Οδηγός για το σταθμό του Χονγκ Κονγκ

Ο σταθμός Hong Kong του Χονγκ Κονγκ είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός. Βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής, πάνω από τους πύργους των ουρανοξυστών της IFC, η κύρια λειτουργία της είναι το τερματικό για το αεροδρόμιο Express και τη γραμμή Tung Chung προς το Χονγκ Κονγκ Disneyland. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε δύο γραμμές μετρό MTR μέσω του διασυνδεδεμένου κεντρικού σταθμού. Για όσους αναζητούν διεθνή τρένα στην Κίνα, αυτά φθάνουν και αναχωρούν από το σταθμό Hung Hom στο Kowloon.

Τρένα στο σταθμό του Χονγκ Κονγκ

Παρά το μεγάλο μέγεθός της, εάν φτάνετε με αυτοκίνητο ή ταξί, ουσιαστικά, ο σταθμός του Χονγκ Κονγκ είναι ένας δοξασμένος σταθμός του μετρό. Δεν υπάρχουν περιφερειακά ή διεθνή τρένα - μόνο το Airport Express και μια γραμμή μετρό προς τη Disneyland - και όλες οι αναχωρήσεις και αφίξεις είναι στο αεροδρόμιο. Οι πλατφόρμες στο χαμηλότερο επίπεδο εδάφους προορίζονται για το Airport Express, ενώ το επίπεδο κάτω από αυτό είναι το σπίτι της γραμμής Tung Chung που συνδέεται με το Sunny Bay και το τρένο προς το Χονγκ Κονγκ Disneyland .

Το Airport Express είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Τα τρένα τρέχουν λίγο πάνω από κάθε 10 λεπτά από τις 5:30 μέχρι τα μεσάνυχτα και χρειάζονται μόλις 24 λεπτά για να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Δεν θα βρείτε μια καμπίνα που θα σας φέρει πιο γρήγορα εκεί. Τα τρένα μπορούν να βρεθούν κάτω από την κύρια διαδρομή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας Octopus για να αγοράσετε εισιτήρια. Το Airport Express προσφέρει επίσης στο check in της πόλης - όπου μπορείτε να ελέγξετε τις αποσκευές σας στο σταθμό του Χονγκ Κονγκ μέχρι και είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα (υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες στις εγκαταστάσεις παρακάτω).

Αυτός είναι ένας βολικός τρόπος για να πάρετε check in έξω από το δρόμο και σημαίνει λιγότερο άγχος κατά την οργάνωση του ταξιδιού σας προς το αεροδρόμιο.

Η γραμμή Tung Chung τρέχει στο Tung Chung στο νησί Lantau, αλλά έχει μόνο μερικές στάσεις και ο κύριος προορισμός είναι το Sunny Bay - όπου μπορείτε να αλλάξετε για Disneyland Hong Kong. Τα εισιτήρια για το πάρκο είναι διαθέσιμα στο σταθμό.

Πώς θα φτάσετε από και προς το σταθμό του Χονγκ Κονγκ

Βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής περιοχής του Χονγκ Κονγκ και καθόταν στην κορυφή του εμπορικού κέντρου της IFC, ο σταθμός βρίσκεται σε καλή τοποθεσία. Ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στον σταθμό του Χονγκ Κονγκ είναι ο μετρό MTR. Ο σταθμός συνδέεται με τον κεντρικό σταθμό με υπόγειες σήραγγες και αυτοματοποιημένους διαδρόμους και εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να πιάσετε την Line Island και την Tsuen Wan Line.

Το Star Ferry από το Tsim Sha Tsui συνδέεται επίσης με το σταθμό - σταματώντας στην προβλήτα μπροστά από το IFC 2. Αυτό θα είναι λίγο περίπατο αν έχετε βαριές αποσκευές και το MTR είναι ίσως μια πιο εύκολη επιλογή.

Στο πλαίσιο του συστήματος Airport Express, οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μπαταρία των λεωφορείων που χαιρετίζουν τις αφίξεις του τρένου. Αυτά τα λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες σχεδόν σε όλα τα κύρια ξενοδοχεία στο νησί του Χονγκ Κονγκ - παρόλο που είστε, φυσικά, ελεύθεροι να τα χρησιμοποιήσετε όποιο από τα ξενοδοχεία διαμένετε.

Εγκαταστάσεις στο σταθμό του Χονγκ Κονγκ

Δεν υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις στο ίδιο το σταθμό εκτός από μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ο σταθμός βρίσκεται κάτω από ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Χονγκ Κονγκ. Μέσα στο IFC Mall θα βρείτε πολλά εστιατόρια, καφέ και ακόμη και ένα σούπερ μάρκετ με εύχρηστα γεύματα.

Τόσο το εμπορικό κέντρο όσο και ο σταθμός έχουν τουαλέτες και στο εσωτερικό του κεντρικού σταθμού θα βρείτε εγκαταστάσεις αποσκευών και ΑΤΜ.