Η γειτονιά Canal Saint-Martin στο Παρίσι

Πολυπόθητο από τους καλλιτέχνες και τους μαθητές, είναι ένα κέντρο σύγχρονου Παρισιού

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι ντόπιοι έρχονται σε βάρκες στις όχθες του Καναλιού του Αγίου Μαρτίνου με πικ-νικ, βότσαλα κιθάρα και χαλαρώνουν στα τεμπέληνα βράδια καθώς το σούρουπο καθιζάνει πάνω από την φωτογενή περιοχή. Καφετέριες και περίεργες μπουτίκ πλαισιώνουν τα πεζοδρόμια νερού και σιδήρου. Την Κυριακή , δύο δρόμοι που τρέχουν παράλληλα με το κανάλι, Quai de Valmy και Quai de Jemmapes, προορίζονται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες - ιδανικούς για ενοικίαση ποδηλάτου και για να δείτε την πόλη από μια νέα γωνία.

Μια άλλη δυνατότητα είναι να κάνετε μια περιήγηση στο κανάλι με βάρκα. Εν ολίγοις, υπάρχει κάτι για όλους σχεδόν στις γοητευτικές τράπεζες.

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Η γειτονιά Canal Saint-Martin βρίσκεται ανάμεσα στο Gare du Nord και το Republique στο βορειοανατολικό Παρίσι, στο 10ο διαμέρισμα . Το κανάλι τροφοδοτεί τον ποταμό Σηκουάνα στο νότο και το Bassin de la Villette και το Canal de l'Ourq στο Βορρά.

Κύριοι δρόμοι γύρω από το κανάλι: Quai de Valmy, Quai de Jemmapes, Rue Beaurepaire, Rue Bichat.

Κοντινά: République, Belleville .

Σταθμοί και Σταθμοί Μετρό:

Ιστορία της περιοχής, συνοπτικά

Ο Ναπολέοντας διέταξα την κατασκευή του Canal Saint-Martin το 1802. Αρχικά χτίστηκε για να συνδεθεί με το Canal de l'Ourq, βορειότερα, για την παροχή γλυκού νερού στην πόλη.

Τον 19ο αιώνα, η περιοχή καταλήφθηκε κυρίως από εργάτες της εργατικής τάξης.

Μόνο πρόσφατα έχει αρχίσει να προσελκύει επαγγελματίες που επιθυμούν να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα με θέα στο κανάλι. Ως αποτέλεσμα, έχει έρθει να είναι γνωστή ως μια περιοχή που συχνάζουν από bohos? νέα εστιατόρια, καφετέριες και μπουτίκ μόδας ανεβαίνουν συνεχώς στη γειτονιά.

Το κανάλι και τα περίχωρά της ανακατασκευάστηκαν πλήρως στο σκηνικό για την ταινία Marcel Carné του 1938, Hôtel du Nord .

Ένα εστιατόριο και μπαρ με το ίδιο όνομα βρίσκονται στο 102 Quai de Jemmapes (δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες).

Εκδρομές με καραβάκια των καναλιών και των πλωτών οδών:

Σκεφθείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Canal Saint-Martin και τις υπόγειες οδούς του Παρισιού για μια αξέχαστη εμπειρία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι τα συστήματα κλειδώματος του καναλιού, τα οποία πληρώνουν ορισμένα τμήματα του καναλιού με νερό με ταχύτητες ρεκόρ για να επιτρέπουν τη διέλευση των σκαφών μέσω κατά τα άλλα πολύ χαμηλών περιοχών.

Φαγητό, ποτό και ψώνια γύρω από το Canal Saint-Martin:

Hôtel du Nord
102 Quai de Jemmapes
Τηλέφωνο: +33 (0) 140 407 878

Ο σκηνοθέτης Marcel Carné αποθανατίζει το Hôtel du Nord αναπαράγοντας την πρόσοψή του για την ταινία του 1938 με το ίδιο όνομα. Αρχικά χτίστηκε το 1885 ως ξενοδοχείο που εξυπηρετεί κυρίως χειρονακτικές εργασίες, το Hôtel du Nord είναι τώρα ένα μπαρ και ένα εστιατόριο.

