Η νομιμότητα του δημόσιου γυμνού στην Ισπανία

Όταν ταξιδεύετε στην Ισπανία - ειδικά σε μερικές από τις διάσημες παραλίες της Μαγιόρκα, της Ίμπιζα και της Τενερίφης - γνωρίζοντας τους ισπανούς νόμους που αφορούν τη γυμνότητα θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε καλύτερα για το ταξίδι σας.

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος νόμοι κατά της γυμνότητας στη δημόσια στην Ισπανία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε οπουδήποτε στη χώρα γυμνή. Ωστόσο, αν αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Ισπανίας θα είναι ευτυχισμένοι για να περπατήσετε στο γυμνό κάτω Las Ramblas είναι αμφισβητήσιμη.

Ο γυμνισμός πραγματοποιείται μόνο στις γυμνές παραλίες της Ισπανίας , οι οποίες είναι κυρίως στην Καταλονία, ειδικά γύρω από το Sitges, όπου μπορείτε να βρείτε Mar Bella, Playa de las Balmain και Playa Muerto. Υπάρχουν επίσης αρκετοί μεγάλοι προορισμοί γυμνιστών στην Ισπανία , αλλά μόνο επειδή ο νόμος επιτρέπει τη γυμνισμό στο κοινό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάτε παντού χωρίς τα ρούχα σας.

Γνωρίζοντας πότε είναι σκόπιμο να πηγαίνεις χωρίς ρούχα, καταλαβαίνεις την ισπανική κουλτούρα καθώς σχετίζεται με το να είσαι γυμνός. Ενώ οι Ισπανοί δεν βρίσκουν το ταμπού των γυναικών ως αμερικανοί, πηγαίνοντας εντελώς γυμνοί, εξακολουθούσαν να θεωρούνται ακατάλληλοι οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι.

Ο πολιτισμός της γυμνότης στην Ισπανία

Ενώ η ακροχαλία δεν θεωρείται πραγματικά ταμπού στην Ισπανία ως σύνολο, ορισμένα μέρη της χώρας είναι λίγο πιο επιφυλακτικά όταν πρόκειται για πλήρη γυμνό. Η Βαρκελώνη και άλλες μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις έχουν μια πολύ πιο φιλική άποψη του γυμνισμού και της ακροχαλιάς από μερικές αγροτικές παράκτιες πόλεις.

Η τοπική κυβέρνηση στο Κάντιθ της Ανδαλουσίας, για παράδειγμα, έθεσε τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο στους ανθρώπους που αλιεύονται γυμνός στις παραλίες τους και πολλές οικογενειακές παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα θα φρεσκάρουν όταν θα γυμνούν. Εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και επιχειρήσεις επίσης γενικά αρνούνται την εξυπηρέτηση των ανθρώπων χωρίς ρούχα, επομένως δεν θα μπορείτε να ταξιδέψετε παντού γυμνά.

Ωστόσο, η ισπανική κουλτούρα είναι αρκετά ανοικτή όταν πρόκειται για σεξουαλικότητα, και η ακροχαλία είναι σχεδόν καθολικά αποδεκτή στις παραλίες της Ισπανίας. Αν έχετε αμφιβολίες για το αν είναι ή δεν είναι αποδεκτό το γυμνό όταν βρίσκεστε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, απλώς κοιτάξτε στους ντόπιους και δείτε τι κάνουν.

Γυμνοί φιλικοί τόποι στην Ισπανία

Αν και ο γυμνισμός είναι απολύτως νόμιμος στην Ισπανία, οι Ισπανοί και οι τουρίστες που είναι γυμνιστές εξακολουθούν να επιλέγουν να συγκεντρωθούν σε ειδικές παραλίες και θέρετρα γυμνιστών στη χώρα.

Ανάμεσα στα κορυφαία γυμνιστικά θέρετρα και τις παραλίες στην Ισπανία είναι η Costa Natura στην Estepona της Costa del Sol. Barinatxe Nude Beach στην Σοπενάνα της επαρχίας των Βάσκων. Playa del Hombre Muerto (παραλία του νεκρού άνδρα) στο Stiges. και το νυχτερινό κέντρο Alicante Bed and Breakfast. Σε οποιονδήποτε από αυτούς τους προορισμούς, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το αν το γυμνό είναι προσβλητικό - ενθαρρύνεται!

Επιπλέον, πολλές από τις παραλίες της Ισπανίας είναι φιλικές προς το γυμνό, οπότε δεν έχει σημασία πού πηγαίνετε στη χώρα, υπάρχει η πιθανότητα να πάρετε τις κορυφές (και τις βάτες) μακριά χωρίς φόβο. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι πριν να βυθιστείτε. αν κανένας άλλος δεν είναι τόπλες, θα πρέπει να κρατήσετε την κορυφή σας ή να διακινδυνεύσετε να παραβιάσετε μια οικογένεια κοντά.