Ένα Gorilla Trek που επιστρέφει στη Ρουάντα

Περιηγήσεις που δίνουν πίσω στην κοινότητα βοηθούν να διατηρηθεί ο τουρισμός βιώσιμος

Ποτέ δεν υπήρξε μια εποχή όπου τα βιώσιμα ταξίδια ήταν πιο σημαντικά από τώρα. Καθώς τα τουριστικά αρχεία καταστρέφονται παγκοσμίως, η εποχή του μαζικού τουρισμού και της μαζικής εξερεύνησης είναι επάνω μας και αυτό σημαίνει ότι η δημιουργία και η κράτηση βιώσιμων εμπειριών είναι υψίστης σημασίας. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που ξεπερνούν τους επισκέπτες και δεν μπορούν να χειριστούν τη συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που λαμβάνουν καθημερινά.

Όμως, πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπαθούν να διατηρήσουν την εμπειρία τους βιώσιμη και όχι μόνο αυτό, αλλά να εξασφαλίσουν ότι αυτές οι περιπέτειες θα επιστρέψουν στις κοινότητες στις οποίες λειτουργούν.

Με το Gondwana Ecotours, το 10% της τιμής που πληρώνουν οι επισκέπτες για την περιοδεία τους πηγαίνει σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διδάσκει τις ικανότητες των αστικών γυναικών να κερδίσουν τα προς το ζην και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Το χέρι Aspire της Ρουάντα επιλέγει τις γυναίκες που εργάζονται σκληρά για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης 12 μηνών στο Gisozi. Το κέντρο παρέχει δωρεάν παιδική μέριμνα για τις γυναίκες που περιλαμβάνει προσχολικό πρόγραμμα σπουδών και διατροφικά γεύματα για παιδιά, δίνοντας στις γυναίκες την ευκαιρία για συνεχή εκμάθηση. Αναπτύσσουν παιδεία, αριθμητική, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και να λαμβάνουν εκπαίδευση για τα δικαιώματα των γυναικών, την υγεία και τη διατροφή και πολλά άλλα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι γυναίκες εντάσσονται σε ένα κόμμα στο οποίο υποστηρίζουν τον εαυτό τους και τις μελλοντικές προσπάθειές τους να δημιουργήσουν μια αυτοσυντηρούμενη ειρηνική κοινότητα.

Τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ο ταξιδιωτικός πράκτορας προσφέρει τα Highlights της Ρουάντα Ecotour. Το ξεκάθαρο σημείο του ταξιδιού είναι η πεζοπορία γορίλλας. Οι επισκέπτες κατευθύνονται στα βουνά Virunga για να παρατηρήσουν μερικές από τις τελευταίες ορεινές γορίλες στον κόσμο. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν επίσης τους χιμπατζήδες και τους χρυσούς πιθήκους με έναν συντηρητή. βάρκα στη λίμνη Kivu, μία από τις Μεγάλες Λίμνες της Αφρικής. επισκεφθείτε τις γύρω ιαματικές πηγές. και να πάρετε οδηγημένες πεζοπορίες μέσω του εθνικού πάρκου Nyungwe Forest, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στην λεκάνη απορροής μεταξύ της λεκάνης του ποταμού Κονγκό και του ποταμού Νείλου.

Το πάρκο είναι σχετικά νέο, δημιουργήθηκε το 2005 και φιλοξενεί μια ποικιλία ειδών πρωτευόντων.

Οι επισκέπτες διερευνούν επίσης την πόλη του Κιγκάλι, η οποία είναι η πρωτεύουσα της Ρουάντα. Θεωρείται μία από τις καθαρότερες και ασφαλέστερες αστικές περιοχές της χώρας και αποτελεί τον οικονομικό και πολιτιστικό κόμβο της χώρας. Μέρος αυτής της κουλτούρας είναι η γενοκτονία της Ρουάντα και οι επισκέπτες ταξιδεύουν στο Γεγονός μνήμης του Κιγκάλι, το οποίο τιμά τους 250.000 περίπου ανθρώπους που είχαν ταφεί εδώ σε μαζικούς τάφους. Οι εκδρομές του μνημείου λαμβάνουν τους επισκέπτες μέσω του ισχυρού μνημείου και περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την διαιρεμένη αποικιακή εμπειρία και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα.

Άλλες δραστηριότητες κατά μήκος του ταξιδιού περιλαμβάνουν παραδοσιακό χορό, επισκέψεις στις τοπικές κοινότητες, κρασιά μπανάνας και άλλα.

Το ταξίδι περιλαμβάνει διαμονή για όλες τις οκτώ διανυκτερεύσεις, τον οδηγό ταξιδιού και τους ξεναγούς, όλα τα γεύματα (εκτός από την πρώτη και την τελευταία μέρα), όλα τα ταξίδια και περιηγήσεις, τα τέλη εισόδου στο εθνικό πάρκο καθώς και την άδεια Conservationist Gorilla Tracker τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τη δωρεά 10% στην Aspire της Ρουάντα. Η εταιρεία συμβάλλει επίσης στην αντιστάθμιση του άνθρακα για τις πτήσεις των πελατών της.

Το Gondwana Ecotours προσφέρει βιώσιμες, οικολογικές περιηγήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι προορισμοί τους περιλαμβάνουν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, περιηγήσεις στο Machu Picchu, Αλάσκα, Τανζανία και άλλα. Είναι μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Οικοτουρισμού καθώς και μια επιχείρηση πιστοποιημένη από την Πράσινη Αμερική.