Εθνική Εβδομάδα Πρόληψης της Πυρκαγιάς (8-14 Οκτωβρίου 2017)

Μείνετε ασφαλείς με αυτές τις συμβουλές πρόληψης πυρκαγιάς

Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εβδομάδας Πρόληψης της Πυρκαγιάς, στις 8 - 14 Οκτωβρίου 2017, η προσοχή επικεντρώνεται στην προώθηση της πυρασφάλειας και της πρόληψης, ωστόσο πρέπει να ασκούμε πυρασφάλεια όλο το χρόνο. Πολλοί πιθανοί κίνδυνοι πυρκαγιάς δεν εντοπίζονται επειδή οι άνθρωποι απλά δεν λαμβάνουν μέτρα για την πυρόσβεση του σπιτιού τους.

Πολλές πυρκαγιές στα υπνοδωμάτια προκαλούνται από κακή χρήση ή κακή συντήρηση ηλεκτρικών συσκευών, απρόσεκτη χρήση κεριών, το κάπνισμα στο κρεβάτι και τα παιδιά που παίζουν με αγώνες και αναπτήρες.

Οι περισσότεροι πιθανοί κίνδυνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίγη κοινή λογική. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε εύφλεκτα αντικείμενα, όπως κλινοσκεπάσματα, ρούχα και κουρτίνες, τουλάχιστον 3 μέτρα μακριά από φορητές συσκευές θέρμανσης ή αναμμένα κεριά και μην καπνίζετε ποτέ στο κρεβάτι. Επίσης, τα αντικείμενα όπως οι ηλεκτρικές κουβέρτες ή οι ηλεκτρικές κουβέρτες δεν πρέπει να λειτουργούν αν έχουν σχισμένα καλώδια ρεύματος και οι ηλεκτρικές πρίζες δεν πρέπει ποτέ να υπερφορτωθούν.

Λίστα ελέγχου πυρκαγιάς:

Για να βρείτε δωρεάν εκπαιδευτικά παιχνίδια πυρασφάλειας και διαδραστικούς πόρους για την πρόληψη των πυρκαγιών, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συμβουλίου Ασφάλειας για τα προϊόντα ύπνου.