Η ιστορία της πόλης της Οκλαχόμα

Η Οκλαχόμα Σίτι έχει μια ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη ιστορία. Αυτό που ακολουθεί είναι μια συντομευμένη εκδοχή του, τα κυριώτερα σημεία και τα χαμηλά σημεία από την προκρατικότητα μέχρι σήμερα.

Η περιοχή της Οκλαχόμα

Στη δεκαετία του 1820, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανάγκασε τις Πέντε Πολιτισμένες Φυλές να υπομείνουν μια δύσκολη επανεγκατάσταση στις χώρες της Οκλαχόμα και πολλοί πέθαναν στη διαδικασία. Πολλές από τις δυτικές περιοχές του κράτους, ωστόσο, ήταν μέρος των "Ανεξάρτητων Κτημάτων". Συμπεριλαμβανομένου του τι είναι τώρα η Οκλαχόμα Σίτι, οι περιοχές αυτές άρχισαν να διευθετούνται από διάφορους πρωτοπόρους στα τέλη του 1800.

Κάνοντας αυτό χωρίς άδεια, αυτοί οι άνθρωποι αναφέρθηκαν ως "Boomers", και τελικά δημιούργησαν αρκετή πίεση ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέλεξε να πραγματοποιήσει μια σειρά από εκτάσεις γης για εποίκους για να διεκδικήσουν τη γη.

Το τρέξιμο της γης

Υπήρχαν στην πραγματικότητα αρκετές εκτάσεις γης μεταξύ 1889 και 1895, αλλά η πρώτη ήταν η πιο σημαντική. Στις 22 Απριλίου 1889, περίπου 50.000 έποικοι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα. Κάποιοι, αποκαλούμενοι "Sooners", έσκαψαν νωρίς για να διεκδικήσουν κάποια από τα πρωταρχικά σημεία της γης.

Η περιοχή που είναι τώρα η Οκλαχόμα Σίτι ήταν αμέσως δημοφιλής στους εποίκους, καθώς περίπου 10.000 άνθρωποι ζήτησαν τη γη εδώ. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι βοήθησαν να διατηρηθεί η τάξη, αλλά υπήρξαν πολλές μάχες και θάνατος. Παρ 'όλα αυτά, δημιουργήθηκε μια προσωρινή κυβέρνηση. Μέχρι το 1900, ο πληθυσμός στην περιοχή της πόλης της Οκλαχόμα είχε υπερδιπλασιαστεί και από τις πρώιμες αυτές πόλεις της τάξης γεννήθηκε μια μητρόπολη.

Πολιτεία της Οκλαχόμα και το κεφάλαιό της

Λίγο αργότερα, η Οκλαχόμα έγινε κράτος.

Στις 16 Νοεμβρίου 1907, ήταν επίσημα το 46ο κράτος της Ένωσης. Βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στην πρόταση να χτυπήσει πλούσια σε πετρέλαιο, η Οκλαχόμα αυξήθηκε εκθετικά στα πρώτα της χρόνια.

Το Guthrie, αρκετά μίλια βόρεια της πόλης της Οκλαχόμα, ήταν η εδαφική πρωτεύουσα της Οκλαχόμα. Μέχρι το 1910, ο πληθυσμός της Οκλαχόμα Σίτι είχε ξεπεράσει τους 60.000 και πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να είναι η πρωτεύουσα του κράτους.

Υποβλήθηκε μια αναφορά και η υποστήριξη ήταν εκεί. Το ξενοδοχείο Lee-Huckins χρησίμευσε ως το προσωρινό κτίριο της πρωτεύουσας έως ότου η μόνιμη πρωτεύουσα χτίστηκε το 1917.

Συνεχίζεται η έκρηξη πετρελαίου

Τα διάφορα πεδία πετρελαίου της Οκλαχόμα Σίτι όχι μόνο έφεραν ανθρώπους στην πόλη, έφεραν επίσης χρήματα. Η πόλη συνέχισε να επεκτείνεται, προσθέτοντας εμπορικές περιοχές, δημόσια καροτσάκια και μια ποικιλία άλλων βιομηχανιών. Αν και η περιοχή υπέφερε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης όπως και όλοι οι άλλοι, πολλοί είχαν ήδη γίνει αρκετά πλούσιοι από την έκρηξη του πετρελαίου.

Στη δεκαετία του 1960, ωστόσο, η Οκλαχόμα Πόλη άρχισε να μειώνεται σοβαρά. Το πετρέλαιο είχε αποξηρανθεί και πολλοί μετακόμισαν έξω από το μετρό σε προαστιακές περιοχές. Διάφορες προσπάθειες αποκατάστασης απέτυχαν ως επί το πλείστον μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Σχέδια μητροπολιτικής περιοχής

Όταν ο δήμαρχος Ron Norrick πρότεινε τις πρωτοβουλίες MAPS το 1992, ορισμένοι κάτοικοι της Οκλαχόμα Σίτι ήταν σκεπτικοί. Ήταν σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε τα θετικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να προκύψουν. Υπήρξε αντίσταση, αλλά πέρασε ο φόρος επί των πωλήσεων για τη χρηματοδότηση των ανακαινίσεων και της κατασκευής των πόλεων. Και μπορεί να είναι δίκαιο να πούμε ότι άρχισε μια αναγέννηση για την Οκλαχόμα Σίτι.

Το Downtown έχει γίνει και πάλι κέντρο αξιοθέατου. Το Bricktown διαθέτει αθλήματα, τέχνες, εστιατόρια και ψυχαγωγία, δημοφιλή τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους, και υπάρχει μια αίσθηση τόπου σε περιοχές όπως το Deep Deuce , το Automobile Alley και πολλά άλλα.

Διακοπεί από την τραγωδία

Πριν από όλα αυτά που ήρθαν να είναι αυτό που είναι τώρα, ο Timothy McVeigh σταθμεύει ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μπροστά από το ομοσπονδιακό κτίριο Alfred P. Murrah στο κέντρο της πόλης Οκλαχόμα στις 19 Απριλίου 1995. Η έκρηξη θα γίνει αισθητή μίλια από την πόλη. Στο τέλος, 168 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένα κτίριο έκρυψε το μισό από τη φρίκη.

Αν και ο πόνος θα ζήσει για πάντα στην καρδιά της πόλης, το έτος 2000 έφερε την αρχή της θεραπείας. Το Εθνικό Μνημείο της Οκλαχόμα Σίτι ανεγέρθηκε στο ίδιο το έδαφος όπου βρισκόταν κάποτε το ομοσπονδιακό κτίριο. Συνεχίζει να προσφέρει ηρεμία και ειρήνη σε κάθε επισκέπτη και κάτοικο της πόλης της Οκλαχόμα.

Το παρόν και το μέλλον

Η Οκλαχόμα Σίτι αποδείχθηκε ανθεκτική. Σήμερα, είναι μια από τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές πόλεις στις πεδιάδες. Από την άφιξη του franchise του Thunder του NBA το 2008 μέχρι την άνοδο του ουρανοξύστη Devon Energy Center , η πόλη είναι ζωντανή με αισιοδοξία και ανάπτυξη.