Στην κριτική: La Java Bar και Club

Δείτε ένα κομμάτι του Παρισιού του Edith Piaf

Μπορεί να είναι μια στιγμή από τότε που η εικονική γαλλική τραγουδίστρια Edith Piaf έφτιαξε αυτό το χώρο με τη φωνή της, αλλά η εμπειρία της λέσχης La Java προσφέρει μια επιστροφή σε αυτή την περίοδο στη γαλλική μουσική ιστορία, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μείγμα διεθνών ήχων. Ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και συναυλία, το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων της La Java περιλαμβάνει κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες και κωμικούς stand-up. Εκτός από το "La Piaf", άλλοι παγκοσμίως γνωστοί καλλιτέχνες που έχουν χαρίσει την αίθουσα με την παρουσία τους περιλαμβάνουν τον τζαζ μουσικό Django Reinhardt.

Διαβάστε σχετικές: Αγάπη κλασσικά γαλλικά τραγούδια; Επισκεφθείτε αυτά τα 5 Spots στο Παρίσι

Βρίσκεται στο έντονο rue du Faubourg du Temple του Belleville , το La Java είναι τόσο ανεπιτήδευτο όσο είναι διαφορετικό. Όμως, λαμπερό δεν είναι να χάσετε το παριζιάνικο σύκο και το φόρεμα για χορό σε άγνωστους αλλά εκπληκτικά πιασάρικους ήχους από όλο τον κόσμο. Δεν είναι επίσης για εκείνους που θέλουν να χτυπήσουν το σανό νωρίς - ανοιχτό μετά το δείπνο και κερδίζοντας τη δυναμική καθώς η νύχτα μεγαλώνει βαθύτερα, αυτό είναι ένα σημείο που λατρεύεται από νυχτερινές κουκουβάγιες που ψάχνουν κάτι στην vintage πλευρά.

Η Lowdown: τα υπέρ και τα κατά

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Πρακτικές πληροφορίες:

Πρώτες εντυπώσεις

Η διακόσμηση εδώ είναι μακριά από το βελούδινο (η ποιότητα που μοιάζει με καράβια με πλησίαζε με βιασύνη νοσταλγίας για τις φοιτητικές μέρες μου) και το πλήθος ήταν αραιό όταν φτάσαμε τα μεσάνυχτα. Διατίθεται πλήρες μενού ποτών, συμπεριλαμβανομένων των κοκτέιλ που σερβίρονται σε πλαστικά ποτήρια.

Δυστυχώς, στην περίπτωση αυτή, το πλαστικό ήταν μια ένδειξη της ποιότητας. Ακολούθησα ένα μέτριο mojito με ένα caipirihnia, το οποίο έτρωγε ύποπτα σαν απορρυπαντικό. Ευτυχώς, οι μπουκάλες μπύρας είναι επίσης διαθέσιμες και θα συνιστούσα ιδιαίτερα να κολλήσετε σε αυτές, αν θέλετε να διατηρήσετε κάποιο συναίσθημα στο στομάχι σας.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Πού να πάτε Λατινική χορός στο Παρίσι;

Το Dancefloor

Το La Java είναι ένα από τα σπάνια ιδρύματα στο Παρίσι, όπου ένας DJ μπορεί να αναμειγνύεται ska, punk και κλασσικές μπαλάντες, χωρίς ποτέ να αδειάζει το πίστα. Το πλήθος στην La Java φαίνεται ικανοποιημένο να χορεύει σε ό, τι τα πιάτα DJ και η χαρακτηριστική αυτοσυνείδητη ανακατασκευή των "πιο μοντέρνων" νυχτερινών κέντρων δεν υπάρχει εδώ.

Οι νυχτερινές συναυλίες είναι θέμα - υπήρχαν βορειοαφρικανικές και ελληνικές νύχτες τις προηγούμενες εβδομάδες - και σκόνταψαμε σε μια γαλλική βραδιά, πολύ για την έγκριση των αγγλικών και αυστραλών συνοδών μου, που έφτασαν για το Σαββατοκύριακο και επιθυμούσαν μια ημι-αυθεντική εμπειρία. Όλα τα κομμάτια από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν en francais , σαν να είχε προσφερθεί ένα κίνητρο στην Académie Francaise (ομάδα μελετητών που φρουρούσαν για την υποτιθέμενη ακεραιότητα της γαλλικής γλώσσας) και ο DJ μίλησε ska, reggae και rock με ευκολία και επιτυχία .

Ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η μουσική ska είναι ζωντανή και καλά στο Παρίσι και έλαβε την πιο ενθουσιώδη αντίδραση στο dance floor. Ένα ή δύο κομμάτια Piaf ρίχτηκαν ακόμη και όταν ο χορός πήρε λίγο έντονη.

Διαβάστε σχετικές: Παρίσι για τους λάτρεις της μουσικής

Το πλήθος

Οι χορευτές φτάνουν νωρίς, αλλά όσοι αναζητούν ένα ποτό αργά το βράδυ δεν θα φτάσουν μέχρι τις 2 το πρωί, από τους μοντέρνους Café Chéri / e ή L'Ile enchantée του Belleville. Οι punks, οι goths και οι rockers ανακατεύονται αβίαστα και κάνουν ένα ενδιαφέρον μίγμα για τους θεατές. Οι σύντροφοί μας για τη νύχτα συμπεριλάμβαναν Νορβηγούς φιλόσοφους, προετοιμάζοντας το δρόμο για μια πραγματικά υπαρξιακή συζήτηση με παριζιάνικο στυλ. Όπως πάντα στο Παρίσι, τα θηλυκά πρέπει να είναι στη φρουρά τους και να προειδοποιούνται ότι το unisex μπάνιο δεν προσφέρει διαφυγή από τους ανεπιθύμητους θαυμαστές, αλλά η La Java είναι κάτι περισσότερο από την αβλαβή φλερτ από την ενοχλητική επιμονή.

Λίγα τελευταία δείκτες στην La Java

Η La Java είναι επίσης ένας χώρος salsa, αν και λιγότερο γιορτασμένος από, για παράδειγμα, το La Balajo στη Βαστίλη (που ήταν, άλλωστε, ένα άλλο μεγάλο Piaf haunt). Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια νύχτα σε La Java, είναι καλό να τηλεφωνήσετε ή να ελέγξετε τον ιστοχώρο μπροστά για να επιβεβαιώσετε το θέμα της μουσικής, και σε περίπτωση πιθανών ζωντανών πράξεων (χάσαμε δύο ροκ μπάντες πριν από τα μεσάνυχτα).

Ενώ η La Java έχει αναμφισβήτητα μία ή δύο ακατέργαστες άκρες σε αυτήν, παραβλέψτε αυτές και θα αντιμετωπίσετε μια πρωτότυπη εμπειρία clubbing - μία που με έκανε νοσταλγική για μια εποχή Piaf-Παρίσι και ανακούφιζα ότι υπάρχει μια μουσική σκηνή πέρα ​​από τα αγγλικά -γρήγορα κόσμο.