τον αέρα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιείται στις 28 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί, στο ναό Slay Manicka Vinayakar Alayam. Μην το χάσετε για μια διαφορετική εμπειρία στο Παρίσι.

Διαβάστε Σχετικές: 7 συναρπαστικές ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

Out and About στο La Chapelle:

Σρι Μανική Βινιακάκαρ Αλαίμ
17 rue Pajol, Μετρό La Chapelle
Τηλ .: +33 (0) 1 40 34 21 89 / (0) 1 42 09 50 45
Αυτός ο ινδουιστικός ναός, που βρίσκεται κοντά στο La Chapelle στο 18ο διαμέρισμα , προσφέρει ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από τις τακτικές καθημερινές λατρείες του ή "poojas", διοργανώνει γιορτές για το Divali (φεστιβάλ φωτός), το Ταμίλ και το πιο διάσημο φεστιβάλ Ganesh.

Φαγητό και ποτό στην περιοχή

Muniyandi Vilas
207 rue de Faubourg St. Denis
Τηλ .: +33 (0) 1 40 36 13 48
Ένα από τα πιο αυθεντικά εστιατόρια της Νότιας Ασίας στο Παρίσι, μπορείτε να δοκιμάσετε μια επιλογή από νόστιμα πιάτα από τη Σρι Λάνκα εδώ δίπλα σε τίποτα - από ντοσιές μέχρι κάρυδες και σάμουες. Το νερό και τα ελαφρώς πικάντικα καυτά τσάι σερβίρονται σε παραδοσιακά μεταλλικά κύπελλα, το προσωπικό αναμονής είναι αιώνια φιλικό και θα νιώσετε τη φασαρία του τόπου σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παρακολουθώντας το προσωπικό κάνουν σπιτικά parathas (ινδική flatbread) στο παράθυρο έξω είναι πάντα ένα δελεαστικό θέαμα, πάρα πολύ.

Κρίσνα Μπάβαν
24 rue Cail
Τηλ .: +33 (0) 1 42 05 78 43
Αυτό το 100% χορτοφαγικό εστιατόριο σερβίρει νοτιο-ινδική τιμή σε μια ήρεμη, φιλική ατμόσφαιρα. Όπως και άλλα κοντινά εστιατόρια, θα βρείτε τη δική σας επιλογή από masala dosas, samosas και chapattis, με lassi και chai να πιείτε.

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να φάτε, πηγαίνετε για την ειδική thaali. Σε μόλις 8 ευρώ, θα πάρετε μια ποικιλία από μίνι λαχανικά και κάρυ πιάτα που δεν θα απογοητεύσει.

Εστιατόριο Shalini
208, rue du Faubourg Saint-Denis
Τηλ .: +33 (0) 1 46 07 43 80
Αν ψάχνετε για ένα ωραίο εστιατόριο στην περιοχή, δοκιμάστε αυτό το, όπου προσφέρονται πολλά πιάτα από τη Σρι Λάνκα. Δοκιμάστε ένα tandoori entrée ή ένα πιάτο ρύζι biryani, ή επιλέξτε το μενού των 12 ευρώ που θα βρείτε σε ορεκτικά, επιδόρπια και επιδόρπια. Φροντίστε να εξοικονομήσετε χώρο για το vattalappam, μια παραδοσιακή πικάντικη κρέμα καρύδας.

Αγορές στο La Chapelle:

VT Cash και Carry / VS. CO Cash and Carry
11-15 rue de Cail / 197 rue du Faubourg St. Denis
Τηλ .: +33 (0) 1 40 05 07 18 / (0) 1 40 34 71 65
Αυτά είναι δύο από τα καλύτερα καταστήματα της πόλης για την προμήθεια αυθεντικών τροφίμων και προϊόντων από τη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Είτε ψάχνετε για να μαγειρέψετε ένα κάρυ κοτόπουλου κατά τη διάρκεια της παραμονής σας είτε απλά ψάχνοντας για μερικά τσαγιέ τσαγιού ή νόστιμα νόστιμα ψωμάκια, αυτά τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν αυτό που ψάχνετε. Να είστε προετοιμασμένοι για στενοχωρημένους διαδρόμους καθώς και οι δύο τοποθεσίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στους ντόπιους.

Διαβάστε τα σχετικά: Best Food Street and Fast Food στο Παρίσι

Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη
210 rue du Faubourg St. Denis
Τηλ .: +33 (0) 1 46 07 03 15
Εάν δεν αισθάνεστε αρκετά τολμηροί για να δοκιμάσετε και / ή να αγοράσετε ένα σέρι, δείτε αυτό το ινδικό κατάστημα ειδών ένδυσης στο δυτικό στυλ. Εδώ, θα βρείτε φορετά βαμβακερά και λινά βασικά, εκτός από μια μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων. Περάστε το δρόμο σας στο πίσω μέρος του καταστήματος για μια ματιά στα τύμπανα tablas και τις παραδοσιακές ινδικές κιθάρες.