Φιλοξενία: Ένα μπαρ με ψευδάργυρο, βελούδινες κουρτίνες, χαμηλό φως λαμπτήρα και μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη στο επάνω μέρος δίνουν στο πρώην ξενοδοχείο μια ξεχωριστή γοητεία του 1930.

Χαρακτηριστικά: Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποτό στην αυλή του κήπου, να παίξετε σκάκι, να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη ή να απολαύσετε ένα απλό γεύμα παρασκευασμένο με φρέσκα υλικά και σχεδιάστηκε από τον διάσημο σεφ Pascal Brébant. Εγγυημένη νοσταλγία.

Μεσημεριανό: περίπου 15-25 ευρώ (περίπου 16-26 δολάρια).
Δείπνο: Μεταξύ 18-30 Ευρώ (περ.

$ 19- $ 32).

Chez Prune
71 Quai de Valmy
Τηλέφωνο: +33 (0) 142 413 047

Ατμόσφαιρα: Το Chez Prune είναι όπου οι μοντέρνοι νεαροί Παρισινοί πηγαίνουν να δουν και να δουν. Αυτό το χαρούμενο μπαρ και εστιατόριο με δαμάσκηνο είναι συνεχώς κακοποιημένο με φλυαρία και μουσική. Το deodball deco περιλαμβάνει αντικείμενα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο σκουπίδια. Μια μεγάλη εξωτερική βεράντα προσφέρει κορυφαία θέα στο κανάλι κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Για να φάτε: Ο ναύλος του Chez Prune, αν είναι λίγο ακριβός, είναι πάντα νόστιμος και περιλαμβάνει γελοίες σαλάτες, quiches, πλάκες τυριού και plats du jour.

Ποτά: 4-10 Ευρώ (περίπου $ 4- $ 11)
Μεσημεριανό: περίπου 15-20 ευρώ (περίπου $ 16 - $ 22) ανά άτομο.

Το Ροζ Φλαμίγκο
67 rue Bichat
Τηλ .: +33 (0) 142 023 170

Αφεθείτε σε μια αγαπημένη γειτονιά: απολαύστε την πίτσα που σας παραδίδει κανάλι! Ένα γαλλο-αμερικανικό ζευγάρι συντηρεί το ροζ φλαμίγκο, ένα κομψό κοινό όπου η πίτσα θυμίζει μερικές από τις καλύτερες φέτες της Νέας Υόρκης.

Το μπόνους: Μπορείτε να παραγγείλετε την πίτα σας για να πάτε, να πάρετε ένα ροζ μπαλόνι ως απόδειξη αγοράς και να χαλαρώσετε στις όχθες του καναλιού. Ο υπεύθυνος παράδοσης θα σας βρει μέσω του μπαλονιού.

Τιμές: Περίπου 10-15 Ευρώ (περίπου $ 11- $ 16) ανά άτομο.

Antoine et Lili
95 Quai de Valmy
Τηλ .: +33 (0) 142 374 155

Αυτή η λαμπερή κίτρινη και ροζ πρόσοψη της μοναδικής μπουτίκ μόδας είναι τώρα μια εικόνα. Μην χάσετε την Antoine et Lili για τις τελευταίες στιγμές της κιθάρας αστικής μόδας και των "εθνοτικών" θεμάτων. Το "χωριό" περιλαμβάνει επίσης ένα εστιατόριο, φούρνο και μαγειρικό σκεύος.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι τιμές και οι περιγραφές που αναφέρονται εδώ ήταν ακριβείς τη στιγμή που το άρθρο δημοσιεύθηκε και ενημερώθηκε αλλά μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.