Οδηγός για το Musée de l'Armée στο Παρίσι (Μουσείο Στρατού)

Από τα προσωπικά πυροβόλα όπλα του Ναπολέοντα μέχρι την εκπόνηση της πανοπλίας

Αν ψάχνετε για να βουρτσίζετε τη γαλλική ή την παρισινή ιστορία σας και να πάρετε το πάθος για τα αντίκες όπλα (ποιος δεν το κάνει;) τότε είναι ένα ταξίδι στο Μουσείο του Στρατού του Παρισιού (Musée de l'Armée). Το εθνικό στρατιωτικό μουσείο της Γαλλίας βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Les Invalides, ένα σύμπλεγμα από μνημεία και μουσεία που αναδεικνύουν τις παλιές στρατιωτικές δόξες της Γαλλίας.

Το Μουσείο του Στρατού άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1905 μετά τη συγχώνευση του Μουσείου Πυροβολικού - προϊόντος της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 - και του Ιστορικού Μουσείου του Στρατού.

Τώρα, ο εντυπωσιακός χώρος περιλαμβάνει επτά κύριες περιοχές και περίπου 500.000 κομμάτια, όπως πυροβολικό, όπλα, πανοπλίες, στολές και πίνακες από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα.

Ανάμεσα στα διάφορα αντικείμενα που φιλοξενούνται εδώ είναι πιο προβλέψιμα κομμάτια για ένα στρατιωτικό μουσείο, όπως ένα κουτί με πιστόλια και όπλο που χρησιμοποίησε ο Ναπολέων Ι ή το μικρό μοντέλο πυροβολικού που δόθηκε στο βασιλιά Λουδοβίκου XIV από το Κοινοβούλιο του Franche-Comte το 1676. Ωστόσο, μπορεί να εκπλήσσει να βρει γνήσια έργα τέχνης όπως η Αποθέωση του Αγίου Λουδοβίκου - ένα πολύπλοκο και πολύχρωμο σκίτσο της τοιχογραφίας που προορίζεται για τον τρούλο στην εκκλησία του θόλου του Saint-Louis des Invalides το 1702. Ο τάφος του αυτοκράτορα Ναπολέων Ι είναι επίσης κοντά στο χώρο .

Εν ολίγοις: ακόμα κι αν δεν είστε ενθουσιασμένοι με τα όπλα και την στρατιωτική ιστορία, υπάρχουν πολλά στο Μουσείο Στρατού για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας, και όποιος εκτιμά την αισθητική, για αυτό το θέμα ..

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας

Το Μουσείο του Στρατού βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, σε μια περιοχή πλούσια με δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Παρισιού : ο Πύργος του Άιφελ και το Musee d'Orsay είναι δύο τέτοια αξιοθέατα, λίγα μόνο τετράγωνα μακριά.

Υπάρχει πρόσβαση για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα;

Ναί. Ανελκυστήρες μπορούν να βρεθούν σε όλο το μουσείο για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να περπατήσουν άνετα.

Διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες: Πόσο προσιτό είναι το Παρίσι για τους επισκέπτες με αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα;

Κοντινά αξιοθέατα και αξιοθέατα:

Το μουσείο βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στη γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για μια περιήγηση στην πόλη. Διάσημα αξιοθέατα και περιπάτους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το συγκρότημα Invalides. Μετά από λίγες ώρες στο Μουσείο Στρατού, πιθανότατα θα είναι κνησμός για λίγο φρέσκο ​​αέρα.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι οι γκαζόν Invalides και οι κήποι, οι οποίοι είναι μανικευμένοι στην τελειότητα, σε κλασικό γαλλικό στιλ. Διαφορετικά, τοποθεσίες όπως αυτές είναι απλά ένα hop, skip και ένα άλμα:

Ώρες Λειτουργίας και Εισιτήρια Αγοράς:

Το μουσείο του Στρατού είναι ανοιχτό καθημερινά, αλλά οι χρόνοι κλεισίματος εξαρτώνται από την εποχή.

Από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου , το μουσείο είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου , οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10πμ έως τις 5μμ. Απλά μια υπενθύμιση - τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων κλείνουν μισή ώρα πριν από τους χρόνους κλεισίματος, οπότε φροντίστε να φτάσετε εκεί ωραίο και νωρίς για να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να δείτε τη συλλογή.

Εισιτήρια: Για μια λίστα με τις τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων και τις πληροφορίες αγοράς, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο.

Κύριες συλλογές και περιοχές του Μουσείου

Οι επισκέπτες θα βρουν αρκετούς βασικούς τομείς και θεματικές συλλογές για να εξερευνήσουν. Αυτά είναι μερικά από τα κυριώτερα σημεία.

