Όλα για το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Παρισιού (Cité des Sciences)

Μια χαρά για παιδιά και ενήλικες

Λίγο γνωστό στους τουρίστες, το εκθαμβωτικό Μουσείο / Κέντρο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Παρισιού ( Cité des Sciences et de l'Industrie ) είναι ένα υπέροχο μέρος για να περάσετε ένα πρωί ή ένα απόγευμα στην αναζήτηση της διασκέδασης, της μάθησης και της ανακάλυψης. Σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 2 έως 18 ετών, αυτό το τεράστιο κέντρο περιλαμβάνει πολλά θεματικά αξιοθέατα και περιοχές, όπως ένα πλανητάριο.

Με μόνιμους και προσωρινούς εκθεσιακούς χώρους που οργανώνονται από την ηλικιακή ομάδα, το μουσείο διερευνά ποικίλα θέματα όπως η φυσική, η γεωγραφία, η γεωμετρία, τα μέσα και η τεχνολογία, η εξερεύνηση του χώρου, η μηχανική και οι εκπληκτικές εφευρέσεις και η ανθρώπινη ανατομία.

Υπάρχει ακόμη ένας τεράστιος ανακλαστικός γεωδαιτικός θόλος που στεγάζει ένα πανοραμικό θέατρο κοντά στο κεντρικό κέντρο, προσδίδοντας σε όλο το συγκρότημα μια φουτουριστική αίσθηση - αν κάποιος που, ειρωνικά, αρχίζει ήδη να αισθάνεται ένα μικρό κομμάτι που χρονολογείται.

Είτε είστε γονέας που ψάχνει σπουδαία πράγματα να κάνει με παιδιά στο Παρίσι , είτε απλά κάποιος που απολαμβάνει μια καλή έκθεση επιστήμης και βιομηχανίας, διατηρεί λίγο χρόνο για αυτό το υποτιμημένο στολίδι στο βόρειο τμήμα της πόλης. Είναι μέρος του τεράστιου συγκροτήματος "La Villette", το οποίο περιλαμβάνει θεματικά πάρκα και κήπους, υπαίθριο κινηματογράφο το καλοκαίρι, αίθουσα συναυλιών φιλαρμονικής / μουσείο, συναυλιακό χώρο για ροκ και ποπ που ονομάζεται Le Zenith και πολλά άλλα.

Διαβάστε τις σχετικές: Εξερευνώντας τη Νέα Φιλαρμονική του Παρισιού στο La Villette

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το Cité des Sciences βρίσκεται στο βορειοανατολικό 19ο διαμέρισμα του Παρισιού, εύκολα προσβάσιμο με το μετρό ή το λεωφορείο. Μπορεί να αισθάνεται σαν μια μικρή προσπάθεια να φτάσει εκεί, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο περίπου 20 λεπτά με το τρένο από το κέντρο της πόλης.

Υπάρχει πρόσβαση για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα;

Ναι υπάρχει. Υπάρχει πρόσβαση με ράμπα απευθείας από το σταθμό Porte de la Villette Tramway και τις στάσεις λεωφορείων, καθώς και ένα ασανσέρ από το χώρο στάθμευσης που θα σας μεταφέρει στο ισόγειο.

Δυστυχώς, η πρόσβαση στο μετρό δεν είναι πλήρως προσαρμοσμένη για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες με περιορισμένη κινητικότητα αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε σχετικά: Πόσο προσιτό είναι το Παρίσι στους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα;

Κοντινά αξιοθέατα και αξιοθέατα:

Παρόλο που το κέντρο Επιστήμης και Βιομηχανίας βρίσκεται σε μια περιοχή που οι περισσότεροι επισκέπτες σπάνια προσπαθούν να εξερευνήσουν - ιδιαίτερα επειδή δεν διαθέτουν πολλά από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα και αξιοθέατα της πόλης - εντούτοις σας ενθαρρύνω να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε αυτό το ενδιαφέρον quartier καλύτερα. Μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα να κάνω και να δω γύρω από τη La Villette περιλαμβάνουν:

Διαβάστε τις σχετικές: Κορυφαίες παραθαλάσσιες γειτονιές για εξερεύνηση

Ώρες Λειτουργίας και Εισιτήρια Αγοράς:

Το κύριο κέντρο επιστήμης και βιομηχανίας είναι ανοιχτό τις επόμενες ημέρες και ώρες:

Ο γεωδαιτικός θόλος είναι ανοιχτός από τις Τρίτες έως τις Κυριακές από τις 10:30 π.μ. έως τις 8:30 μ.μ. και ενίοτε τις Δευτέρες.

Για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων online και για να δείτε τα τρέχοντα και επερχόμενα εκθέματα στο κέντρο, επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο (η σελίδα είναι στα Αγγλικά).

