Οδηγός για το 19ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Μην παραβλέπετε αυτή την πραγματικά παριζιάνικη γειτονιά

Βρίσκεται σε βορειοανατολική γωνία του Παρισιού , το 19ο διαμέρισμα , ή περιοχή, παραδοσιακά δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους τουρίστες. Όμως η περιοχή γνώρισε μια δραματική αστική ανανέωση και τώρα έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες, κυρίως ένα σαρωτικό πάρκο του 19ου αιώνα, ένα υπερσύγχρονο μουσικό χώρο και ένα σημαντικό επιστημονικό και βιομηχανικό συγκρότημα.

La Cité des Sciences et de L'Industrie

Το Μουσείο Επιστημών και Βιομηχανίας βρίσκεται στο Parc de la Villette και προσφέρει εκπληκτικά και εκπαιδευτικά εκθέματα, τόσο προσωρινά όσο και μόνιμα, που διδάσκουν και ψυχαγωγούν.

Σε έναν εκθεσιακό χώρο, οι επιστημονικοί δημοσιογράφοι εξηγούν τις τελευταίες εξελίξεις και ειδήσεις στην επιστήμη και την τεχνολογία. Σε μια άλλη έκθεση, οι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου διερευνώνται μέσω του μικροσκοπικού κόσμου για να κατανοήσουν πώς οι πληροφορίες ρέουν μέσω του εγκεφάλου. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους με παιχνίδια βάσει πραγματικών εργαστηριακών πειραμάτων. Υπάρχει επίσης ένα πλανητάριο που αξίζει τον έλεγχο.

La Geode

Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε μια ταινία ή μια συναυλία στο La Géode, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια στο Παρίσι. Μοιάζοντας με μια γιγαντιαία σφαίρα καθρέφτη, αυτή η σφαίρα καλύπτεται με περισσότερα από έξι χιλιάδες τρίγωνα ανοξείδωτου χάλυβα που αντικατοπτρίζουν εικόνες του περιβάλλοντος χώρου. Μέσα στο θέατρο, η οθόνη ταινιών σε γιγαντιαίο ημισφαίριο αποτελείται από πολλά διάτρητα πάνελ αλουμινίου και έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 80 πόδια.

Το αμφιθέατρο διαθέτει 400 κλιμακωτά καθίσματα και έχει κλίση 27 μοίρες οριζόντια, με κλίση της οθόνης σε 30 μοίρες για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είστε εντελώς βυθισμένοι στην ταινία.

Ο ψηφιακός στερεοφωνικός ήχος παράγεται από 12 τυποποιημένα ηχεία και έξι υπογούφερ τοποθετημένα πίσω από την οθόνη ακριβώς πάνω από το ακροατήριο.

Η Φιλαρμονική του Παρισιού και η Cité de la Musique

Η Cité de la Musique στο Parc de la Villette του 19ου διαμερίσματος περιλαμβάνει αίθουσες συναυλιών, βιβλιοθήκη πολυμέσων και Μουσείο Μουσικής, το οποίο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές μουσικών οργάνων στον κόσμο.

Η γειτονική Philharmonie de Paris είναι μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που παρουσιάζει γαλλικές και διεθνείς παραστάσεις κλασικής, σύγχρονης, παγκόσμιας μουσικής και χορού. Αυτό το μοναδικό, σπειροειδές κτίριο καλύπτεται από κέλυφος μωσαϊκού πουλιών αλουμινίου. Ακόμα κι αν δεν βλέπετε κάποια παράσταση εδώ, επισκεφθείτε τη βεράντα του τελευταίου ορόφου, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, για υπέροχη θέα στο Παρίσι.

Parc des Buttes Chaumont

Καθισμένος τόσο στο 19ο όσο και στο 20ο διαμέρισμα, το πάρκο Buttes-Chaumont ήταν ένα πρώην λατομείο ασβεστόλιθου που μετατράπηκε σε ένα περιβόητο, ρομαντικό πάρκο το 19ο αιώνα. Η θέση του σε μια κορυφή λόφου στη γειτονιά Belleville προσφέρει εξαιρετική θέα στη Μονμάρτρη και τη γύρω περιοχή. Η τεράστια έκταση του πάρκου με πράσινο και ακόμη και μια ανθρωπογενής λίμνη παρέχει στους επισκέπτες μια ήσυχη ανάπαυλα από τα αξιοθέατα. Υπάρχουν επίσης σπηλιές, καταρράκτες και γέφυρα ανάρτησης. Κοντά στη γέφυρα, θα βρείτε το Pavillon du Lac, ένα εξαιρετικό εστιατόριο σε ένα ανακαινισμένο κτήριο του 19ου αιώνα. Το Rosa Bonheur στην κορυφή του πάρκου είναι μια άτυπη ταβέρνα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί και μια ωραία θέα.