Μουσείο αποχετεύσεων του Παρισιού (Musée des Egouts)

Εξερευνώντας την Υπόγεια Ιστορία της πόλης

Ένα από τα ομορφότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, το Musée des Egouts (Μουσείο Αποχετεύσεων του Παρισιού) προσφέρει στους επισκέπτες μια ενδιαφέρουσα ματιά στο ιστορικό σύστημα αποχέτευσης, που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1370 και επεκτάθηκε πολύ αργά στους αιώνες που ακολούθησαν.

Αποτελούμενοι από ένα λαβυρίνθιο δίκτυο άνω των 2400 χλμ. / 1491 μιλίων σηράγγων και "γκαλερί", τα gouts (υπονόμους) δεν αναπτύχθηκαν πλήρως μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Baron Eugène Haussmann (ο πιο γνωστός για τη ριζική αναδιαμόρφωση του παρισινού αστικού τοπίου με το επίκεντρο που είναι πλέον ορατό σήμερα) συνεργάστηκε με έναν άλλο Eugène, τον μηχανικό Βελιγράδι, για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και απορροής νερού.

Μέρος του τότε πρωτοποριακού δικτύου μπορεί σήμερα να επισκεφθεί, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική προοπτική για το τι φαίνεται η πόλη από κάτω από το έδαφος.

Τα παριζιάνικα "égouts" έχουν από καιρό καταλάβει τη φαντασία. Έχουν αναφερθεί σε μεγάλα έργα λογοτεχνίας, όπως το Les Misérables του Victor Hugo και το Φάντασμα της Όπερας του Gaston Leroux, το οποίο ενέπνευσε το ομώνυμο (και πιο δημοφιλές) μουσικό. Σκεφτείτε να κρατήσετε λίγο χρόνο για αυτή την αθέμιτη και υποτιμημένη έλξη.

Είναι τόσο αηδιαστικό όσο ακούγονται όλα;

Με λίγα λόγια: ο παράγοντας "ick" δεν είναι ακριβώς ένας μικρός σε αυτή την περιοδεία: κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σας traipse πέρα ​​από υπερυψωμένους διαδρόμους και είναι σε θέση να δουν τα λύματα που τρέχουν κάτω.

Εάν είστε ευαίσθητοι στις δυσάρεστες μυρωδιές, αυτό μπορεί να μην είναι το μουσείο επιλογής για εσάς.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Παράξενα και εκλεκτικά μουσεία στο Παρίσι

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το μουσείο αποχέτευσης βρίσκεται στο εκλεπτυσμένο και κομψό 7ο διαμέρισμα του Παρισιού , κοντά στον Πύργο του Άιφελ και ανατολικά, στο Musee d'Orsay και στις παγκοσμίου φήμης συλλογές ιμπρεσιονιστικής και εξπρεσιονιστικής τέχνης.

Διεύθυνση:
Το μουσείο είναι προσβάσιμο μέσω του Pont de l'Alma, αριστερή όχθη, με θέα το 93 quai d'Orsay.
Μετρό / RER: Alma-Marceau (γραμμή 9 του μετρό); γέφυρα για να φτάσετε στο μουσείο. Pont de L'Alma (γραμμή C RER)
Τηλ .: +33 (0) 1 53 68 27 81
E-mail / για περισσότερες πληροφορίες: Visite-des-egouts@paris.fr
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (μόνο στα γαλλικά)

Ώρες Λειτουργίας, Εισιτήρια και Άλλες Πρακτικές Λεπτομέρειες:

Από τις 1 Οκτωβρίου έως τις 30 Απριλίου, το Musee des Egouts είναι ανοιχτό από το Σάββατο έως την Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 16:00. Μεταξύ 1 Μαΐου και 30 Σεπτεμβρίου, το μουσείο είναι ανοιχτό το Σάββατο έως την Τετάρτη από τις 11:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Εισιτήρια: Τα εισιτήρια για άτομα μπορούν να αγοραστούν χωρίς κρατήσεις. Το τρέχον εισιτήριο πλήρους τιμής κοστίζει € 4,30. (€ 3,50) για φοιτητές, ομάδες με τουλάχιστον δέκα άτομα και για παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 16 ετών. Η είσοδος είναι δωρεάν για μικρά παιδιά κάτω των έξι ετών. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι τιμές των εισιτηρίων, ενώ είναι ακριβείς κατά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Ομαδικές εκδρομές: Ομαδικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δέκα άτομα μπορούν να πραγματοποιήσουν εκ των προτέρων κράτηση περιηγήσεων στα αποχετευτικά δίκτυα στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο Visite-des-egouts@paris.fr. Οι μεμονωμένοι επισκέπτες δεν χρειάζεται να κάνουν κράτηση μπροστά για να κλείσουν μια ξενάγηση.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Ιστορικό και επίσκεψη:

Το Μουσείο Αποχέτευσης ανιχνεύει τη συναρπαστική ιστορία και ανάπτυξη των Παριζιάνικων συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα, θα μάθετε όχι μόνο για την ιστορία των αποχετεύσεων από τους μεσαίους καιρούς αλλά και για τις μεθόδους επεξεργασίας νερού και την εξέλιξη των τεχνικών καθαρισμού και αποστείρωσης από τη Γαλλο-Ρωμαϊκή περίοδο έως την σημερινή εποχή.

Καθώς περνάτε μέσα από τις σήραγγες αποχέτευσης, οι οποίες σας οδηγούν σε μια πραγματική περιοχή επεξεργασίας νερού, θα δείτε μηχανές καθαρισμού νερού - μερικά μοντέλα και κάποια πραγματικά - και άλλα εργαλεία και υλικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία λυμάτων και νερού. Αυτά θα σας ευχαριστήσουν που ζείτε σε μια εποχή κατά την οποία τα λύματα αντιμετωπίζονται σωστά - και τους καρπούς εκείνους τους φτωχούς Παρισινούς που έπρεπε να υπομείνουν ακατέργαστα λύματα που τρέχουν στους δρόμους.

Η μαγνητοσκόπηση και η φωτογραφία επιτρέπονται καθ 'όλη τη διάρκεια της περιοδείας, έτσι ώστε οι κάμερες να είναι έτοιμες.

Διαβάστε περισσότερα για το Μουσείο:

Μπορούμε να προτείνουμε αυτή την αναθεώρηση του μουσείου από το Manning Krull στο Cool Stuff στο Παρίσι για μια συναρπαστική και πιο εμπεριστατωμένη ματιά στον περίεργο και θαυμάσιο υπόγειο κόσμο του Παρισιού.