Δραστηριότητες και Χώροι στο Κέντρο

Το Cité οργανώνεται σε μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, προσωρινά εκθέματα και ένα ειδικό χώρο, το Cité des Enfants, σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών.

Τα μόνιμα εκθέματα αποτελούνται από θεματικές περιοχές που διερευνούν θέματα όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, η μεταφορά και η ανθρωπότητα, η ενέργεια, η αστρονομία, η μαθηματική, τα φαινόμενα των ήχων και τα ανθρώπινα γονιδιώματα. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.

Το Cité des Enfants προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον για μικρά παιδιά και προσφέρει σχόλια στα αγγλικά και τα ισπανικά καθώς και στα γαλλικά.

Χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές περιοχές - ένα για παιδιά ηλικίας 2-7 ετών και το άλλο για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών - το Cité des Enfants είναι μια τεράστια "παιδική χαρά περιπέτειας" που επιτρέπει στα παιδιά να ασχοληθούν με τις αισθήσεις τους και την έμφυτη επιστημονική τους περιέργεια.

Τα παιχνίδια, τα αλληλεπιδραστικά εκθέματα και οι πειραματικές περιοχές επιτρέπουν στα παιδιά να αποκτήσουν πραγματικά τις σκέψεις τους για να εξερευνήσουν. Αυτά τα εκθέματα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να είναι προσιτά σε άτομα με κάθε είδους αναπηρίες. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την περιοχή, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.

Ο φημισμένος γεωδαιτικός θόλος

Ο τεράστιος γεωδικοποιητικός θόλος που έρχεται κοντά στην είσοδο των κύριων εκθεσιακών χώρων της Cité είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που φέρνει στο νου τα φουτουριστικά πειράματα της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και ανθρώπους όπως ο Buckminster Fuller, σχεδιαστής πολλών θόλων του κόσμου. Αποκαλύφθηκε το 1985 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Adrien Fainsilber και τον μηχανικό Gérard Chamayou, ο θόλος που ονομάζεται "La Geode" στα γαλλικά, έχει ύψος 36 μέτρα και είναι τόσο αντανακλαστικός που βλέπει τον ουρανό και τα γύρω αντικείμενα στην γυαλισμένη επιφάνεια ανοξείδωτου χάλυβα .

Ο τρούλος στεγάζει θέατρο IMAX. Για πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις και τις ώρες, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.

Διαβάστε σχετικές: Top 10 Μουσεία στο Παρίσι

Εστιατόρια και καφέ στο Cité des Sciences

Υπάρχουν πολλές τραπεζαρίες στο Κέντρο, προσφέροντας ναύλο που κυμαίνεται από γρήγορο φαγητό μέχρι επίσημο δείπνο. Μια αλυσίδα Burger King που βρίσκεται στο επίπεδο -2 είναι μια δυνατότητα για ένα γρήγορο σνακ. αλλά εάν προτιμάτε να αποφύγετε την κλήση με φωνή για γρήγορο φαγητό, η καφετέρια "Βιόσφαιρας" στο επίπεδο 1 διαφημίζει ότι προσφέρει πιο υγιεινές γρήγορες επιλογές ή να βρει ένα σάντουιτς ή σαλάτα στο καφέ που βρίσκεται στο ισόγειο.

Τέλος, ένα επίσημο εστιατόριο και τσαγιέρα στο επίπεδο -2 είναι μια επιλογή αν ψάχνετε για ένα μακρύτερο, καθιστό γεύμα. Κρατήσεις δεν απαιτούνται, αλλά συνιστώνται για γεύματα το βράδυ, ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Μου άρεσε αυτό; Δείτε αυτές τις σχετικές λειτουργίες:

Αν ενδιαφέρεστε για τα περίεργα, εξωτικά μουσειακά κομμάτια, δείτε το χαρακτηριστικό μας στα πιο παράξενα Μουσεία του Παρισιού , συμπεριλαμβανομένων των κατακόμβων του Παρισιού και του Musée des Arts et Métiers , ενός παλαιότερου μουσείου επιστήμης και βιομηχανίας που στοχεύει περισσότερο ενήλικες (αλλά αυτό που τα παιδιά πιθανώς θα απολαύσουν.)

Για να κρατήσετε τα παιδιά ευτυχισμένα , φροντίστε να εξερευνήσετε μέρη όπως ο ζωολογικός κήπος (ζωολογικός κήπος) στο Jardin des Plantes, το παλιομοδίτικο πάρκο διασκέδασης γνωστό τοπικά ως το Jardin d'Acclimation , γεμάτο τρένα και παλιές βόλτες. φυσικά, το Disneyland Paris Resort απέχει μία ώρα ανατολικά από το κέντρο της πόλης.