Κύρια αυλή, συλλογές πυροβολικού

Αυτή είναι η κεντρική αυλή του ξενοδοχείου National des Invalides, η οποία τοποθετεί μεγάλο μέρος της συλλογής πυροβολικού στην οθόνη. Απολαύστε τα 60 χάλκινα κανόνια της συλλογής, καθώς και δωδεκάδες κονιάματα και καραμπίνες. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν πώς κατασκευάστηκε ο εξοπλισμός και να μάθουν πώς τα κομμάτια αυτά επηρεάζουν τα 200 χρόνια της ιστορίας της Γαλλίας στο πυροβολικό του πεδίου.

Παλιά πανοπλία και όπλα, 13ος-17ος αιώνας

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει μία από τις σημαντικότερες συλλογές οπλισμού και όπλων της Ευρώπης, με κομμάτια από τον 13ο έως τον 17ο αιώνα.

Τα έργα χωρίζονται σε διαφορετικά δωμάτια και γκαλερί, με ειδικούς χώρους για τουφέκια, όπλα από την Ανατολική Ασία και μεσαιωνική θωράκιση, μεταξύ άλλων. Οι λάτρεις της φαντασίας, οι μεσαιωνικοί λάτρεις της ιστορίας και τα παιδιά θα αγαπήσουν ιδιαίτερα αυτό το τμήμα.

(Διαβάστε σχετικές: 10 περίεργα και ενοχλητικά γεγονότα για το Παρίσι )

Μοντέρνο τμήμα, από τον Λουδοβίκο του XIV έως τον Ναπολέοντα ΙΙΙ, 1643 - 1870

Στο τμήμα αυτό, ανακαλύψτε τη στρατιωτική, πολιτική και κοινωνική ιστορία της Γαλλίας μέσω διαφόρων θεματικών χώρων. Ξαναζήστε τις μάχες από τη Γαλλική Επανάσταση, θαυμάστε πίνακες που απεικονίζουν τον πόλεμο της εξουδετέρωσης και δείτε τις συλλογές που αποτίουν φόρο τιμής στους στρατούς και τους στρατιώτες του αυτοκράτορα Ναπολέοντα Α.

Dôme des Invalides και τον τάφο του Ναπολέοντα Ι

Αν έχετε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα εδώ, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε αυτό το διάστημα. Μέσα στο θόλο είναι ο τάφος του Ναπολέοντα Α, ο οποίος έφτασε στο Hotel des Invalides τον Απρίλιο του 1861. Ο θόλος και το βασιλικό παρεκκλήσι επίσης δεν πρέπει να χάσετε, γεγονός που υπογραμμίζει τη βασιλεία και τους στρατούς του «βασιλιά του Ήλιου» του Λουδοβίκου XIV.

Το σύγχρονο τμήμα και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι: 1871-1945

Προχωρήστε σε αυτό το δωμάτιο για να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση δύο από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις του 20ου αιώνα στον κόσμο. Τα λείψανα, όπως οι στρατιωτικές στολές, οι πίνακες, οι φωτογραφίες, οι χάρτες και οι ταινίες ντοκιμαντέρ, στρογγυλεύουν σε αυτόν τον σκοτεινό και σημαντικό χρόνο στη γαλλική και παγκόσμια ιστορία.

( Διαβάστε τα σχετικά χαρακτηριστικά: Μουσείο Αστυνομίας του Παρισιού και Μουσείο Αντίστασης - Μουσείο Jean Moulin)

Μνημείο του Σαρλ ντε Γκωλ

Αντί να χρησιμοποιεί αντικείμενα ή παρελκόμενα για να απεικονίσει τη ζωή του ιδρυτικού προέδρου της Πέμπτης Δημοκρατίας, αυτό το δωμάτιο χρησιμοποιεί οπτικοακουστικά εφέ, όπως αφίσες, φωτογραφίες, ταινίες και χάρτες. Πάρτε την περιήγηση με αυτο-καθοδήγηση, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας διαδρομή και να ακούσετε μέχρι και 20 ώρες σχολίων.

Καθεδρικός ναός του Saint-Louis des Invalides

Αυτός ο καθεδρικός ναός για τους γαλλικούς στρατούς βρίσκεται στο κέντρο του Hotel des Invalides. Θαυμάστε την κλασσική αρχιτεκτονική του παρεκκλησίου του βετεράνου, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης οργάνων από τα τέλη του 17ου αιώνα και των εκατοντάδων τροπαίων που ελήφθησαν από τον εχθρό μεταξύ του 1805 και του 19ου αιώνα.