Κήποι Tivoli στην Κοπεγχάγη της Δανίας

Το Tivoli Gardens είναι το διάσημο πάρκο ψυχαγωγίας της Κοπεγχάγης

Το Tivoli Gardens (ή απλά το Tivoli) στην πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη άνοιξε το 1853 και είναι το δεύτερο παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο μετά το πάρκο Dyrehavs Bakken. Το Tivoli είναι επίσης το πιο γνωστό πάρκο ψυχαγωγίας της Σκανδιναβίας σήμερα.

Το Tivoli είναι μια εμπειρία κατάλληλη για κάθε ηλικία και κάθε είδους ταξιδιώτη. Στο πάρκο, θα βρείτε ρομαντικούς κήπους, βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας, επιλογές ψυχαγωγίας και εστιατόρια.

Rides & Entertainment: Οι κήποι Tivoli διαθέτουν ένα από τα παλαιότερα ξύλινα κυλιόμενες σκάλες στον κόσμο που είναι ακόμα σε λειτουργία.

Ονομάστηκε "Rutsjebanen", το ξύλινο περιπέτεια χτίστηκε στο Malmö σχεδόν πριν από εκατό χρόνια - το 1914.

Άλλες σημαντικές από τις πολλές διαδρομές είναι ένα σύγχρονο καράβι μηδέν-G, ένας προσομοιωτής πτήσης που ονομάζεται Vertigo και ο Himmelskibet, ο ψηλότερος καρουζέλ στον κόσμο.

Tivoli Gardens είναι επίσης μια δημοφιλής τοποθεσία εκδήλωση στην Κοπεγχάγη , ειδικά το τεράστιο Μέγαρο Μουσικής Tivoli. Άλλες (συνήθως δωρεάν) ψυχαγωγικές επιλογές είναι το θέατρο Pantomime, παραστάσεις του Tivoli Boys Guard και του Fredagsrock κάθε Παρασκευή το καλοκαίρι. Μέρος των συναυλιών του Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης λαμβάνει χώρα και στο Tivoli.

Εισαγωγή & Εισιτήρια: Λάβετε υπόψη ότι η είσοδος στο πάρκο δεν περιλαμβάνει καμία από τις βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε την επιλογή να απολαύσετε απλά τους κήπους ή να πάρει κάποιες συγκινήσεις αγοράζοντας ξεχωριστά εισιτήρια. Η είσοδος από μόνη της είναι αρκετά φτηνή, αλλά εξαρτάται από την εποχή του χρόνου και την ηλικία του επισκέπτη.

Τα παιδιά κάτω των 3 είναι πάντα δωρεάν.

Τα εισιτήρια της Tivoli κοστίζουν επιπλέον. Σημειώστε ότι οι βόλτες απαιτούν 1-3 εισιτήρια το καθένα, αλλά η Tivoli επίσης πωλεί απεριόριστα διαβατήρια πολλαπλών διαδρομών, τα οποία κοστίζουν περίπου 3 φορές περισσότερο από τα εισιτήρια για κάθε σας πάρκο. Η επίσκεψη στο Tivoli Gardens δεν το κάνει ακριβώς στη λίστα των δωρεάν πράξεων στην Κοπεγχάγη, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Η καλοκαιρινή σεζόν στο Tivoli Gardens είναι από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, το πάρκο μετατρέπεται για αποκριές στο Tivoli μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ακολουθούμενη από την όμορφη ρομαντική χριστουγεννιάτικη αγορά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στο Tivoli που διαρκεί μέχρι το τέλος του έτους. Το Tivoli παραμένει κλειστό στις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου.

Πώς να φτάσετε στο Tivoli Gardens: Με το πάρκο να είναι τόσο δημοφιλές, πολλές επιλογές μεταφοράς σταματούν εδώ, για παράδειγμα το λεωφορείο CityCirkel. Η διεύθυνση της εισόδου των κήπων Tivoli είναι το Vesterbrogade 3, København DK. Υπάρχουν πολλά σημεία γύρω από την Κοπεγχάγη που σας οδηγούν στο πάρκο.

Διαμονή: Το Tivoli Gardens είναι πραγματικά ένας δημοφιλής προορισμός, τόσο πολύ ώστε το πάρκο διαθέτει επίσης δύο ξενοδοχεία. Το Nimb Hotel, που χτίστηκε το 1909 μέσα στους κήπους Tivoli, είναι ένα πολυτιμότερο αλλά κομψό ξενοδοχείο. Αυτό το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης συχνά από ζευγάρια που παντρεύονται σε ή κοντά σε κήπους Tivoli, ως διαμονή μήνα του μέλιτος, έτσι έχει λίγο περισσότερο ρομαντισμό σε αυτό από άλλα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Χρειάζεστε μια εναλλακτική λύση; Κανένα πρόβλημα. Κοντά στο πάρκο υπάρχει επίσης το Tivoli Hotel, μια καλή εναλλακτική λύση σε μια κεντρική τοποθεσία στο Arni Magnussons Gade 2, με πολύ πιο λογικές τιμές και ως εκ τούτου μια καλύτερη εφαρμογή για ομάδες ή οικογένειες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι καλή ιδέα να μείνετε κοντά στο πάρκο για να μπορείτε να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια λιγότερο απασχολημένων χρόνων και να απολαύσετε ό, τι πολύ περισσότερο.

Διασκεδαστικό γεγονός: Αρχικά, το πάρκο των κήπων Tivoli ονομαζόταν "Tivoli & Vauxhall".