Χριστούγεννα στη Δανία

Αυτή η σκανδιναβική χώρα έχει μερικές ενδιαφέρουσες παραδόσεις διακοπών

"Καλά Χριστούγεννα" στα δανικά είναι "Glaedelig Ιουλ". Οι διακοπές είναι μια μαγική εποχή του χρόνου στη Δανία , η οποία έχει πολλές μοναδικές και ενδιαφέρουσες παραδόσεις.

Τις εβδομάδες πριν από τις χειμερινές διακοπές, πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες επισκέπτονται μια από τις πολλές τοπικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδέα για όσους επισκέπτονται τις αρχές ή τα μέσα Δεκεμβρίου. Απλά φροντίστε να φοράτε αδιάβροχα παπούτσια (τείνει να βρέχει μερικές φορές) και να στρώσετε τα ρούχα σας.

Οι παραδοσιακές αγορές είναι σε εξωτερικούς χώρους και θα εκτεθείτε στον χειμώνα στη Δανία, που μπορεί να είναι έντονη και κρύα.

Οι γιορτές πριν από τα Χριστούγεννα στη Δανία

Στην αρχή της εποχής των Χριστουγέννων, τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, οι Δανοί φωτίζουν το παραδοσιακό στεφάνι Advent, το οποίο έχει τέσσερα κεριά. Ένα κερί ανάβει κάθε Κυριακή μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα παιδιά συνήθως λαμβάνουν ημερολόγια Advent ή χριστουγεννιάτικα ημερολόγια, τα οποία απολαμβάνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Όπως και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες, οι Δανοί σηματοδοτούν τη γιορτή της Αγίας Λουκίας στις 13 Δεκεμβρίου. Ήταν ένας μάρτυρας του τρίτου αιώνα που έφερε φαγητό στους Χριστιανούς που κρύφτηκαν. Στο πλαίσιο της γιορτής, το μεγαλύτερο κορίτσι σε κάθε οικογένεια απεικονίζει την Αγία Λουκία, βάζοντας μια λευκή ρόμπα το πρωί φορώντας ένα κερί κεριών (ή ένα ασφαλέστερο υποκατάστατο). Εξυπηρετεί τους γονείς Lucia κουλουράκια και καφέ ή ζυμωμένο κρασί.

Το κύριο μέρος της γιορτής των διακοπών στη Δανία αρχίζει στις 23 Δεκεμβρίου, με ένα γεύμα που περιλαμβάνει τη πουτίγκα ρυζιού που είναι γνωστή ως grod.

Τα παιδιά αποτελούν μεγάλο μέρος των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών στη Δανία, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν ακόμη και έναν ξωτικό που παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους.

Νις το Πνευματικό Έλφος

Η Nisse παίζει φάρσα στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το μύθο, η Nisse συχνά ζει σε παλιές αγροικίες και φοράει γκρίζα μάλλινα ρούχα, ένα κόκκινο καπό και κάλτσες και λευκά φράγματα.

Ως καλός ξωτικός, η Νις γενικά βοηθά τους ανθρώπους στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και είναι καλό με τα παιδιά, αλλά παίζει αστεία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Την παραμονή των Χριστουγέννων στη Δανία, πολλές οικογένειες αφήνουν ένα μπολ με πουτίγκα ρυζιού ή χυλό, για να είναι φιλικό μαζί τους και να διατηρεί τα αστεία του εντός των ορίων.

Επισκεφθείτε τους Κήπους Tivoli της Κοπεγχάγης τα Χριστούγεννα

Τα μικρά χωριά στους κήπους Tivoli είναι γεμάτα με φώτα των Χριστουγέννων και διακοπές, με μια πληθώρα επιλογών δανέζικων χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων, δώρων και δανικών φαγητών και ποτών.

Στο Open Air Stage, τα παιδιά μπορούν να δουν το έλκηθρο του Σάντα και να τραβήξουν φωτογραφίες με τον ίδιο τον Santa.

Παραμονή των Χριστουγέννων στη Δανία

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, οι Δανοί έχουν ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο πάπιας ή χήνας, κόκκινου λάχανου και καραμελωμένες πατάτες. Στη συνέχεια, το επιδόρπιο είναι μια ελαφρύτερη πουτίγκα ρύζι με σαντιγύ και ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Αυτό το πουτίκι ρύζι περιέχει ένα ολόκληρο αμύγδαλο, και όποιος βρίσκει κερδίζει μια περιποίηση σοκολάτας ή μαριτζάνας.

Τη νύχτα των Χριστουγέννων στη Δανία, οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ανταλλάσσουν δώρα και τραγουδούν κάλαντα Τα δανέζικα cupcakes που ονομάζονται capsubsver είναι παραδοσιακά είδη πρωινού το πρωί των Χριστουγέννων, ενώ το γεύμα των Χριστουγέννων είναι συνήθως κρύα κομμάτια και διάφορα είδη ψαριών.

Χριστούγεννα νύχτα στη Δανία

Τη νύχτα των Χριστουγέννων στη Δανία οι οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ανταλλάσσουν δώρα και τραγουδούν τα κάλαντα Η χριστουγεννιάτικη μέρα συνήθως δαπανάται για γιορτάζοντας με την οικογένεια με ένα μακρύ γεύμα κρύων τεμαχίων και διαφορετικών τύπων ψαριών, μαζί με το Aquavit για τους ενήλικες.