Πώς να φτάσετε από την Κοπεγχάγη της Δανίας στο Όσλο της Νορβηγίας

(Και από το Όσλο στην Κοπεγχάγη)

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πάρετε από την Κοπεγχάγη, τη Δανία, το Όσλο , τη Νορβηγία και την πλάτη. Κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που μπορεί να την κάνουν περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλη για το ταξίδι σας. Δείτε τις πέντε επιλογές ταξιδιού.

1. Κοπεγχάγη στο Όσλο από τον αέρα

Με χρόνο πτήσης λίγο παραπάνω από μία ώρα, η πτήση απευθείας από την Κοπεγχάγη προς το Όσλο είναι εξοικονόμηση χρόνου. Η τιμολόγηση αυτής της επιλογής είναι υψηλότερη από τις τιμές των λεωφορείων, ωστόσο, αλλά ακόμα προσιτή, για αεροπορικά εισιτήρια.

2. Κοπεγχάγη στο Όσλο με τρένο

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτάσετε μεταξύ Κοπεγχάγης και Όσλο σε περίπου οκτώ ώρες. Το τρένο είναι μια άνετη και αξιόπιστη μέθοδος μεταφοράς. Είναι ακριβότερο από την οδήγηση ή το λεωφορείο. Βρείτε online κράτηση απεριόριστων, πολλών χωρών διέλευσης τρένων στο RailEurope.com.

3. Κοπεγχάγη στο Όσλο με αυτοκίνητο

Εάν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να φτάσετε από την Κοπεγχάγη στο Όσλο, έχετε δύο επιλογές. Η γρήγορη επιλογή είναι μια διαδρομή 600 χιλιομέτρων (επτά ώρες) που χρησιμοποιεί τη γέφυρα Øresund και πηγαίνει βόρεια στην E20, στρίβοντας επάνω στο E6 προς Όσλο στο Γκέτεμποργκ. Είναι γρήγορη και όμορφη, αλλά κοστίζει αέριο και γέφυρα.

Η δεύτερη επιλογή είναι μια διαδρομή 800 χλμ. (10 ώρες) από την Κοπεγχάγη προς το Όσλο κατά μήκος του Århus και του Ålborg στη Βόρεια Γιουτλάνδη (E20 δυτικά / E45 βόρεια). Πάρτε το πλοίο από Hirtshals (ή Frederikshavn) πέρα ​​από το Skagerrak να Larvik και να οδηγήσετε στο Όσλο από εκεί. Είναι μια γραφική διαδρομή, αλλά θα πρέπει να υποβάλετε προγράμματα πορθμείων.

Περισσότερες επιλογές πορθμείων παρακάτω.

4. Κοπεγχάγη στο Όσλο με το φέρι

Υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ, μεταξύ των οποίων μια απευθείας σύνδεση με φέρι από την Κοπεγχάγη προς το Όσλο σε ένα εκπληκτικό ταξίδι 16,5 ωρών με το DFDS Seaways. Αναχωρεί καθημερινά σε κάθε πόλη, φτάνοντας το επόμενο πρωί. Οι τιμές εξαρτώνται από τον τύπο της καμπίνας και την εποχή, αλλά τείνουν να είναι φθηνότερες από τις αεροπορικές τιμές.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την οδήγηση στο βόρειο άκρο της Δανίας και από εκεί ένα από τα πλοία προς τη Νορβηγία (βλ. Παραπάνω επιλογή).

5. Κοπεγχάγη στο Όσλο με λεωφορείο

Η γραμμή λεωφορείου Swebus Express 820 είναι μια απευθείας σύνδεση λεωφορείου της Ingerslevsgade στην Κοπεγχάγη και του τερματικού λεωφορείου / γκαλερί του Όσλο, με αρκετές στάσεις στη Σουηδία. Είναι όμως ένα τερατώδες 11ωρο ταξίδι. Τα εισιτήρια λεωφορείων της εβδομάδας είναι φθηνότερα από τα Σαββατοκύριακα Επιλέξτε τις στάσεις των λεωφορείων KÖPENHAMN (Κοπεγχάγη στα Σουηδικά) και OSLO. Διαλέξτε αυτήν την επιλογή αν έχετε χαμηλό χρηματικό ποσό και έχετε αρκετό χρόνο για να το διαθέσετε.