Πώς να ταξιδέψετε από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη

Τρένα, αεροπλάνα και αυτοκίνητα, συν το λεωφορείο

Η Κοπεγχάγη είναι η έδρα της hygge, της ιδέας που παίρνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την καταιγίδα. Δεν υπάρχει λέξη στην αγγλική γλώσσα. μεταφέρει την ιδέα της άνεσης, της άνεσης και της γοητείας και ισχύει για κάθε κατάσταση, είτε στο σπίτι είτε έξω, με φίλους, οικογένεια ή μόνο. Ένα παράδειγμα θα ήταν να κάθονται δίπλα στη φωτιά όταν χιονίζει έξω με έναν αγαπημένο σύντροφο, ένα καλό βιβλίο, μια κουβέρτα ή ένα πουλόβερ και ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Αφού είστε παρηγορημένοι στο μέγιστο και ελέγξατε τα πρώην βασιλικά παλάτια, τα μουσεία και τους κήπους της Κοπεγχάγης, είναι ένα σχετικά εύκολο ταξίδι στη Στοκχόλμη, το οποίο αποπνέει ένα διαφορετικό vibe, παρά τις αμοιβαίες σκανδιναβικές ρίζες τους. Η Στοκχόλμη μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ένας τόπος όπου βρίσκετε νέες προοπτικές και διαφορετικές ιδέες, ένα μυαλό ανοιχτό. Είναι όλα σχετικά με νέες εμπειρίες.

Μπορείτε να ταξιδέψετε από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη με διάφορους τρόπους. Όλα μπορούν να κλείσουν εκ των προτέρων και κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιος σας αρέσει περισσότερο, μπορείτε να πάτε στη Στοκχόλμη μέσω μιας επιλογής και να επιστρέψετε στην Κοπεγχάγη μέσω άλλης.

Κοπεγχάγη προς Στοκχόλμη αεροπορικώς

Μπορείτε να πετάξετε στη Στοκχόλμη από την Κοπεγχάγη και πίσω μέσω μιας απευθείας πτήσης και προσφέρονται καθημερινά. Χρειάζεται περίπου μία ώρα και 15 λεπτά για να πετάξει μεταξύ αυτών των δύο πόλεων. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, οι τιμές πτήσεων μεταξύ Κοπεγχάγης και Στοκχόλμης μπορούν να φτάσουν σε διψήφια.

Είναι μακράν η γρηγορότερη επιλογή, αλλά μην ξεχνάτε να παίρνετε από και προς τα δύο αεροδρόμια και από τα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη με τρένο

Παίρνοντας το τρένο από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη κοστίζει συνήθως λιγότερο από το αεροπλάνο, αν και είναι ένα ταξίδι 5,5 ωρών. Τα εισιτήρια τρένου είναι φθηνότερα στα μέσα της εβδομάδας και σε νυχτερινά τρένα, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι ακριβό, ανεξάρτητα αν πηγαίνετε από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη ή το αντίστροφο.

Μπορείτε να πάρετε εισιτήρια τρένων και να δείτε τις τιμές στο RailEurope.com.

Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη με αυτοκίνητο

Η τρίτη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να φτάσετε από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος, αλλά αν σας αρέσουν οδικά ταξίδια, θα εκτιμήσετε την άποψη και θα έχετε την αίσθηση για τις χώρες που μπορούν να σας δώσουν μόνο ένα οδικό ταξίδι. Πρόκειται για μια επταήμερη διαδρομή που καλύπτει 370 μίλια (600 χιλιόμετρα). Θα ακολουθήσετε το E20 σε όλη τη γέφυρα του Oresund (απαιτούμενα τέλη), η οποία συνδέει τη Δανία και τη Σουηδία στο στενό στενό του Oresund, στο Μάλμο και στο Helsingborg. Από εκεί, πάρτε το E4 μέχρι τη Στοκχόλμη. Αυτό είναι πιθανότατα μια από τις πιο αργές και φθηνότερες επιλογές, αλλά θα μπορούσε να είναι το πιο ενδιαφέρον εάν έχετε τον χρόνο και την κλίση.

Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη με λεωφορείο

Είναι υπερβολικά φτηνό, αλλά με το λεωφορείο από την Κοπεγχάγη στη Στοκχόλμη και πάλι πίσω είναι επίσης μια αργή, επίπονη επιλογή μεταφοράς. Ο χρόνος διαδρομής με το λεωφορείο είναι 10 έως 20 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών διαύλου. Ελέγξτε τα ωράρια και τις τιμές στο Swebus Express (η Κοπεγχάγη παρατίθεται ως Kopenhamn).