Ταξιδεύοντας μεταξύ του Μονάχου και του Βερολίνου

Το Μόναχο και το Βερολίνο απέχουν περίπου 600 χιλιόμετρα. Αλλά η επίτευξη και η μετάβαση είναι αρκετά εύκολη για δύο από τις πιο δημοφιλείς πόλεις ανάμεσα στους τουρίστες στη Γερμανία.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν θα πάρετε το αεροπλάνο, το τρένο, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο μεταξύ των δύο, εδώ είναι όλες οι επιλογές μεταφοράς σας, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων τους.

Μόναχο στο Βερολίνο με αεροπλάνο

Ο ταχύτερος και πιθανώς φθηνότερος τρόπος να φτάσετε από το Μόναχο στο Βερολίνο (και αντίστροφα) πετάει.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Lufthansa, η Germanwings και η AirBerlin, προσφέρουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Μόναχου και Βερολίνου και χρειάζονται περίπου μία ώρα. Εάν κάνετε κράτηση νωρίς και δεν πετάτε κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιόδου ταξιδιού (π.χ. το ύψος του καλοκαιριού ή του Oktoberfest ), τα εισιτήρια μπορούν να φτάσουν τα 120 δολάρια (ταξίδι μετ 'επιστροφής).

Για να μπείτε στις ίδιες τις πόλεις:

Από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου (TXL), μπορείτε να πάρετε λεωφορείο (περίπου 30 λεπτά, $ 3) ή ταξί στο κέντρο της πόλης. Το άλλο αεροδρόμιο της πόλης, Schönefeld (SXF), συνδέεται καλά με το S-Bahn και το περιφερειακό τρένο.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου (MUC) βρίσκεται 19 μίλια βορειοανατολικά της πόλης. πάρτε το μετρό S8 ή S2 για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης του Μονάχου σε περίπου 40 λεπτά.

Μόναχο στο Βερολίνο με το τρένο

Η διαδρομή με το τρένο από το Μόναχο στο Βερολίνο διαρκεί περίπου 6 ώρες με το ταχύτερο τρένο ICE της Γερμανίας το οποίο φτάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο αργό, καθώς τα τρένα της Γαλλίας μπορούν να ταξιδεύουν από το Παρίσι στη Μασσαλία (ανάλογη απόσταση) σε περίπου 3 ώρες.

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία είναι πυκνοκατοικημένη και παρόλο που τα τρένα κινούνται γρήγορα, ακόμη και το ταχύτερο τρένο - το ICE - σταματά συχνά για να εξυπηρετήσει τον πληθυσμό. Εγκαταστήστε και απολαύστε τη βόλτα καθώς οι θέσεις είναι άνετες, η ύπαιθρος είναι όμορφη και το wifi είναι διαθέσιμο στο σκάφος.

Επιπλέον, καλά νέα! Έχουν γίνει εργασίες για τη συντόμευση της διαδρομής από έξι σε τέσσερις ώρες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Δυστυχώς, τα εισιτήρια μπορεί να μην είναι φθηνά. Ενώ υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις , το μέσο εισιτήριο μίας διαδρομής κοστίζει περίπου 160 δολάρια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί τον δικτυακό τόπο Deutsche Bahn (German Railway) για ειδικές προσφορές και προσπαθήστε να κάνετε κράτηση το συντομότερο δυνατόν. Οι πρώτοι ναύλοι είναι πολύ πιο λογικοί.

Υπάρχουν επίσης πολλά νυχτερινά τρένα από το Μόναχο στο Βερολίνο (και αντίστροφα). Αφήνουν περίπου τις 9 ή 10 μ.μ. και φτάνουν γύρω στις 7:30 ή 8:30 π.μ. το επόμενο πρωί. Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να ταξιδέψετε στην απόσταση ενώ κοιμάστε και φτάνετε στην πόλη φρέσκο ​​και έτοιμο να εξερευνήσετε. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητη και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καθίσματα, στρωτήρες και σουίτες με δύο έως έξι κρεβάτια. Σημειώστε ότι όσο καλύτερη είναι η διαμονή και η ιδιωτικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή.

Μόναχο στο Βερολίνο με αυτοκίνητο

Χρειάζονται περίπου 6 ώρες με το αυτοκίνητο για να φτάσετε από πόλη σε πόλη - αν είστε σε θέση να αποφύγετε την επίφοβη Stau (κυκλοφορία). Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή E 45 και E51 με τη Νυρεμβέργη, το Bayreuth, τη Λειψία και το Πότσνταμ κατά μήκος του δρόμου ή ακολουθήστε το Autobahn A 13 (το οποίο διαρκεί περίπου 30 λεπτά περισσότερο), οδηγώντας σας πέρα ​​από τη Νυρεμβέργη, το Bayreuth, το Chemnitz και τη Δρέσδη. Cottbus.

Οι βασικές τιμές ποικίλλουν άγρια ​​ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια της ενοικίασης , την ηλικία του οδηγού, τον προορισμό και τη θέση της ενοικίασης.

Ψάξτε γύρω για να βρείτε την καλύτερη τιμή. Σημειώστε ότι οι χρεώσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 16%, το τέλος εγγραφής ή τα τέλη αερολιμένα (αλλά περιλαμβάνουν την απαιτούμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης). Αυτά τα πρόσθετα τέλη μπορεί να ισούνται με το 25% της ημερήσιας ενοικίασης.

Μόναχο στο Βερολίνο με λεωφορείο

Η λήψη του λεωφορείου από το Μόναχο στο Βερολίνο είναι μία από τις φθηνότερες επιλογές ταξιδιού - αλλά και η πιο αργή. Χρειάζονται περίπου 9 ώρες για να φτάσετε από τη Βαυαρία στη γερμανική πρωτεύουσα. Αλλά δεν είναι όλα κακά? οι προπονητές προσφέρουν wifi, κλιματισμό, τουαλέτες, ηλεκτρικές πρίζες, δωρεάν εφημερίδες και καθίσματα με κρεβάτι. Τα λεωφορεία είναι γενικά καθαρά και φτάνουν εγκαίρως. Έρχονται επίσης σε μια βαθιά έκπτωση με τα εισιτήρια που ξεκινούν από περίπου 45 δολάρια.

Η γερμανική επιχείρηση λεωφορείων Berlin Linien Bus προσφέρει καθημερινά λεωφορεία μεταξύ των δύο πόλεων. Διαβάστε την αναθεώρησή μας για πλήρη επισκόπηση της υπηρεσίας.